Industek Blogas

2024 03 12 Švarus oras biure - tik papildoma nauda, o gal būtinybė?


Šiuolaikinių biurų kultūra ir aplinka labai skiriasi nuo to, ko buvo galima tikėtis prieš 10-15 metų. Dabar darbdaviai įpareigoti ir patys nori geriau pasirūpinti savo darbuotojų savijauta. Moderniame biure švarus oras tapo ne tik papildoma nauda. Daug kas į tai žvelgia kaip į būtinybę, ypač, po pandemijos. Šį pokytį lemia ne tik didėjantis informuotumas apie oro kokybės svarbą, bet ir novatoriškų oro valymo sprendimų, tokių kaip Daikin MCK70YV, atsiradimas. Modernūs oro valymo įrenginiai idealiai tinka biuram ar komercinėms patalpoms. Jie pajėgūs veiksmingai surinkti ir suskaidyti kenksmingas medžiagas, taip išvalant orą, apsaugant sveikatą ir užtikrinant maksimaliai gerą aplinką produktyviam darbuotojui.

Reali situacija mūsų biuruose

Švarus oras biure jau nebėra prabanga ar tiek siekiamybė, o sveikos darbo vietos pamatas. Biuro patalpų oro kokybė tiesiogiai veikia darbuotojų sveikatą, produktyvumą ir bendrą gerovę. Lietuvoje statistika vis dar rodo tai, kad šioje srityje rezultatai gerėja, bet vis dar atsiliekama nuo lyderių.

Prastos kokybės oras gali privesti prie daugybės sveikatos problemų - nuo alergijos ir diskomforto kvėpavimo takuose iki sumažėjusios koncentracijos ir produktyvumo. Jeigu oras nėra valomas, net ir atklydęs virusas greitai užkrės daug komandos narių.

Dabartiniai techniniai reglamentai ir standartai net įpareigoja biuruose užtikrinti pakankamą oro apykaitą, kad nekiltų sveikatai pavojingos situacijos.

Kokios dažniausios problemos kankina biurus be oro valytuvo?

Biurai, kuriuose nėra oro valytuvų, dažnai susiduria su tokiomis problemomis kaip sergančio pastato sindromas, kai prastos kokybės oras sukelia nuovargį, galvos skausmus, sinusų infekcijas, iššaukia astmą, skatina lėtinės kvėpavimo takų ligas vystytis ir ne tik. 

Problemos kyla dėl biuro ore cirkuliuojančių teršalų, tokių kaip KD2,5, lakiųjų organinių junginių (LOJ), bakterijų, virusų ir alergenų, kurie neigiamai veikia darbuotojų sveikatą ir produktyvumą.

Švarus oras darbo vietoje – maksimaliai svarbus dalykas ir kaip oro valytuvas padeda

Biuruose, kuriuose oras švarus, rečiau pasitaiko nedarbingumo atvejų, nes sumažėja tikimybė, kad darbuotojai susirgs oro taršos sukeltomis ligomis. Toks įrenginys kaip Daikin MCK70YV, turi labai pajėgią filtravimo sistemą, kurią sudaro paruošiamasis filtras, elektrostatinis filtras, HEPA filtras ir dezodoravimo filtras. Oras, kuriuo kvėpuoja visi darbuotojai būna gaivesnis ir sveikesnis.

Oro kokybė tiesiogiai susijusi su kognityvinėmis žmogaus funkcijomis. Švaresnis oras padeda geriau koncentruotis ir dėl to didina produktyvumą. Įsipareigojimas pasirūpinti švariu oru rodo, kad rūpinamasi personalo gerove, todėl didėja bendras pasitenkinimas darboviete ir darbuotojų lojalumas.

Žvelgiant į perspektyvą ilguoju laikotarpiu, investicija į Daikin MCK70YV gali padėti daug sutaupyti, nes sumažėja praleidžiamų dienų skaičius, auga produktyvumas, maksimalizuojama darbinės veiklos nauda.

Kaip tiksliai prie darbo sąlygų gerinimo prisideda oro valytuvai?

Daikin MCK70YV yra puikus pavyzdys to, kaip pažangiausios oro valymo technologijos, gali tikti biurų aplinkai. Jo gebėjimas aptarnauti  didelius plotus (net iki 96 kv. m plotą) užtikrina, kad švarus oras pasieks ne tik vieną ar kitą kampelį, bet ir visą kabinetą, biurą ar net aukštą.

Šis modelis yra vienas iš pažangiausių Daikin gamoje. Jis turi daug funkcijų, tarp kurių rasite drėgmės lygio palaikymą ir oro drėkinimą, valomo oro srauto reguliavimą, naktinį režimą ir ekraną su drėgmės indikatoriumi.

Vos įjungtas, Daikin MCK70YV galės tapti oro kokybės problemų sprendėju. Dėka elektroninio valdymo ir drėgmės indikatorių ant įrenginio, valdyti įrenginį taip, kad oro kokybė būtų pati geriausia – lengva.

Darbovietėms patinka ir tai, kad veikdamas įprastu režimu, įrenginys skleidžia tikrai nedidelį triukšmo lygį (mažiausiai 23 dB). Tylus darbas netrikdo biuro aplinkos, todėl jis yra idealus pasirinkimas beveik bet kuriai darbo vietai, kadangi neblaškys nei skambučių, nei kūrybinio darbo ar klientų priėmimo.

Daugiau info apie MCK70YV ir kitus Daikin oro valytuvus rasite čia -https://industek.lt/Produktas/DAIKIN-oro-valytuvai-drekintuvai-efektyvi-apsauga-nuo-virusu.

Įmonėms ir toliau rūpinantis saugios darbo aplinkos užtikrinimu, švarus oras biure suprantamas nebe tik kaip pliusas, bet būtinybė. Daikin MCK70YV yra praktiškas ir veiksmingas sprendimas, užtikrinantis, kad biurai būtų ne tik erdve, kurioje žmonės laukia pamainos pabaigos, bet taptų aplinka, kurioje jie gali siekti geriausių rezultatų. Investicijos į oro valymo technologijas yra ne tik naudingos, bet ir būtinos pažangiai mąstančioms organizacijoms.