Naujienos

2023 11 27 Klausiame eksperto, kodėl šilumos siurbliai neveikia tinkamai


INDUSTEK šilumos siurblių ekspertas Jolantas Griškus, arba kaip daugelis žino, mūsų guru, paaiškina, kodėl šilumos siurbliai genda ir kaip išvengti gedimų bei rasti geriausią montuotoją.

Ar šilumos siurblio dydis yra labai svarbus sistemos veikimui?

Šilumos siurblio dydis priklauso nuo jūsų namo dydžio ir įrengtos izoliacijos. Jei jūsų šilumos siurblys yra netinkamo dydžio jūsų namams, jis neužtikrins reikiamo efektyvumo. Sistemos dydis priklauso nuo jūsų namo dydžio ir izoliacijos kiekio - gerai izoliuotam dviejų butų namui reikės daug mažiau šilumos nei prastai izoliuotam keturių butų namui.

Jei jis per didelis...?

Gali paaiškėti, kad šildymo sistema veikia, bet su daugybe trumpų ciklų. Gali būti, kad šilumos siurblys reguliariai įsijungia ir išsijungia, nes greitai įšildo patalpą. Šilumos siurblys sukurtas taip, kad veiktų nepertraukiamai ir atitiktų jūsų termostatu nustatytą temperatūrą. Tačiau jei jis per dažnai įjungia savo veikimo ciklą, tai labai sumažins jūsų šilumos siurblio našumą. Atminkite, kad pavasarį ir rudenį kai kurie ciklai neišvengiami.

Jei jis yra per mažas...?

Jis paprasčiausiai neatliks savo darbo. Nepakankamo dydžio sistema dažnai veiks nuolat, kad pasiektų reikiamą temperatūrą. Dėl to didėja energijos sąnaudos, sistema dėvisi ir kyla kitų problemų, kurias reikia spręsti. Šaltomis dienomis per mažo dydžio šilumos siurbliu šildomame name bus sunku palaikyti komfortišką temperatūrą.

Dėl netinkamai įrengto šilumos siurblio gali kilti daug problemų

Kad šilumos siurblys veiktų efektyviai ir patikimai, jis turi būti tinkamai įrengtas. Dažniausiai pasitaikanti problema, su kuria susiduriame, yra vandens srauto trūkumas. Taip atsitinka dėl centrinio šildymo sistemoje esančių šiukšlių arba netinkamo dydžio vamzdžių paskirstymo.

Ar šilumos siurbliai sunaudoja daug elektros energijos?

Tai aplinką tausojantys prietaisai, kuriems reikalinga dirvožemio, saulės, oro ar gruntinio vandens energija. Būtent todėl, kad šilumos siurblio technologija sukuria galimybes naudoti >50% atsinaujinančios energijos šildymui, vėsinimui ir netgi karštam vandeniui tiekti, jie atitinka aukštus A++ energinio naudingumo klasės reikalavimus.

Sistemos valymas

Nesvarbu, ar tai naujas, ar senas įrenginys, prieš prijungiant šilumos siurblį svarbu išvalyti sistemą. Geras montuotojas užtikrins, kad tai būtų padaryta. Dauguma mūsų inžinierių niekada nemato sugedusios sistemos su švariu vandeniu.

Namų vertinimaswhy-heat-pumps-go-wrong-multi-image-kitchen-6485bf2cf04f9e106c8989527af813b8.jpg

Profesionalus montuotojas įvertins jūsų namus ir nustatys, kokio dydžio šilumos siurblio jums reikia. Jie pasakys, ar jūsų sistema yra tinkama, arba pateiks jūsų namams tinkamos sistemos projektus, pašalindami problemą, kad šilumos siurblys nėra pakankamai didelis, kad apšildytų patalpą. Jie nustatys, koks šilumos skleidėjas (radiatoriai, grindinis šildymas ir pan.) reikalingas patalpai, ir suteiks garantiją, kad sistema veiktų sklandžiai.

Užsakomųjų darbų atlikimas

Perdavimas eksploatacijai yra svarbus procesas, kurio metu užtikrinama, kad jūsų sistema būtų tinkamai sukonfigūruota ir veiktų. Labai svarbu, kad projekto informacija būtų prieinama trečiosios šalies paleidimo inžinieriui / montuotojui, jei projektuotojas yra nepriklausomas. Tai reiškia, kad jūsų sistemą galima nustatyti taip, kaip ji buvo suprojektuota, ir, jei pageidaujate, atlikti nedidelius paslaugų pakeitimus.

Kaip dažnai reikėtų atlikti šilumos siurblio techninę priežiūrą?

Kalbant apie DAIKIN ALTHERMA, vidutiniškai šilumos siurblys oras-vanduo dirba apie 15 metų. Profilaktinė priežiūra siūlome atlikti kiekvienais metais: freono nuotėkio tikrinimą, filtrų vidiniame įrenginyje išvalymą, išorinio įrenginio šilumokaičio (garintuvo) apiplovimą.

Tačiau yra keletas dalykų, kuriuos galite atlikti patys, kad užtikrintumėte sklandų sistemos veikimą. Skirkite keletą akimirkų ir apžiūrėkite, ar jis nėra pažeistas ir nesandarus. Taip pat pravartu patikrinti, ar neužblokuotas oro srautas aplink lauko įrenginį, pavyzdžiui, pašalinti lapus ir įsitikinti, kad nutekėjimo vamzdis yra švarus. Taip pat rekomenduojame atlikti bandomąjį paleidimą prieš žiemos mėnesius.

Industek UAB Daikin servisas a arba įrangą sumontavusi įmonė atlieka kasmetinę priežiūrą ir įtraukta į mūsų serviso partnerių sąrašą.

Kokius šilumos siurblius siūlote?

INDUSTEK yra oficialus DAIKIN atstovas rinkoje, todėl rūpinasi Lietuvos gyventojų šildymu beveik dvidešimt metų. Siūlome aukštatemperatūrius, žematemperatūrius, geoterminius, hibridinius ir dujinius šildymo sprendimus Lietuvoje. Daugiau žiūrėkite čia.

Kaip pasirinkti tinkamą montuotoją?

Norite pasirinkti tinkamą kvalifikaciją ir išsilavinimą turintį montuotoją. Pirmiausia reikia patikrinti, ar jie turi MCS arba lygiavertę kvalifikaciją. Tai užtikrins, kad jie atitinka reikalavimus, keliamus tinkamam įrangos dydžio nustatymui ir įrodymui, kad šilumos skleidėjai veiks tinkamai. O jei montuojate padalytą šilumos siurblį, jie taip pat turi turėti F dujų įrenginių montavimo kvalifikaciją.

Kiek patikimi yra šilumos siurbliai?

Dirbdamas kartu su gaminių kokybės kontrolės skyriumi, matome tiesioginius statistinius duomenis apie gendančius gaminius. Kalbant apie DAIKIN įrangą, praktiškai visi gedimai įvyksta dėl prasto montavimo ir nepakankamo aptarnavimo. Pasirinkus profesionalų montuotoją, kuris išmano apie šilumos siurblius, galima lengvai išvengti problemų.

Kitus atsakymus į klausimus apie šilumos siurblius rasite mūsų D.U.K skiltyje.