Naujienos

2023 12 18 Iki Naujųjų metų – moderniai gaminama šiluma pigiau ir su dovanomis


Ne be reikalo sakoma: Kalėdos – stebuklų ir dovanų metas. Visų dar šiais metais perkančių šilumos siurblį oras–vanduo „Daikin Altherma ERGA/ERLA“ laukia dovanos, o gruntinis šilumos siurblys „Daikin Altherma 3 GEO“ bei „Daikin Altherma“ monoblokas EDLA04EV parduodami už ypatingą kainą. Negana to, šilumos siurblį galima įsigyti su valstybės kompensacija.

Pasaulinio šilumos siurblių gamybos lyderio Japonų kompanijos „Daikin“ naujausios trečios kartos „Daikin Altherma“ – tai investicija į taupesnį komfortą namuose. Bent kiek susipažinusiems su moderniomis šiuolaikinėmis šildymo technologijomis šilumos siurblių, kurie įrengiamose naujose namų šildymo sistemos jau beveik visiškai pakeitė dujomis ar kietu kuru kūrenamus katilus, išsamiai pristatinėti nereikia. Šilumos siurblys – tai komfortas namuose su minimalia priežiūra. Įsirengę šilumos siurblius patvirtins, kad jis gali būti valdomas ir patalpų bei karšto vandens temperatūra reguliuojama nuotoliniu būdu, temperatūra patalpose nustatoma ir norima palaikoma labai tiksliai, palyginti su kieto kuro ar dujų katilu šilumos siurblys visiškai nereikalauja priežiūros. Tiesa, kaip ir bet koks mechanizmas prašosi reguliaraus techninio aptarnavimo.

Dovana – modernus termostatas arba oro valytuvas


Japonų gamintojo „Daikin Altherma“ šilumos siurbliams atstovaujančios bendrovės INDUSTEK generalinis direktorius Vaidas Ragaišis pasakoja, kad iki Naujųjų metų įsigijusiam šilumos siurblį oras–vanduo „Daikin Altherma ERGA/ERLA“ be integruoto boilerio dovanojamas patalpos termostatas „Madoka“, kurio vertė 250 eurų. Prie šio modernaus termostato galima prisijungti išmaniuoju telefonu per „Bluetooth Low Energy“ jungtį ir sudaryti šildymo tvarkaraštį bei jį valdyti. Šis termostatas namuose – tai didesnis komfortas, visuomet matoma temperatūra patalpose ir galimybė ją  reguliuoti iš bet kur, kaip, beje, ir karšto vandens temperatūrą. Termostatas taip pat leidžia matyti visos šildymo sistemos būklę.


Dar šiemet bendrovėje INDUSTEK įsigijusiems šilumos siurblį oras–vanduo „Daikin Altherma ERGA/ERLA“ su integruotu SS boileriu dovanojamas oro valytuvas-grynintuvas „Daikin MC30“, kurio standartinė kaina – 319 eurų. Šis oro valytuvas, naudodamas „Aktyvių plazmos jonų“ ir „Staigaus srauto“ technologijas, aukšto našumo ypač smulkias dulkių daleles sulaikantį HEPA filtrą užtikrina tyrą orą patalpose. Jis ypač tyliai veikia eco ir mažo  galingumo režimais, kompaktiškas ir lengvas (nesveria nei 6 kg), todėl patogiai galima pernešti iš vieno į kitą kambarį. Nors kompaktiškas, jis efektyvus patalpose net iki 46 kv. m.


Šilumos siurbliai oras–vanduo „Daikin Altherma ERGA/ERLA“ dėl jungčių universalumo tinka ir naujos statybos, ir renovuojamiems namams. Juose naudojamos modernios DAIKIN technologijos garantuoja aukštą energinį ir ekonominį efektyvumą – COP siekia 5,1, tylų veikimą, jis namus efektyviai šildo net kai laukia iki -28 laipsnių šalčio.

daikin altherma 3m edla-e658980df720344b295ef67595cad2f5.jpg



Komfortas ir šiluma – už ypatingą kainą


V. Ragaišis akcentuoja, kad bendrovės INDUSTEK Lietuvoje atstovaujamos japonų įmonės DAIKIN šilumos siurbliams „Daikin Altherma 3 GEO“ bei „Daikin Altherma“ monoblokams EDLA04EV iki Naujųjų taikomos ypatingos kainos.


