Industek Blogas

2023 11 08 Kaip prasta lauko oro kokybė gali paveikti jūsų namus


Aš žinojote, kad dėl lauke esančios taršos oras patalpose gali tapti užterštas, nesveikas. Atidaryti langus ir įkvėpti gryno oro - vienas didžiausių gyvenimo malonumų. Tačiau ką daryti, jei lauko oro kokybė prasta? Štai kaip "Daikin" oro valytuvas gali pakeisti orą, kuriuo kvėpuojate namuose.

Patalpų ir lauko oro tarša.

Šviežias oras yra brangus dalykas, bet jei gyvenate netoli miesto, jis labai retas. Lauke tyko tarša, dūmai, alergenai ir kiti nemalonumai, kurie gali paveikti jūsų sveikatą, ypač jei esate alergiški.

Net jei visus langus ir duris laikote uždarytus, lauko oro kokybė gali turėti įtakos jūsų namams, nes tarša į pastatus gali patekti per plyšius ir vėdinimo sistemas. Dulkės ir žiedadulkės bei dujiniai teršalai, pavyzdžiui, anglies monoksidas, sieros dioksidas ir azoto dioksidas, gali prasiskverbti į patalpas ir paveikti jūsų sveikatą bei savijautą.

Koks yra nesveiko oro kokybės poveikis?

Prastos oro kokybės poveikį sveikatai galite pastebėti ne iš karto, tačiau ilgalaikis poveikis gali sukelti įvairių sveikatos problemų, įskaitant kvėpavimo takų, galvos skausmus, akių, nosies ir gerklės dirginimą. Kai kuriais atvejais gali paūmėti jau esamos ligos, pavyzdžiui, astma.

Jei jums sunku miegoti, tai gali būti susiję su patalpų ir lauko oro tarša. Alergenai, tokie kaip bakterijos, grybeliai ir dulkių erkutės, gali sukelti dažną čiaudulį, nosies užgulimą, slogą ir gerklės skausmą. Taigi, kai einate miegoti, gali sutrikti jūsų kvėpavimas ir miegas, todėl visą dieną jausitės pavargę.

Oro kokybės gerinimo sprendimai

Oro valytuvas yra puikus sprendimas patalpų oro kokybei pagerinti, nes jis gali padėti sušvelninti išorinės aplinkos poveikį. Jis gali iš oro išfiltruoti smulkias daleles, žiedadulkes ir dujinius teršalus.

Kiekvienas "Daikin" oro valytuvas turi didelio efektyvumo elektrostatinį HEPA filtrą, kuris tarnauja dešimt metų ir gali pašalinti smulkias daleles, pavyzdžiui, dulkes, žiedadulkes ir naminių gyvūnų pleiskanas.

Naudojant oro valytuvą taršai ir dirgikliams mažinti galima gauti daug naudos. Oro valytuvas gali palengvinti astmos simptomus, pašalinti toksines chemines medžiagas iš patalpų aplinkos ir pašalinti nemalonius kvapus.

Dar viena nauda, kurią duoda oro kokybės gerinimas namuose, yra ta, kad sumažėja jūsų šeimos sergamumas tokiomis ligomis kaip peršalimas ir gripas. Be valymo įrenginio visi kvėpuoja tuo pačiu oru, todėl, jei aplinkui sklando virusai, jie gali plisti. Oro valytuvų HEPA filtrai sulaiko šias bakterijas ir virusus ir sumažina per orą plintančių ligų skaičių.

Ar esate pasiruošę spręsti prastos oro kokybės problemą savo namuose? Atraskite mūsų oro valytuvų sprendimus!