Industek Blogas

2023 08 10 Rugpjūtis – tinkamas laikas pasirūpinti rogėmis žiemai


Žiema – žvarbus metas ir paprastai ateina netikėtai, o tada trūksta šilumos ir komforto. Namų šeimininkams taip pat nereikėtų laukti paskutinių savaičių iki šildymo sezono pradžios, kad padidintų savo komforto lygį ir įsirengtų šilumos siurblį. Šiuo metu galima įsigyti naujausią Daikin Altherma oras - vanduo šilumos siurblį su papildoma gamintojo nuolaida.

Apžvelkime tai, kodėl būtent vasarą reikėtų galvoti apie šildymo sezoną ir kaip viskas vyksta su šilumos siurblio įrengimu.

Užrunka pasirengimas, įsigijimas ir projekto įgyvendinimas

Tenka pripažinti, kad šilumos siurblys oras – vanduo, gruntas – vanduo arba hibridinė sistema nėra labai paprasti įrenginiai. Tai – aukšto našumo, delikačios sistemos (nors ir paprastos naudoti), tačiau jų bet kaip neįrengsi.

Dažnu atveju geoterminio šildymo siurblio šaltuoju metų laiku net neįmanoma sumontuoti, o rudenį ar žiemos laiku sienose gręžiamos skylės, atliekami griovimo bei vamzdžių vedžiojimo darbai tam, kad būtų įrengtas šilumos siurblys, beveik arba visai neleidžia patalpose komfortiškai būti ir/ar gyventi žmonėms. Dėl to įrengimo darbai turėtų būti atliekami šiltuoju metų laiku – vėlyvą pavasarį ar, geriausia, vasarą, kai trukdžių įprastai buičiai bus mažiau.

Apžvelkime preliminarų darbų ir pasirinkimo grafiką:

  • Objekto apžiūra bei galimybių įvertinimas (paprastai – 1 – 2 d.d.);
  • Šilumos siurblio ir sistemos pasirinkimas po konsultacijos su specialistu (paprastai - 1 – 3 d.d.);
  • Montavimo darbai (nuo kelių valandų iki maždaug savaitės).

Apgalvokite apie tai, kada montavimas mažiausiai trukdytų komfortui bei įvertinkite tai, kad vasarą jis dažnai vyksta greičiau ir paprasčiau.

Antra – papildomi darbai, kurių gali reikėti

Negalima pamiršti to, jog kiekviena sistema bei kiekvieno kliento poreikiai – individualūs. Dėl to reikia atidžiai įvertinti: pastato izoliaciją, kambarių ir gyventojų skaičių, esamus ar planuojamus šildymo sprendimus (grindys, radiatoriai, vidiniai kondicionierių blokai), vietos kiekį bei daug kitų niuansų. Tai taip pat užima laiko.

Atlikus sandarumo patikrinimą gali paaiškėti, jog prieš įsirengiant naują sistemą reikėtų papildomo apšiltinimo. Nepakankama izoliacija gali turėti įtakos bendram šilumos siurblio sistemos našumui ir didinti šiluminius nuostolius.

Neretai gali prireikti įrengti tinkamus, papildomus ortakius arba vamzdynus, kad būtų lengviau paskirstyti šildomą ar vėsinamą orą arba vandenį visame pastate. Neretai pasitaiko ir situacijų, kur kartu su šilumos siurbliu įrengiama ir saulės elektrinė. Šiuos du mazgus taip pat reikia sujungti.

Tam tikrais atvejais atsiranda poreikis net padidinti elektros įvado galingumą. Daugiau apie tai pasiskaitykite čia.

Visa tai trunka papildomai laiko ir atsiradus papildomoms kliūtims projektas gali itin užsitęsti, kas neproporcingai atideda įgyvendinimo terminus, tad geriau, jog atidėjimai nutiktų vasarą, o ne rudenį ar žiemą.

Trečias akcentas – nauda gali būti pasiekiama jau kitą dieną po įrengimo

Daug kas nepagalvoja ir apie tai, kad DAIKIN Altherma oras – vanduo sistema mikroklimatu ir komfortu rūpinasi ne tik žiemą. Vasarą ji taip pat gali daryti naudingą darbą ir vėsinti orą bei paruošti karštą vandenį.

Aukštatemperatūris trečiosios kartos DAIKIN Altherma 3 H HT tinka visų tipų namams bei labai aukštu našumu vėsina orą per vidinius blokus arba šildo radiatorius, grindis. Pasirinkus pastatomą bloką galite turėti 180 – 500 l talpos karšto vandens boilerį ir mėgautis komfortu jau sekančią dieną po įrengimo. Tuo tarpu dujinis ar malkinis katilas tik šildo, tad naudingas yra nuo rudens iki pavasario.

Nereikia atidėlioti svarbių sprendimų. Jeigu ruošiatės žiemą turėti maksimalų komfortą, šilumos siurblį reikėtų planuoti jau dabar. Tai kaip žieminės rogės, paruoštos dar vasarą ir atėjus laikui, puikiai tarnaujančios numatytam tikslui. Papildoma nauda ta, jog su šilumos siurbliu jūs dar galėsite mėgautis ir oro vėsinimo bei karšto vandens privalumais, kurie naudingi vasarą.

BANERIS_GALE-64060ca14d562e6827db4d1298e3fc7f.jpg