Industek Blogas

2022 11 14 Kodėl Daikin Altherma šilumos siurbliai? 6 didžiausi jų privalumai


Dabar kiekvienas iš mūsų aiškiai matome, kaip svarbu būti energetiškai nepriklausomam arba kuo mažiau priklausomam nuo kitų. Investicijos į taupius, ekonomiškus ir patikimus šildymo bei mikroklimato valdymo sprendimus atsiperka visada. Jeigu tinkamai pasirinksite įrenginį, galite ne tik sumažinti mėnesio pabaigoje apmokamas sąskaitas, tačiau ir: 
 
  • Sumažinti savo namų ūkio kuriamą taršą; 

  • Pamiršti šildymo sezono vargus;

  • Patogiau reguliuoti temperatūrą patalpose;

  • Padidinti komfortą namuose bei aplink juos;

  • Ne tik šildytis žiemą, bet ir vėsinti patalpas vasarą.

 

Visa tai bene geriausiai iš visų užtikrina Daikin Altherma gamos šilumos siurbliai. Pažvelgsime į tai, kodėl būtent verta rinktis Daikin Altherma oras-vanduo ar žemė-oras siurblius ir kaip jie, dažniausiai geriau nei konkurentų produkcija, padeda gauti išvardintas naudas.

Ko gero mažesnės sąskaitos už šildymą su Daikin Altherma

Pradėkime nuo to, kas, mūsų nuomone, yra svarbiausia didžiausiai daliai vartotojų. Pastaruoju metu vyraujančios rinkos tendencijos sumažino dujinių ir ypač kieto kuro katilų patrauklumą. Neužtikrintumą jaučia ir tie namų ūkiai, kurie šildosi tik elektra. Tolesnis kainų augimas gali sukurti tokias situacijas, kada šildymo sezono metu reikės pusę ar net visą atlyginimą skirti vien tam, kad namuose užtektų šilumos. Tokia situacija niekam neturėtų būti priimtina ir verčia ieškoti alternatyvių sprendimų.
cgsi_d64000e78b89e1f9d2c2ddba87a88ddc-5ff4ac94b81c538851f2cae06b0c0e53.img
Jeigu lyginsime, kokias išlaidas sukuria Daikin Altherma šilumos siurbliai su kieto kuro siurbliais (briketai, granulės, malkos), esant dabartinėmis kainų tendencijomis visi svertai nusveria, kad šilumos siurblys apsimoka daug labiau. Lyginimai, atlikti 2019-2021m. šildymo sezonų metu, parodė, kad efektyviai parinktas ir naudojamas šilumos siurblys gali veikti ekonomiškiau už kieto kuro katilą arba reikalauja labai panašių išlaidų. Nuo to laiko kietas kuras pabrango kone kelis kartus, todėl pakeitę kieto kuro katilą į šilumos siurblį galite tikėtis mažesnių sąskaitų ir to, kad piniginę ploninti reikės mažiau.

Mažesnė oro tarša bei anglies pėdsakas

Turėtume džiaugtis žinodami, kad tiek gamintojai ir pramonės atstovai, tiek kone visa visuomenė skatina rinktis tvarumą puoselėjančias ir taršą mažinančias technologijas. Nors namus dauguma žmonių įprato šildytis degindami malkas, briketus, granules ar kitą kietą kurą, toks šildymas sukuria nemažai taršos. Nors vieno namų ūkio įtaka viso pasaulio oro kokybei yra nepastebima, tačiau bent jau savo aplinkoje, atsisakius kieto kuro deginimo, bus galima mėgautis šviežesniu oru. 
 
