Naujienos

2023 01 24 Tendencijos oro valytuvų rinkoje 2023-aisiais


Stebime, kad oro valytuvai populiarėja Lietuvoje. Vis daugiau žmonių supranta ir atitinkamai vertina gero oro kokybės svarbą patalpose. Dėl įvairių faktorių, pavyzdžiui, valymo priemonių, maisto gaminimo garų, nuolatinio judėjimo ir įvairių daiktų, kuriuos turime, oras namuose ir darbo vietose gali būti dar labiau užterštas nei lauke. Dėl šių priežasčių išaugo paklausa oro valytuvams, kurie gali iš oro pašalinti teršalus, alergenus ir kenksmingas daleles. Kartu su INDUSTEK, UAB „Daikin“ sprendimų atstovu Lietuvoje aptarėme, ko tikėtis iš oro valytuvų rinkos ateinančiais, 2023 metais.

Oru kvėpuojame nuolatos. Labai svarbu, kad į plaučius patektų tik švarus oras, kuriame nėra taršos ar kenksmingų dalelių. Priešingu atveju kyla rizika susirgti lėtine plaučių liga. Ofise dirbantys jau pastebėjo ir įvertino oro valytuvų teikiamą naudą. Nuolat tobulėjantys gamintojai 2023 metams, į rinką atneša ir daug naujovių bei tam tikrus pokyčius. Susipažinkime su jais!

HEPA filtrai - daugiau, geriau, dažniau

Viena iš didžiausių oro valytuvų rinkos tendencijų - vis dažniau naudojami vis aukštesnės klasės HEPA filtrai. HEPA sutrumpintai reiškia „High Efficiency Particulate Absorbing Filter" (didelio efektyvumo oro dalelių filtras). Toks filtras iš oro pašalinti vos 0,3 mikrono dydžio daleles.

Tad geras HEPA filtras iš oro pašalins:

  • Dulkes;
  • Žiedadulkes;
  • Augintinių plaukelius ir alergenus;
  • Pelėsį;
  • Virusus;
  • Bakterijas.

Dabar, 2023m. HEPA filtrai nebestebina. Tai yra standartinė oro valytuvo įranga. Tačiau tendencijos rodo, kad naujausiuose modeliuose naudojami net keli HEPA filtravimo sluoksniai, kad dalelės būtų pašalinamos dar veiksmingiau.

Pažangių technologijų prieinamumas vis didėja

Kita oro valytuvų rinkos tendencija 2023 metams - pažangesnių technologijų, pavyzdžiui, UV-C spindulių ir aktyviosios anglies filtrų, naudojimas, siekiant pašalinti pačią įvairiausią taršą iš oro. Minėtoji UV-C šviesa gali būti naudojama bakterijoms ir virusams naikinti, o aktyvuotos anglies filtrais galima pašalinti kvapus ir lakiuosius organinius junginius. Kai kuriuose oro valytuvuose taip pat naudojama jonizacijos technologija, kuri įkrauna ore esančias daleles, todėl taršą ir kenksmingas daleles lengviau sulaikyti filtre. Būtent taip veikia patentuota „Flash Streamer” technologija, kurią naudoja naujausi DAIKIN oro valytuvai.

„Oro valytuvai daugumai jau tapo pagrindiniu įrankiu kovojant su alergenais, ligomis ar taršiu oru patalpose. Dabartinės tendencijos oro valytuvuose naudoti pažangias filtravimo technologijas yra didelis žingsnis į priekį. Flash Streamer, aktyvuotos anglies filtrų arba UV spindulių technologijos gerokai pakelia išvalyto oro kokybę. Tai - ir jaučiama nauda, ir tai, ko galbūt nematome plika akimi, tačiau už ką mūsų sveikata mums padėkotų." - sako INDUSTEK, UAB „Daikin“ sprendimų atstovas Lietuvoje. 

Vartotojų dėmesys vis dažniau krypsta į oro valytuvų energinį efektyvumą

Be minėtų tendencijų, taip pat auga paklausa taupiems ir lengvai valdomiems oro valytuvams. Daugelyje naujesnių modelių yra tokios funkcijos kaip automatiniai oro kokybės jutikliai, nuotolinis ar net išmanus valdymas. Tai lemia, kad naudotojams lengva stebėti oro kokybę namuose ar biure ir atitinkamai koreguoti oro valytuvo nustatymus - gauti iš jo daugiau naudos.

Vartotojai iš visos Lietuvos įvertina, kaip oro valytuvai padeda pagerinti patalpų oro kokybę, sumažinti kvėpavimo takų ligų, alergijų riziką ir eliminuoti nemalonius kvapus. Geros ir optimistiškai nuteikiančios tendencijos oro valytuvų rinkoje 2023 metams rodo, kad su tinkamai pasirinktu įrenginiu, bet kuri patalpa taptų sveikesne vieta mums visiems gyventi, dirbti ir pramogauti!