Industek Blogas

2022 07 14 Kodėl oro valytuvą namams naudinga įsigyti alergiškiems?


Jūsų namų oro kokybė – labai svarbus faktorius, prisidedantis prie geros savijautos bei kasdienio, o tuo pačiu ir ilgalaikio, komforto. Prastai vėdinamuose namuose, ore tvyro ne tik nemalonūs kvapai, bet ir pavojai. Dulkės, augintinių plaukai, žiedadulkės, pelėsių sporos. Visa tai nuolat gali būti ore aplink mus, tačiau plika akimi jų nepastebėsime, nors dėl sudirgintų kvėpavimo takų ar akių diskomfortą jaučiame iš karto. Minėtieji alergenai gali sukelti arba sustiprinti alergiją, astmą ir kitas kvėpavimo takų problemas. Be to, namuose, kuriuose naudojamos tam tikros priemonės, kaip kvapieji aerozoliai, žvakės arba kuriuose rūkoma, patalpų oro tarša taip pat gali būti didesnė. Šiame straipsnyje apžvelgsime, kokias naudas kiekvienam alergiškam žmogui turi oro valytuvas ir kaip jis prisideda prie aukštesnės gyvenimo kokybės.

Pagrindiniai alergenai – nuolat aplink mus

Nors yra daug alergiškų žmonių, alergiją žmogus sukelia ne pats sau, tokią reakciją sukelia kenksmingos dalelės aplinkoje. Trys pagrindiniai patalpų alergenai yra: dulkių erkutės, naminių gyvūnų plaukai bei pleiskanos ir pelėsių sporos. Taip pat yra ir kitų, dažnai pasitaikančių ir komfortą menkinančių, taršių dalelių.
 
Dulkių erkutės – tai mažos būtybės, gyvenančios namų dulkėse. Jos yra per mažos, kad būtų matomos plika akimi, tačiau kai kuriems žmonėms gali sukelti alergines reakcijas. Alergijos dulkių erkutėms simptomai: čiaudulys, sloga, niežtinčios ir ašarojančios akys, užgulta nosis. Sergantieji astma taip pat gali pradėti švokšti, kosėti ir jausti pasunkėjusį kvėpavimą.
 
Gyvūnų pleiskanas sudaro mikroskopinės odos atplaišos, kurias palieka kailį ar plunksnas turintys augintiniai. Tai dažnam pavojingas alergenas, galintis sukelti ir alerginę reakciją, ir astmą. Alergijos naminių gyvūnų pleiskanoms simptomai tie patys: čiaudulys, sloga, niežtinčios ir ašarojančios akys, nosies užgulimas. Sergantieji astma pradeda švokšti, kosėti ir ima sunkiau kvėpuoti.
 
Pelėsių sporos – tai mažos, lengvos dalelės, kurios keliauja oru. Kai kuriems žmonėms jos gali sukelti alergines reakcijas, tačiau pelėsis dažniausiai simbolizuoja dar didesnę problemą – pernelyg didelę drėgmę ir ilgainiui pavojingas sąlygas gyvenimui. Pelėsis gali prisidėti prie prastėjančios kvėpavimo takų būklės. Dėmesio verti ir cigarečių dūmai. Juos sudaro sudėtingas ir kenksmingas cheminių medžiagų mišinys. Jis gali dirginti plaučius ir net sukelti astmos priepuolius. Net ir pasyvus rūkymas (kada dūmų įkvepiate ne tiesiai iš cigaretės, bet dėl to, kad rūko kiti žmonės, esantys arti jūsų) gali sukelti kosulį, švokštimą ir pasunkėjusį kvėpavimą, be to, jis stiprina astmą, jeigu ją turite.
 
Lakieji organiniai junginiai (LOJ) – tai cheminės medžiagos, kurios išsiskiria į orą kaip dujos iš tam tikrų kietų ar skystų produktų. Kai kurie LOJ gali sukelti akių, nosies ir gerklės dirginimą, galvos skausmą, koordinacijos sutrikimą ir pykinimą. Šias medžiagas skleidžia nauji baldai, neseniai dažyti ir lakuoti paviršiai bei net tokia įranga kaip, pavyzdžiui, kopijavimo aparatai. Ilgalaikis kontaktas su LOJ pasižymi labai neigiamu poveikiu sveikatai.
 
Jeigu žinote, kad jūsų namuose vyrauja bent vienas ar net keli iš šių alergenų, reikia nedelsiant imtis sprendimų. Bene geriausias – Daikin oro valytuvas. Tai Lietuvos vartotojų pamėgtas prietaisas, kuris efektyviai pašalina alergenus, nemalonius kvapus ir taršą iš namų oro.

