Industek Blogas

2023 04 11 Sertifikatą už tylą išduoda ne visiems


Triukšmingi prietaisai ir technologijos gali smarkiai paveikti mūsų savijautą. Jie trikdo rimtį ir neleidžia susikaupti ar atsipalaiduoti, o taip pat gali blaškyti augintinius ar mažylius.

Todėl labai svarbu prioritetą namuose teikti technikai, kuri ne tik būtų našti, bet ir veiktų tyliai. Puikus šios pusiausvyros etalonas yra DAIKIN šilumos siurbliai Altherma 3 H HT, kurie didžiuojasi prestižiniu „Quiet Mark" sertifikatu. Jį gauna tikrai ne visi. Sužinokite, kaip DAIKIN įsipareigojimas mažinti triukšmą ir inovuoti leido sukurti aukščiausius standartus atitinkantį ar net pranokstantį įrenginį.

Kas yra „Quiet Mark“, kodėl jis svarbus?

„Quiet Mark" yra tarptautiniu mastu pripažinta sertifikavimo programa, pagal kurią gaminiams, pasižymintiems išskirtinėmis triukšmo mažinimo savybėmis, suteikiamas specialus „Quiet Mark“ ženklas. Toks ženklinimas padeda vartotojams atpažinti ir pasirinkti prietaisus ir technologijas, kurie veikia tyliau. Juk visi suprantame, kad tai veda į patogesnį gyvenimą.

Šilumos siurbliams „Quiet Mark" sertifikatas yra ypač svarbus, nes šios sistemos gali veikti nuolat, kad palaikytų komfortišką patalpų temperatūrą. Triukšmingas šilumos siurblys gali sutrikdyti bendrą namų ar darbo vietos atmosferą, gadinti poilsį ir paveikti koncentraciją, produktyvumą ar net gerą savijautą. Rinkdamiesi šilumos siurblį su „Quiet Mark" sertifikatu, vartotojai gali būti tikri, kad investuoja į aukštos kokybės, energiją taupantį ir tyliai veikiantį sprendimą, kuris padidins jų gyvenamosios aplinkos komfortą ir ramybę.

Tiesa, tokių siurblių yra tikrai nedaug. Daikin Altherma 3 H HT – vienas iš jų. „Quiet Mark“ sertifikavimą gali gauti tik tarp 10-20 % tyliausių prietaisų savo kategorijoje.

Ką apie Daikin Altherma 3 H HT sako skaičiai?

Sertifikatas „Quiet Mark“ -  tikrai geras įvertinimas, tačiau labai svarbu išsiaiškinti ir tikrąsias Altherma 3 H HT modelio galimybes bei veikimo specifiką. Kokį triukšmą jis iš tiesų skleidžia ir ko galima tikėtis.

Pasak INDUSTEK, UAB vadovo V.Ragaišio, rinkos tyrimai rodo, kad apie 75% vartotojų norėtų įsigyti kuo tyliau veikiantį, žinomo gamintojo šilumos siurblį. Iš karto aišku, kad Daikin Altherma 3 H HT atitinka trijų ketvirtadalių vartotojų lūkesčius.

Tačiau dabar pakalbėkime apie konkrečius skaičius.

Normaliu ir tyliu režimu siurblys veikia tyliau nei paukščių čiulbėjimo garsas

Matuojant garso slėgį 1 – 5 m atstumu nuo Altherma 3 H HT įrenginio, oficialių tyrimų metu nustatyta, kad šilumos siurblys skleidžia:

·  38 dBA garsą standartiniu režimu;

·  35 dBA garsą veikdamas tyliu režimu.

Toks garsumo lygis per 3m atstumą veikia 10 – 20 % tyliau nei už lango arba lauke čiulbantys paukščiai. Tikėtina, kad joks triukšmas jūsų kasdienybei tikrai netrukdys.

sound-bars-altherma-6b036036bdcd2706214ecad26660b3a4.png

Protingas išorinio bloko dizainas

Norint mažinti triukšmą labai svarbūs yra inžineriniai sprendimai. Didele dalimi – tai jų nuopelnas, kad Altherma 3 H HT gavo „Quiet Mark“ ženklą.

Daikin inžinieriai dirbo kartu su įvairių sričių dizaineriais tam, kad sukurtų ne tik stilingo, bet ir ergonomiško bei funkcionalaus dizaino išorinius blokus. Jie susilieja su aplinka ir mažiau krenta į akis. Į bloką yra sumontuotas labai aukšto našumo ventiliatorius, kuris gali veikti tyliau nei daugumos kitų įrenginių ventiliatoriai. Na, o trijų sluoksnių izoliacija ir guminės pagalvėlės, kartu su vibracine plokštele sugeria nemažą dalį kompresoriaus skleidžiamo triukšmo. Tai leidžia šiam įrenginiui veikti maksimaliai tyliai.

DAIKIN Altherma 3 H HT šilumos siurblys tikrai yra idealus sprendimas ieškantiems tylaus ir efektyvaus sprendimo savo namams ar patalpoms. Juk jam suteiktas prestižinis Quiet Mar" sertifikatas. Jį gauna tik tie įrenginiai, kurie pasižymi išskirtiniu triukšmo mažinimu ir užtikrina patogesnę gyvenamąją aplinką. Tokį tylų siurblio veikimą lemia sumani konstrukcija, įskaitant didelio efektyvumo ventiliatorių, trijų sluoksnių izoliaciją, gumines pagalvėles ir vibracinę plokštę. Jeigu norite apie jį sužinoti daugiau, apsilankykite čia.