Daikin Altherma 3 GEO“ namo šildymui, vėsinimui ir karštam vandeniui ruošti energiją ima iš žemės, kur temperatūra visuomet pastovi, todėl jis vienodai efektyviai veikia bet kokiomis oro sąlygomis, net kai laukia – iki -40 laipsnių speigas. Tiesa, tokie ekstremumai Lietuvoje pasitaiko
ypač retai, paskutinį kartą temperatūra iki -42,9 laipsnių šalčio Utenoje buvo nukritusi 1956 m. vasario 1 d. Todėl tenkindamas aukščiausius savininko reikalavimus, jis bet kuriuo metų laiku namo šildymui ir karšto vandens ruošimui net 80 proc. energijos paima iš žemės ir tik 20 proc. – elektros energijos. Dar labai svarbu, kad automatiškai valdomas šilumos siurblys „Daikin Altherma 3 GEO“ tinka ir naujai statomiems, ir renovuojamų namų esamoms šildymo bei karšto vandens ruošimo sistemoms. Šie šilumos siurbliai išsiskiria ypač tyliu veikimu, pvz., jie skleidžia vos 27 dBA garsą, kai medžių šnarėjimas miške sukelia 30, o verčiamos knygos lapai bibliotekoje – 35 dBA garsus.


Su šventine nuolaida iki Naujųjų siūlomas ir „Daikin Altherma“ monoblokas EDLA04EV. Šis net A+++ energinės klasės šilumos siurblys pasižymi ypač dideliu našumo koeficientu (COP), kuris siekia 5,1. Jo maksimali šildymo galia yra 6,41 kW, o nominali – 4,3 kW – išlaikoma net tuomet, kai laukia spaudžia -20 laipsnių šaltis. Jis namus šildytų ir jei lauko temperatūra nukristų žemiau, nes jame integruotas rezervinis 3 kW tenas. Šis monoblokas taip pat išsiskiria ypač tyliu darbu, standartinėje komplektacijoje yra „Wi-Fi“ priedas, kuris leidžia jį valdyti ir reguliuoti iš bet kur, kur tik yra internetas. Beje, jis tinka gauti valstybinei kompensacijai renovuojant namo šildymo sistemą.

Šildymo komfortas į namus – su valstybės kompensacija


V. Ragaišis, Japonų gamintojo „Daikin Altherma“ šilumos siurbliams atstovaujančios bendrovės INDUSTEK generalinis direktorius, primena, kad senų katilų keitimui moderniais teikiama valstybės kompensacija. Paraiškas jai gauti galima teikti iki kitų metų balandžio 5 d.


Kompensacija teikiama pagal Lietuvos energetikos agentūros administruojamą priemonę „Neefektyvių biomasę ar iškastinį kurą naudojančių katilų keitimas į efektyvesnes, atsinaujinančius energijos išteklius naudojančias šilumos gamybos technologijas individualiuose namuose, neprijungtuose prie centralizuotos šilumos tiekimo sistemos“. Paraiškas kompensacijai gauti gali teikti Lietuvos gyventojai nuosavybės teise valdantys nekilnojamo turto objektą – individualų vienbutį ar dvibutį arba sodo namą, neprijungtą prie centralizuotos šilumos tiekimo sistemos. Gali būti keičiamas neefektyviai biomasę (malkas, granules, pjuvenų briketus ir t. t.) ar iškastinį kurą (anglis, dujas, durpes ir t. t.) naudojantis katilas, kuris šilumą tiekia į vandens pagrindu veikiančią būsto šildymo sistemą.


Kompensaciją galima gauti tik įrengus naujus ir nenaudotus šilumos gamybos įrenginius: 5 klasės biokuro katilą ar šilumos siurblius žemė (gruntas)–vanduo, vanduo–vanduo ir oras–vanduo. Didžiausia galima kompensuoti išlaidų, patirtų neefektyviam ir taršiam katilui keisti, suma – ne
daugiau kaip 50 proc. tinkamų finansuoti išlaidų, apmokamų taikant fiksuotuosius įkainius nustatytus Europos socialinio fondo agentūros atliktame tyrime.

Daikin Altherma Winter logo monblock-612f4b62832daf780eb10260dc5e4502.jpg