Naujienos

2023 03 24 Žvilgsnis į ateitį - DAIKIN ALTHERMA 4


Frankfurte prie Maino praūžė tarptautinė ISH 2023m. paroda, kur DAIKIN pristatė naują Altherma šilumos siurblių liniją, pasiūlydama ŠVOK rinkai pažangiausius šilumos ir vėdinimo sprendimus. INDUSTEK ekspertai grįžo su naujienomis.

„Sprendimai tvariai ateičiai“ - toks būtų šių metų ISH renginio šūkis, kur didelis dėmesys teko socialiniam ir politiniam klimatui, kurio neužtikrintumas tik padidino poreikį rūpintis saugiu, tvariu vartojimu. 

Tūkstančiai mugės lankytojų jau spėjo susipažinti su gamintojo technologinėmis inovacijomis. Būdamas šilumos ir vėdinimo sprendimų lyderis, japonų gamintojas Daikin drąsiai pademonstravo savo naujausią technologinę pažangą sprendžiant didėjančius ŠVOK sektoriaus poreikius ir iššūkius.

Daikin Altherma 4 – kas naujo?

Metų konferencijos vinis - Daikin Altherma 4, naujos kartos šilumos siurbliai. Paskutinė karta – Daikin Altherma 3 – debiutavo dar 2017 metais, tad atnaujinimas tikrai yra savalaikis, įdiegiant aktualiausius šiai dienai technologinius sprendimus. INDUSTEK ekspertai paruošė trumpą apžvalgą.

-> Daikin Altherma 4 pasižymi klasikiniu, laikui nepavaldžiu dizainu su stilingomis juodomis priekinėmis grotelėmis. Iš vienos pusės, naujo modelio dizainas yra panašaus stiliaus kaip ir Daikin Altherma 3 Daikin HT, juodos, horizontalios priekinės grotelės ir matinis korpusas padaro įrenginį labai diskretišku. 

-> Taip pat, nepaskutinėje vietoje turėtų būti toks kriterijus kaip išorinio įrenginio skleidžiamas garsas/triukšmas matuojant decibelais, todėl svarbus išorinių grotelių privalumas - padeda sumažinti triukšmo lygį. Daikin Altherma šilumos siurbliai yra sertifikuoti „Quiet Mark“ ženklu, o tai reiškia, kad renkantis tyliai ir tuo pačiu itin efektyviai veikiančius Daikin įrenginius galite būti ramūs dėl tylos ir komforto jūsų namuose.

-> Žinome, kad Daikin Altherma linija ypatinga tuo, kad  šilumos siurbliai išlaiko labai didelę galią ir prie minusinių temperatūrų. Jeigu Daikin Altherma 3 sprendimai iš esmės pakeitė tradicinį supratimą apie šildymą lietuvišką žiemą, tai naujieji Altherma 4 yra bene našiausias sprendimas rinkoje.

-> Naujasis Daikin Altherma 4 įrenginys yra visiškai suderinamas su išmanių namų technologijomis, tokiomis kaip Onecta, Amazon Alexa ar Google Assistant. Galima ne tik stebėti energijos suvartojimą, bet ir atnaujinti diegimus per nuotolį. Tai ypač aktualu daug keliaujantiems žmonėms. 

Kiti nauji produktai

Ketvirtosios kartos Altherma buvo ISH parodos vinis, tačiau tai nebuvo vienintelė naujiena. Daikin Altherma vidutinės temperatūros split tipo šilumos siurblys – Altherma 3 R MT - ERRA08-12EV3 - didelių technologinių inovacijų sulaukęs gaminys veikia efektyviai net prie labai žemų lauko temperatūrų.

Išorinis blokas gali šilumą iš lauko oro išgauti net prie -25°C. Daug didesnis efektyvumas ir lengva kontrolė per Onecta programėlę užtikrins, kad komfortas patalpose bus maksimalus, jeigu naudosite Altherma 3 R MT.

Stand By Me – montavimo sprendimai

Paleidus naujos kartos šilumos siurblius Altherma 4, Daikin nusprendė dar didesnį prioritetą skirti saugumui montuojant ir eksploatuojant. 

Naujos kartos siurbliuose R290 šaltnešio yra apie 1kg, todėl svarbu, kad visas procesas būtų atliekamas kruopščiai ir atsakingai. Nuo šių metų pavasario startuoja Daikin Stand By Me – tai sertifikuotų įrenginio montuotojų programa, kuri centralizuotai saugos ir valdys duomenis apie Daikin įrenginių montavimą. Daugiau apie tai gali papasakoti Daikin atstovai Lietuvoje.


„Daikin“

tai pasaulinis šilumos siurblių, katilų ir kondicionavimo sistemų rinkos lyderis, kurio inovatyvūs produktai ne pirmus metus užkariauja šiaurietiškas širdis. Tai ekonomiški, ergonomiški, tylūs ir stilingi bei aplinką tausojantys sprendimai, kurie yra pasirenkami praktiškai visuose prestižiniuose Lietuvos statybų ir būsto rangos projektuose.

Apie „Quiet Mark“

„Quiet Mark“ yra nepriklausoma globali sertifikavimo programa, veikianti nuo 1959 metų ir ypač vertinama Europoje ir UK rinkoje. Atlikdama mokslinius tyrimus ir vertindama „Quiet Mark“ identifikuoja tyliausius skirtingų kategorijų gaminius įvairios srityse, įskaitant: namų prietaisus ir technologijas, statybos sektoriaus medžiagas, komercinės srities produktus.

Apie ISH 2023

Ekspertai pastebi, kad ŠVOK sektorius susiduria su precedento neturinčia paklausa. Europos Sąjungos šalys ieško būdų mažinti priklausomybę nuo pavienių energijos šaltinių ir tiekėjų, kartu pateikiant perspektyvius sprendimus. ISH konferencijos organizatoriai akcentavo energetinės nepriklausomybės svarbą, atsinaujinančius energijos šaltinius ir žaliąją energiją siekiant klimato apsaugos bei tvarumo tikslų.

Kam nepavyko aplankyti parodos, Daikin virtualų stendą galima aplankyti: https://Daikinish23.com/login/