Industek Blogas

2024 05 07 Tradicija + modernumas = efektyvus šildymas


Šiuolaikiniai vartotojai stengiasi gyventi tvariau ir energiją namuose vartoti efektyviau. Tačiau skubėjimas pereiti prie naujausių technologijų ne visada yra geriausia išeitis. Kai kada daug efektyviau derinti tradiciją ir modernumą. Novatoriškas tradicinių šildymo metodų ir šiuolaikinių technologijų sujungimas gali būti patrauklus sprendimas. Hibridinis šilumos siurblys Daikin Altherma EHYHBH-AV32/EHYKOMB-AA2/3 yra tokių galimybių pavyzdys. Jis suderina šilumos siurblio oras-vanduo technologinius pranašumus su laiko patikrinta kondensacinio dujų katilo technologija. Hibridinė sistema, atsižvelgdama į lauko temperatūrą, energijos kainas ir vidaus šilumos apkrovą, išmaniai parenka ekonomiškiausią darbo režimą.

 

Hibridiniai šilumos siurbliai Daikin Altherma – kam jie skirti?

Hibridiniai šilumos siurbliai ypač tinka Lietuvos vartotojams. Čia sezoninės temperatūros labai svyruoja ir, tada, kai vienos sistemos efektyvumas ekstremaliomis sąlygomis sumažėja, įsijungia kita, kompensuodama trūkumus. Hibridinis Daikin Altherma įrenginys idealiai tinka:

·       Namų savininkams, besiorientuojantiems į tvarumą – jei norisi sumažinti anglies dioksido pėdsaką, tačiau pasitaikančių labai šaltų dienų nesinori pasikliauti vien tik šilumos siurbliu.

·       Nekilnojamojo turto objektams su jau įvestomis dujomis. Daikin Altherma EHYHBH-AV32/EHYKOMB-AA2/3sistema gali būti sujungta su esamais radiatoriais ir vamzdynais, todėl nebereikia brangiai kainuojančių pakeitimų.

·       Vartotojams, siekiantiems lankstumo ir efektyvumo. Hibridinės sistemos, automatiškai persijungdamos tarp dujinio ir aeroterminio šildymo, prisitaiko prie oro sąlygų svyravimų ir užtikrina efektyvumą.

Hibridinių šilumos siurblių nauda

Hibridinis šilumos siurblys nėra tik įrenginys, kurio privalumai gerai skamba ant popieriaus. Tiek teoriškai, tiek praktiškai tai yra naudinga investicija.

Ekonomiškai efektyvus perėjimas prie tvaresnės energijos

Hibridinė sistema leidžia palaipsniui pereiti prie atsinaujinančiosios energijos, panaudojant esamą dujinį šildymą tada, kai kyla vartojimo pikas arba tada, kai tai ekonomiškai naudingiau. Didžiąją dalį šildymo sezono bei vasarą naudą teiks aeroterminis siurblys, kuris leis ir vėsintis, ir itin taupiai vartos energiją. Taip jūs patys kontroliuojate savo mikroklimato sistemą taip, kaip jums atrodo geriausia.

Didelis efektyvumas ir mažesnis CO2 pėdsakas

Naudojant šilumos siurblį oras-vanduo bendram šildymui ir vėsinimui, o dujinį katilą pasiliekant pačiam šalčiausiam metų laikui, hibridinė sistema leis maksimaliai padidinti energijos vartojimo efektyvumą ir sumažinti CO2 pėdsaką.

Tai – natūralu, nes dujinis katilas generuoja išmetamąsias dujas, o aeroterminė sistema iš elektros ima tik apie ~35 % reikalingos energijos. Na, o jeigu dar ir ta elektros energija gaunama žaliai, tai anglies pėdsakas apskritai – minimalus.

Hibridinis įrenginys leidžia sunaudoti iki 35 % daugiau energijos nei būtų reikalinga įdarbinant vien tik dujinį katilą. Be to, kadangi tai yra kondensacinis katilas, šios sistemos dar, papildomais 10-15 % efektyviau gamina šilumą ir ruošią karštą vandenį, reikalingą buičiai.

Pritaikomumas ir komfortas

Daikin Altherma EHYHBH-AV32/EHYKOMB-AA2/3 geba realiu laiku pasirinkti tinkamiausią energijos šaltinį, pagal oro sąlygas lauke, tad jūs neprarandate komforto ir džiaugiatės maksimaliai ekonomiškai efektyviu mikroklimato valdymu.

Daikin Solaris sistema ir hibridinis šilumos siurblys – efektyvu, taupu, patogu ir pritaikyta ateičiai

Daikin Solaris sistema ir hibridiniai Daikin Altherma šilumos siurbliai padeda pasiekti maksimalų efektyvumą. Statistika ir elemenatrūs fizikos dėsniai rodo, kad hibridinis šilumos siurblys ir saulės elektrinė gali vienas kitą labai papildyti.

Jeigu įmanoma panaudoti perteklinai generuojamą šilumos energiją karšto vandens paruošimui, o ne tiesiog ją iššvaistyti, galima gerokai padidinti bendrą šildymo efektyvumą. Su Daikin Solaris sistema, saulės energija gali būti panaudojama visiems šildymo poreikiams. Dideliuose objektuose prijungiant iki 500 l tūrio vandens baką, šilumos kaupiklis gali pagal poreikį tiekti sukauptą saulės energiją ir pašildyti vandenį. Tai – itin patogu svečių namams, kaimo turizmo sodyboms ar dideliems namų ūkiams. Pridėdamas higienos, efektyvumo ir komforto, šis sprendimas leis apie 80 % saulės energijos konvertuoti į šilumą, kurią pavyktų panaudoti buityje.

Perėjimas prie hibridinių šilumos siurblių yra protinga investicija į tvaresnį ir jūsų piniginei naudingesnį rytojų. Čia, tradicinio dujinio šildymo patikimumas derinamas su šiuolaikinės aeroterminių šilumos siurblių technologijos efektyvumu ir nauda aplinkai. Pasirinkę patogų šildymo sprendimą, namų savininkai gali džiaugtis mažesnėmis sąskaitomis už energiją, didesniu komfortu ir ramybe dėl to, kad prisideda prie ekologiškesnės ateities. Užsukite čia ir artimiau susipažinkite su hibridinių Daikin Altherma ŠS techninėmis galimybėmis, privalumais.