Industek Blogas

2023 07 14 Trys pagrindinės priežastys, kodėl klientai renkasi DAIKIN Altherma šilumos siurblius?


Lietuvos gyventojai renkasi DAIKIN Altherma oras – vanduo sistemas bei rekomenduoja tai daryti ir kaimynams.  Kaip vienas iš rinkos lyderių šilumos siurblių srityje, DAIKIN turi ne vieną skirtingą modelį, tačiau kokios yra pagrindinės priežastys, lemiančios būtent tokį pozityvų šio prekės ženklo vertinimą? INDUSTEK, UAB – DAIKIN Europe atstovas Lietuvoje dalinasi, ką lietuviai vertina labiausiai.

Ekonomiškumas ir mažesnė tarša

Energijos vartojimo efektyvumas vis didesnei daliai vartotojų tampa prioritetu Nr.1 - Trečios kartos DAIKIN Altherma:

  • Turi HP Keymark sertifikatą, rodantį atitikimą ekologiškos įrangos projektavimo reikalavimams bei aukščiausiam našumui pagal ES standartus.
  • Yra aukščiausias energetinės klasės A +++.
  • 3,26 – 3,32 SCOP koeficientas (priklausomai nuo modelio);
  • Sistemos užpildas – ekologiškesnis R-32 šaltnešis, kurio GWP (Globalinio atšilimo potencialas) yra 32 % mažesnis nei senesnių analogų.

Viską susumavus pasidaro aišku, jog DAIKIN Altherma trečios kartos žematemperatūriai oras – vanduo šilumos siurbliai yra puikus pasirinkimas ieškantiems tvarių šildymo sprendimų. Aukštas energinio efektyvumo įvertinimas bei didelis SCOP koeficientas rodo, kad sąskaitos už šildymą ar vėsinimą neturėtų būti pernelyg didelės.

Galima sakyti, jog visa paslaptis slypi pažangioje DAIKIN Altherma šilumos siurblių technologijoje. Naujausio tipo kompresorius (Bluevolution technologijos šerdis), garantuoja efektyvų šilumos pernešimą, tad patalpose užtikrinamas komfortas ištisus metus, kartu iki minimumo sumažinant energijos sąnaudas ir sąskaitas už komunalines paslaugas.

Paprastesnis valdymas

Kalbant apie šildymo sprendimų naudojimą, didelius iššūkius, ypač su malkiniais ar granulių, briketų katilais kelia valdymas ir temperatūros palaikymas. Nuolat gali reikėti skubėti papildyti atsargas, pergyventi dėl dozavimo. Daug sunkiau atsipalaiduoti bei mėgautis laiku namuose.

Su DAIKIN Altherma šilumos siurbliais viskas pasidaro daug paprasčiau. Apžvelkime pagrindinius jų valdymo privalumus.

1. Visiškas išmanumas

Pamirškite valdymą mechaninėmis rankenomis ar net nepatogiais valdymo pultais. Su specialia programėle galite prisijungti prie išmanaus šilumos siurblio valdymo ir ne tik matyti esamą situaciją, tačiau ir programuoti, koreguoti parametrus.

2. Galima atlikti net subtiliausius pokyčius

Kalbant apie parametrų koregavimą galima paminėti, kad su programėle, nuotoliniu būdu galima atlikti net pačius mažiausius pakeitimus šilumos siurblio darbui. Nustatykite norimą temperatūrą, pasirinkite geriausią laiką šildymui, vėsinimui pradėti ir ne tik.

3. Didesnis efektyvumas

Panaudojus išmaniųjų funkcijų bei išankstinio programavimo privalumus galima pasiekti patį aukščiausią efektyvumą. Autonominiu būdu veikianti sistema minimalizuoja nuostolius nė truputėlio nesumažindama komforto.

4. Išvengiate rūpesčių ir problemų

Su oras – vanduo sistema nebereikia galvoti apie malkų pirkimą, džiovinimą ar kito kuro sandėliavimą bei katilo ar kamino valymą. Be to, skirtingai nei dujiniam katilui ar kieto kuro katilui, su DAIKIN Altherma sistema nėra poreikio

Pritaikomumas bet kokiam namų ūkiui

Visi žinome, jog ne visada įmanoma pasirinkti tam tikrą šildymo sprendimą. Vienu atveju iki namų gali būti neatvestas dujotiekis, o kitu atveju tiesiog nėra fizinių galimybių įrengti geoterminį šildymą ir ne tik tai. Su oras – vanduo sistemomis DAIKIN Altherma tokios problemos kilti neturėtų, nes juos patogu įrengti ir naujais statomuose objektuose, ir renovuojamose patalpose (konversijos projektai).

Tokie šilumos siurbliai nesunkiai prijungiami prie saulės elektrinių, kad veiktų dar taupiau.

Oras – vanduo sistemos yra lengvai priderinamos prie naujo grindinio ar jau esamo radiatorinio šildymo. Išorinio bloko tvirtinimas įmanomas daugelyje lokacijų, o vidiniam blokui galima rinktis net iš kelių komponuočių (su integruotu, atskiru boileriu, horizontalų, vertikalų). Tai leidžia pritaikyti oras – vanduo sistemą prie bet kokio būsto ir bet kokio kliento lūkesčių.

Mažesnės sąnaudos, lengvesnis panaudojimas ir galimybė kontroliuoti šildymą nuotoliniu būdu yra trys labiausiai pastebimos priežastys, kodėl lietuviai renkasi būtent DAIKIN šilumos siurblius Altherma. Jeigu ir jūs norite efektyviau valdyti savo būsto mikroklimatą, pasidairykite į INDUSTEK katalogą ir susipažinkite su Altherma 3 M – žematemperatūriais oras – vanduo šilumos siurbliais iš arčiau.

BANERIS_GALE-64060ca14d562e6827db4d1298e3fc7f.jpg