Naujienos

2024 04 24 Japoniški šilumos siurbliai „Daikin Altherma“ – ir šiluma, ir vėsa jūsų namuose


Jau daugelį metų ,,Daikin“ pirmauja ir diktuoja tendencijas šilumos siurblių technologijų srityje. DAIKIN Altherma sprendimai padeda namų ūkiams tvarkytis su žiemos šalčiais ir vasaros kaitra.  Bene populiariausi Lietuvoje yra universalieji Daikin Altherma oras-vanduo šilumos siurbliai. Šis šildymo ir mikroklimato valdymo sprendimas žengia koja kojon kartu su dujiniais katilais populiarumo atžvilgiu.

Kodėl šilumos siurblys toks efektyvus?

Šilumos siurbliai yra daug efektyvesni nei jūsų standartinės šildymo sistema. Už kiekvieną šilumos siurbliui maitinti naudojamą elektros kilovatvalandę (kWh) jis pagamins vidutiniškai apie 3,3 kWh šilumos. Puikus pasirinkimas tiems, kurie nori sumažinti anglies dvideginio išmetimą.

Šilumos siurbliai gali ne tik šildyti jūsų namus, bet ir sugeba šildyti ir vandenį, naudodami integruotas sistemas. Tai gali sumažinti jūsų vandens šildymo sąskaitas 25–50%. Taip pat, šilumos siurbliai dažniausiai naudojami kaip oro kondicionieriai! Vasarą procesas yra tiesiog atvirkštinis: šiltas oras pašalinamas iš jūsų namų.

Daikin šilumos siurbliai yra iki keturių kartų efektyvesnis nei dujomis besinaudojančios sistemos, nes trys ketvirtadaliai šildymui sunaudojamos energijos gaunama nemokamai iš lauko oro, o elektros energijos sunaudoja tik ketvirtadalį.

Įrenginys, kuris gali šildyti ir vėsinti?

Mąstydami apie patalpų šildymą arba vėsinimą, dauguma apie juos galvoja kaip apie du visiškai nesusijusius sprendimus. Tačiau DAIKIN Altherma šilumos siurbliai gali patenkinti abu šiuos poreikius.

 „Dažnai mūsų klientai kiek nustemba, kad DAIKIN Altherma šilumos siurbliai geba tiek vėsinti, tiek šildyti orą bei vandenį bet kuriuo metų laiku. DAIKIN Altherma oras-vanduo ir kiti šilumos siurbliai yra varomi iš atsinaujinančių energijos šaltinių gaunama energija, todėl yra laikomi vieni iš tvariausių namo šildymo sprendimų. Tačiau prireikus šie šilumos siurbliai geba pasinaudoti atvirkštiniu įprastu šilumos siurblio veikimo principu ir kas leidžia itin efektyviai atvėsinti namų patalpas bei vandenį.

Dar vienas ,,Daikin Altherma“ šilumos siurblių privalumas yra tas, kad jie veikia labai tyliai, todėl idealiai tinka namams, kuriuose triukšmo lygis turi būti minimalus. Jeigu auginate vaikus, labai vertinate ramybę ir norite kuo didesnio komforto net ir šildymo arba vasaros karščių sezono įkarštyje, šiuos įrenginius rinktis tikrai verta. Vidutinis garso slėgio lygis vidutiniu darbo režimu neturėtų viršyti 28 dB(A), o net ir įjungus maksimalų režimą, triukšmas nėra toks didelis, kaip senos kartos įrenginių.

Investicija į komfortą ir geras sąlygas ištisus metus

„Galia, efektyvumas, pažangumas, inovatyvios funkcijos. Visa tai nieko nereiškia, jeigu jų nepavyksta pažaboti ir pritaikyti kasdieniam naudojimui. Laimei, visas DAIKIN Altherma šilumos siurblių inovacijas ir galimybes įmanoma pajausti ir kiekvienuose namuose. Tai lemia protingas ir tinkamai suprojektuotas šilumos siurblių dizainas, vartotojui patogus valdymas bei modernių technologijų pritaikymas daugelyje kitų sričių,“ – dalinasi INDUSTEK UAB ekspertas.

Pačių DAIKIN Altherma šilumos siurblių išvaizda yra elegantiška ir apdovanota ne vienu titulu iš ekspertų ir vartotojų. Dėl šios priežasties DAIKIN šilumos siurblius pavyks įrengti kiekvienuose namuose be didelių nuostolių estetine prasme. Aukštatemperatūrių arba žematemperatūrių šilumos siurblių oras-vanduo vidiniai blokai gali būti montuojami ant grindų arba ant sienos, priklausomai nuo jūsų patalpų ir poreikių.

Pastatytas ant grindų, šis įrenginys neužims nė pusės kvadratinio metro grindų ploto, o integruotas 180 arba 230 l tūrio vandens šildytuvas išspręs ir šilto vandens klausimus. Modernus šilumos siurblys gali būti valdomas ir nuotoliniu būdu. Jums nereikia būti prie pačio šilumos siurblio, pakanka paspausti vieną ar kitą mygtuką ir oro sąlygos kaip mat ima keistis. Jeigu šildymas – grindinis, tuomet energijos sąnaudos šildant su oras-vanduo arba gruntas-vanduo sistema bus dar mažesnės nei įprastai.

INDUSTEK UAB padeda rasti optimalų sprendimą kiekvienam namui ar komerciniam pastatui jau virš 25 metų, todėl Lietuvos gyventojai paprastai pamiršta rūpesčius dėl per didelių karščių ar šalčių namuose. Daugiau apie šiuos produktus bei ypatingus pasiūlymus rasite www.industek.lt