Naujienos

2024 04 04 Pavasaris - ir vėl žiedadulkės. Daikin apie viską pagalvojo.


Artėjant pavasario šilumai, kartu su savimi ji nešasi ir mažiau laukiamą sezoninį palydovą – žiedadulkes bei jų keliamas alergijas. Ši smulki, miltelių pavidalo medžiaga, būtina augalams, tačiau tuo pat metu tampa įkyriu dirgikliu žmonėms visame pasaulyje. Naujausi duomenys atskleidžia šios problemos mastą: beveik trečdalis suaugusiųjų ir daugiau nei ketvirtadalis vaikų visame pasaulyje turi sezoninių alergijų. Lietuvoje skaičiai ir alergijų sutinkamumas taip pat auga. Alerginio rinito, šienligės ar kitų alerginių susirgimų simptomai, kaip čiaudulys, sloga ir akių niežėjimas, dažniausiai pasireiškia būtent pavasarį. Kaip nuo to apsisaugoti bent jau namuose ar darbe? Leiskite pristatyti Daikin MC ir MCK serijų oro valytuvus.

Pavasarinė alergija – atrodo, kad niekur nuo jos nepasislėpsi

Nors žiedadulkės daugiausiai aptinkamos lauke, pavasarį daug kas nuo jų nepasislepia ir grįžę namo ar užėję į patalpas darbe. Sezoninę alergiją namuose taip pat sukelia tos pačios žiedadulkės bei dulkių erkutės, pelėsis ir naminių gyvūnų pleiskanos.

Net, jei žiedadulkės namuose pačios nesigamina, į vidų jos gali patekti pro atvirus langus, nusėdusios ant drabužių ar naminių gyvūnų. Patekusios vidun, jos pasklinda po orą ir sustiprina tokius simptomus, kaip čiaudulys, niežulys ir užsikimšusi nosis.

Išeitys yra dvi – užsidaryti langus ir neiti į lauką arba investuoti į Daikin MC serijos oro valytuvą, kuris nuolat surinkinėtų žiedadulkes ir kitus alergenus. Vėdinimas vis tiek yra būtinas, kadangi sausame ore žiedadulkės ir kiti alergenai visai nenusėda ant paviršių ir sklando ore, tad labai sandariuose būstuose verta rinktis MCK serijos įrenginius, kurie orą ir valo, ir drėkina.

Jeigu susiduriate su labai rimtais alergijos protrūkiais, taip pat skirkite laiko bei užsiregistruokite pas alergologą konsultacijai. Tinkami medikamentai, imunoterapija ar tyrimai, kartu su oro valymu gali dar labiau pakylėti gyvenimo kokybę.

Daikin oro valytuvui – jūsų komfortu besirūpinantis įrenginys

Alergijų sezono metu Daikin oro valytuvai tarnauja kaip ramų prieglobstį galintis suteikti įrenginys. Jie sukurti kovoti su plika akimi nematomais kenkėjais, kurie sustiprina astmos ir alergijos simptomus. Daikin oro valytuvai:

·       Filtruoja dulkių daleles;

·       Surenka žiedadulkes;

·       Jonizuoja orą bei neutralizuoja nemažą dalį bakterijų ir virusų;

·       Rūpinasi gaivumu, nes aptinka bei eliminuoja blogus kvapus. 

Inovatyvios technologijos ne tik sumažina neigiamą žiedadulkių poveikį, bet rūpinasi bendra žmogaus gerove uždarose erdvės. Negalima nuneigti to svarbus, kadangi šiuolaikiniai žmonės maždaug 90 % laiko praleidžia būtent uždarose patalpose.

Efektyvumas – jį įrodo ne tik geresni pojūčiai, bet ir nemeluojantys skaičiai

Tikrai didelė „Industek“ klientų dalis džiaugiasi pasirinkę Daikin MC ir MCK serijos oro valytuvus: MC55W, MCK55W, MCK70YV ar MC30YV. Tačiau jų efektyvumą ir pajėgumus įrodo ne tik subjektyvūs vertinimai, bet ir laboratoriniai tyrimai bei oficialiai atlikti skaičiavimai.

Visuose moderniuose Daikin oro valytuvuose įmontuoti didelio efektyvumo elektrostatiniai HEPA filtrai, galintys iš oro pašalinti 99,97 % dalelių, kurių dydis gali būti vos 0,3 mikrono.

HEPA yra High-Efficiency Particulate Air Filter – mechaninių oro filtrų efektyvumo standartas. Taip dar bendrai vadinami kone visi aukšto efektyvumo mechaniniai oro filtrai.

Dėl to, kad surenka įprastus alergenus, pavyzdžiui, žiedadulkes, oro valytuvų HEPA filtrai pakankamai efektyviai apsaugo nuo sezoninių alergijų.

Kitas didelis pliusas - unikali Daikin Flash Streamer technologija, nukenksminanti daugiau kaip 99,9 % tam tikrų virusų, todėl oras ne tik švarus, bet ir sveikas. Laboratorinio Institut Pasteur de Lille tyrimo duomenimis, per maždaug 150 sekundžių, Daikin MC55 ir MCK55 įrenginiai iš oro galėjo pašalinti maždaug 99,98 % žmogaus koronaviruso HCoV-229E ir H1N1 viruso dalelių, sukeliančių sezoninį gripą.

Toks efektyvumas tinka ne tik namams ar biurui, bet ir laukiamajam svečius priimančioms įstaigoms bei net gydymo įstaigų fojė.

Namams – Daikin MC55W ir MCK55W

Namams ar biurui jūs galite rinktis daug skirtingų Daikin oro valytuvų. Sprendimas priklauso nuo patalpos ir jūsų poreikių. Visgi, jeigu kalbame apie erdves iki 78 m2, tokie modeliai kaip MC55W ir MCK55W pasiūlys bene didžiausią naudą. Jie veikia tyliai (vos 19 dB(A) veikiant tylos režimu) bei veiksmingai valo orą, o MCK55W jį dar ir gali drėkinti. Kompaktiški įrenginiai siūlo vieną geriausių kainos ir kokybės santykių!

Pavasarį, kai atbunda gamta, sugrįžta žiedadulkės, daug kam reikia susirūpinti ir dėl sezoninių alergijų. Pažangios Daikin oro valymo technologijos leidžia atsikvėpti ir užtikrina, kad patalpų oras išliktų sveikas, švarus ir palankus jūsų organizmui. Naudodama naujoviškas filtravimo ir valymo technologijas, Daikin, su savo MC ir MCK įrenginiais sprendžia daugeliui žmonių aktualias problemas. Pavasarį praleiskite be slogos ir ašarojančių akių bent jau namuose ar biure.