Prie mažesnio taršumo prisideda ne tik tai, kad šie įrenginiai nedegina kieto kuro bei į aplinką neišmeta kenksmingų dūmų. Jau ir taip minimalią taršą dar labiau sumažina tokie sprendimai, kaip Daikin „Bluevolution”. Šis, tik Daikin Altherma šilumos siurbliuose naudojamas, šaltnešis atitinka tarpautinį, aukščiausią R-32 standartą. Tai yra mažiau taršus freonas arba šaltnešis, kuris, dėl inovatyvių cheminių ir technologinių gamybos sprendimų turi mažesnį GWP potencialą (yra draugiškesnis aplinkai), tačiau tuo pat metu yra ir energetiškai efektyvesnis už senesnius šaltnešius.
Jokių rūpesčių dėl kuro, energijos
 
Lyginant su kieto kuro katilais, Daikin Altherma oras-vanduo arba gruntas-vanduo sistemos turi dar vieną didelį privalumą – nereikia rūpintis kuro paruošimu ar saugojimu. Jeigu įprastam katilui reikia malkų, neužtenka tik jas įmesti į degimo kamerą. Visų pirma, jas gali reikėti sukapoti į smulkias dalis, jeigu užsisakote nesmulkintą medieną. 
Antrasis poreikis – malkų džiovinimas. Sausoje, sandarioje, saugioje patalpoje jas gali reikėti laikyti vieną ar net du sezonus, kol jos pilnai išdžiūsta. Rūpesčių gali kelti ir sandėliavimo vieta, kadangi visam šildymo sezonui reikės bent kelių kubinių metrų medienos. Na, o po to, kai mediena yra sudeginama, susikaupia pelenai, kuriuos reikia sušluoti ir utilizuoti. Tai – tikras galvos skausmas.
 
Lyginant su šilumos siurblio eksploatacija, pakankamai didelius rūpesčius kelia ir šildymasis granulėmis ar briketais. Nuolatinis papildymas, maišų nešiojimas ir kiti rūpesčiai tikrai yra pertekliniai ir nė kiek nevargina, kai turite šilumos siurblį. Kai reikia,  įjungiate, kai nebereikia, išjungiate. Daugiau sukti galvos dėl nieko nereikia. 

Nuotolinis bei išmanus Daikin Altherma siurblių valdymas

Kieto kuro katilo ar net daugumos kitų šildymo sprendimų valdyti nuotoliniu būdu neįmanoma. Na, o Daikin Altherma šilumos siurbliai yra vienu žingsniu priekyje ir šiuo aspektu. Moderniausi šio gamintojo siurblių modeliai yra valdomi tiek nuotoliniu, tiek išmaniuoju būdu. 
 
cgsi_2be5e134bc5fe43f38cbfc78f480837e-d59c53c9c1ff38fae4c7e45a6bf906f4.img
 
Toks funkcionalumas leidžia kontroliuoti šildymą labai patogiai, per atstumą, vos keliais pultelio ar išmaniojo telefono ekrane esančių mygtukų paspaudimais. Pavyzdžiui, svetainėje galėsite palaikyti 21,5 laipsnio Celsijaus, o miegamajame - 19,5 laipsnio - miegui optimalesnę temperatūrą. Be to, su išmaniu šildymo sistemos valdymu galėsite mažinti sąnaudas užprogramuodami siurblio veikimą pagal savo poreikius.

Tylus ir mažataršis įrenginys jūsų namuose

Kaip jau minėjome, Daikin Altherma šilumos siurbliai paliks mažesnį anglies pėdsaką ir neterš oro aplink jūsų būstą. Su tokiu šildytuvu galėsite drąsiau praverti langus, nebijoti dūmų kvapo ar taršos, patenkančios į patalpas. Dar vienas Altherma siurblių privalumas yra inovatyvūs inžineriniai sprendimai, leidžiantys kompaktiškiems siurbliams veikti tyliau nei daugumos konkurentų modeliai.
 
Kadangi šilumos siurblys ekonomišku režimu turėtų veikti vos ~20-30dB garsumu, jo įrengimas pasidaro realia galimybe ir nedidelių namų gyventojams. Toks tylus veikimas skleidžia triukšmo lygį, tolygų šnabždesiui ar paukščių čiulbėjimui už lango, tad įmanoma tokį siurblį montuoti ir namų viduje, pavyzdžiui, sandėliuke, vonios ar pagalbinėse patalpose.
 
cgsi_621a74aea317b8bc1402c0047be4c5b0-6c455b3548e4a07b6649e9e534f56518.img