Industek Blogas

2023 12 11 Daikin oro drėkintuvas - paprastas sprendimas pašalinti statinę elektrą namuose


Statinė elektra yra įprastas reiškinys, galintis sukelti rimtų nepatogumų, nesvarbu, ar tai būtų prie veido prilipę plaukai, ar nedideli smūgiai, kuriuos jaučiate kaskart ką nors paėmę į rankas, ar spragsėjimas, kai liečiasi du daiktai. Pramonėje ji gali sukelti net didelių defektų. Norite pašalinti pernelyg didelį statinės elektros krūvį namuose? Sprendimas paprastas.

Kas sukelia statinę elektrą?

Statinė elektra atsiranda dėl objekte esančių neigiamų ir teigiamų krūvių disbalanso. Šie krūviai gali kauptis objekto paviršiuje, kol neranda būdo, kaip juos išlaisvinti arba iškrauti. Pavyzdžiui, kai trinate batus į kilimą, jūsų kūnas surenka papildomų elektronų. Šokas, kurį jaučiate ką nors palietę, yra šių perteklinių elektronų išsiskyrimo iš jūsų į objektą ar asmenį rezultatas.

O ar kada nors pastebėjote, kad statinė elektra kaupiasi greičiau, kai oras yra sausesnis? Taip yra todėl, kad statinė elektra tiesiogiai priklauso nuo vidutinės oro drėgmės jūsų namuose.

Koks patalpų drėgmės vaidmuo?

Ore esanti drėgmė veikia kaip natūralus laidininkas, įžeminantis bet kokį galimą statinį krūvį ir išsklaidantis statinę elektrą. Pasak ekspertų, statinė elektra kaupiasi daugiausiai kai vidutinė oro drėgmė patalpose yra mažesnė nei 40 %. Esant 40-50 % drėgnumui, statinė elektra vis tiek kaupiasi, tačiau daug mažiau, o esant didesniam nei 55 % vidutiniam patalpų drėgnumui, statinė elektra kauptis nebegali. Kitaip tariant, jei santykinė oro drėgmė namuose bus didesnė nei 40 %, tai padės įžeminti statinius krūvius ir sumažins pernelyg didelį statinės elektros krūvį, o jei santykinė oro drėgmė bus didesnė nei 55 %, tai visiškai pašalins statinį krūvį ir sukurs puikią aplinką, kurioje bus patogu gyventi.

Kaip sumažinti statinį krūvį namuose?

Jei vidutinė patalpų oro drėgmė namuose bus didesnė nei 40 %, gerokai sumažinsite statinį elektros krūvį. Norint nuosekliai kontroliuoti drėgmės lygį namuose ekspertai pataria naudotis prietaisais, kurie geba tiksliai valdyti oro drėgmę. Pavyzdžiui, "Daikin" oro drėkintuvas naudodamas tikslius jutiklius, gali kontroliuoti ir matuoti drėgmę: kai oras yra per sausas, automatiškai atstatys tinkamą drėgmės lygį patalpose.

Be to, reguliuodami drėgmės lygį  "Daikin" oro valytuvai tuo pat metu sumažina daugybę kitų sauso oro sukeliamų problemų, pavyzdžiui, sutrūkinėjusias lūpas, sausas akis ir niežtinčią odą. Be to, vengdami sauso oro galite greičiau atsigauti po peršalimo ligų ir lengviau kvėpuoti, ypač jei sergate astma ar turite kitų kvėpavimo takų problemų. Drėkinimas taip pat apsaugo medines grindis, baldus ir įrangą namuose nuo išsausėjimo, skilinėjimo ir įtrūkimų.

Investuokite į gaivesnį, sveikesnį ir komfortiškesnį patalpų mikroklimatą be statinės elektros - Daikin oro valytuvai ir drėkintuvai