Industek Blogas

2023 11 15 Perkate oro valytuvą dovanų – kaip rinktis?


Ieškote prasmingos Kalėdinės dovanos, kuri žinote, jog padės artimo žmogaus sveikatai ir savijautai? Tai gali būti oro valytuvas! Nesvarbu ar tai ilgai planuota, ar netikėta dovana – toks pasirinkimas tikrai vertas dėmesio. Kadangi vis dažniau kalbama apie patalpų oro kokybę (ypač po pandemijos), dovanoti oro valytuvą protinga ir praktiška. Tačiau kaip išsirinkti tinkamą įrenginį? Juk rinkoje tokia daugybė variantų... INDUSTEK UAB komanda pasiruošusi padėti. Šiame išsamiame vadove supažindinsime jus su esminiais veiksniais, į kuriuos reikia atsižvelgti perkant oro valytuvą dovanų.

Visų pirma – kokie yra naudojimo poreikiai?

Pirmasis žingsnis galvojant didžiųjų švenčių proga dovanoti oro valytuvą - suprasti, kaip jis bus naudojamas. Apsvarstykite konkrečius jam keliamus reikalavimus ir oro valytuvo paskirtį.

  • Ar jis skirtas alergiškam, astma sergančiam žmogui?
  • Ar namuose yra augintinis, kuris daug šeriasi?
  • Galbūt jie gyvena arti judrios gatvės ar rajone, kur iš lauko ateina nemalonūs kvapai?
  • Galbūt namuose yra vyresnių žmonių ar vaikų, kurių imunitetas – lengviau pažeidžiamas?
  • Žinodami tikslius poreikius galite susiaurinti pasirinkimų sąrašą.

Labai svarbu įvertinti, ar reikia orą tik valyti, ar ir drėkinti. 

Tik valymui didesnėms patalpoms tiks DAIKIN MC55W modelis. Na, o jeigu aktualu ir valyti, ir pakelti drėgmės lygį, geriau rinktis MCK55W drėkinantį oro valymo įrenginį. Abiejų pajėgumo užtenka iki 41 m2 plotui.

Antra – koks yra patalpos (erdvės) dydis?

Kaip jau turbūt žinote, oro valytuvai būna skirtingo našumo, todėl labai svarbu išsirinkti tokį, kuris atitiktų numatytą patalpos dydį.

Kiekvienas oro valytuvas turi techninį parametrą, kuris nurodo, kokiam maksimaliam patalpos dydžiui (m2) jis yra tinkamas.

Patikrinkite gamintojo specifikacijas, kad įsitikintumėte, jog įrenginys tinka kambario kvadratiniam plotui. Nesvarbu, ar tai mažas miegamasis, erdvi svetainė, ar biuro patalpa, turėkite omenyje jos kvadratūrą prieš pirkdami.

Norintiems kompaktiško įrenginio puikiai tinka DAIKIN MC30Yoro valytuvo modelis. Jis turi pakankamai našumo įvairaus ploto patalpoms (iki 46 m2) bei efektyviai surenka taršias daleles - alergenus, dulkes, nemalonius kvapus. 

Trečiasis akcentas – kiek yra filtrų ir kiek jie efektyvūs?

Filtravimo sistema yra oro valytuvo pagrindas. Ji atsakinga už ore esančių dalelių ir teršalų surinkimą bei pašalinimą.

Ieškokite valytuvų su aukštos kokybės HEPA (didelio efektyvumo kietųjų dalelių) filtrais. Štai, DAIKIN oro valytuvuose esantys HEPA filtrai gali sulaikyti vos iki 0,1 mikrono dydžio daleles ir veiksmingai pašalinti įprastus alergenus, pavyzdžiui, dulkes, žiedadulkes, pelėsių sporas ir naminių gyvūnų pleiskanas. Jame veikia net 4 arba 5 filtrai, kurie iš oro pašalina ne tik dulkes, bet ir nemalonius kvapus, LOJ, pakelia drėgmės lygį jame (jei reikia) bei neutralizuoja virusus.

Toliau – komfortas naudoti bei praktiškumas

Ši sritis apima keturis kertinius aspektus:

1. Erdvę tokį įrenginį pastatyti bei sutalpinti
2. Triukšmo lygį
3. Paprastumą įrenginio priežiūrai
4. Paprastumą įrenginio perkėlimui iš vienos vietos į kitą.

Techniniame aprašyme yra nurodomi ir fiziniai oro valytuvų gabaritai. Susipažinkite su jais prieš pirkdami, kad žinotumėte, jog įrenginys tikrai tilps ten, kur turėtų.

Niekas nenori dovanos, kuri nuolat triukšmautų fone. Raskite specifikacijose nurodomą oro valytuvo triukšmo lygį, ypač jei jis skirtas naudoti miegamajame ar biure. Ieškokite valytuvų, kurie veikia kuo tyliau ir turi miego arba tylos režimus.

Labai naudinga, jeigu valytuvas nereikalauja didelės priežiūros bei nesveria itin daug, kad būtų galima juo ilgai naudotis bei, atsiradus poreikiui, paslėpti arba pernešti į kitą vietą.

Galiausiai – įvertinkite papildomus ypatumus

Kai kurie oro valytuvai turi papildomų funkcijų, kurios gali pagerinti bendrą naudotojo patirtį. Šios funkcijos:

  • Programuojami laikmačiai;
  • Nuotolinio valdymo pultas ar išmanus valdymas;
  • Oro kokybės jutikliai;
  • Jonizuojantis oro srautas;
  • Keli ventiliatoriaus greičio nustatymai.

Nors visos išvardintos funkcijos ir nėra būtinos, jos gali padidinti oro valymo patogumą ir rezultato efektyvumą, todėl dovana pasidarys tik praktiškesnė ir naudingesnė.

Atsižvelgdami į šiuos esminius faktorius jau dabar galite išsirinkti puikų oro valytuvą Kalėdų dovanai. Nesvarbu, ar tai būtų dovana mylimam žmogui, kolegai, ar draugui, ši praktiška ir į geresnę savijautą orientuota dovana bus vertinama daugelį metų bei parodys, kad jums rūpi. Atminkite, kad investicija į švarų orą - tai investicija į geresnę sveikatą.