Daikin oro valytuvas – efektyvi apsauga nuo dulkių ir nemalonių kvapų

Daikin oro valytuvas naudoja daug skirtingų technologijų, kad galėtų efektyviai valyti ir gryninti orą. Viena iš tų technologijų yra elektrostatiniai HEPA filtrai.cgsi_6df88cf6e87885a314bf102e56abe6d0-f714368551bb37339874b0e2d69ada81.img

HEPA – puikiai žinomas trumpinys, kuris apibūdina tam tikrą technologiją, naudojamą valymo technikoje ir įrenginiuose. Būtent HEPA filtrai veikia labai paprastu, tačiau genialiu būdu. Jie yra sudaryti iš itin tankaus tinklo, kuris turi labai smulkius tarpus. Minėtas tinklas sulaiko kietas daleles, kuomet oras, šiuo atveju iš valytuvo, keliauja pro filtrą. Dalelės sulaikomos ant filtro paviršiaus arba medžiagos porose. Veiksmingiausi HEPA filtrai gali pašalinti ~99,9 % dalelių, kurių skersmuo yra 0,1 mikrono ar didesnis, iš pro juos praeinančio oro. Tai reiškia, kad po to, kai orą prafiltruoja valytuvas, jame lieka tiek mažai kenksmingų medžiagų, jog tai nebekelia rūpesčio.
 
Tačiau Daikin oro valytuve naudojami ne paprasti, o elektrostatiniai HEPA filtrai. Elektrostatiniuose filtruose naudojamos elektros krūvį turinčios plokštelės, kurios pritraukia ir sulaiko pro įrenginį praeinančias daleles. Naudodamas statinę iškrovą, filtras užtikrina, kad dalelės, patekusios į filtrą, įgauna teigiamą krūvį. Iškrova išsisklaido, kai oras toliau keliauja per kitus filtro sluoksnius, ir dėl to dalelę lengviau sulaikyti filtre.
 
Nauji Daikin oro valytuvai turi net trigubą filtravimo sistemą. Ją sudaro pirminiai oro filtrai ant angų, elektrostatiniai HEPA filtrai, kuriuos jau minėjome, ir oro srovės regeneravimo bei dezodoravimo filtrai. Tai reiškia, kad pirminiai oro filtrai sulaikys itin smulkias ir kitas, pavojingiausias daleles. Elektrostatiniai Daikin oro valytuvo HEPA filtrai yra sertifikuoti iki 99 % smulkiausių dulkių dalelių gaudymui (iki 0,1 mikrono skersmens), tad savo darbą atlieka kone nepriekaištingai. Na, o galiausiai turime oro srovės regeneravimo ir dezodoravimo priemones, kurios pašalina nemalonius kvapus ir į aplinką grąžina kaip įmanoma gaivesnį orą. Pakanka įjungti oro valytuvą ir apie 99 % alergenų labai efektyviai pašalinami iš cirkuliacijos.

Aktyvaus plazmos jonų srauto technologija – išskirtinė Daikin oro valytuvo savybė

Daikin oro valytuvas dar yra ir jonizatorius. Jis turi reikiamas savybes ir technologijas, kad galėtų orą jonizuoti. Kodėl tai yra naudinga? Ogi dėl tų pačių priežasčių, dėl kurių naudingas ir aukštos klasės HEPA filtras – geresnio išvalymo bei pavojų neutralizavimo. Tik, jeigu HEPA filtrai renka dulkes ir smulkias dulkių erkutes bei kitas daleles, jonizuoto oro srautas neutralizuoja virusus.
 
Moksliškai, Prancūzijos „Institut Pasteur de Lille“ laboratorijos bandymų metu, pavyko įrodyti, kad Daikin oro drėkintuvas valytuvas, veikdamas maksimaliu režimu, per 150 sekundžių arba 2,5 minutės iš aplinkinio oro gali pašalinti virš 99,98 % žmogui pavojingo HCoV-229E viruso, sukeliančio koronaviruso susirgimus. Nors pirminis šios technologijos arkliukas yra virusų neutralizavimas, ji taip pat gali sugauti ir kitus alergenus.

cgsi_21ac8609ecf49ab9279695507401bbfe-0401dba0c823a022b9ad4a4fc2e19106.img

Kaip tai įmanoma? Vartotojų liaupsinamas efektyvumas šioje srityje yra tikrų tikriausias Daikin inžinierių nuopelnas. Pažabodami fizikos dėsnius jie galėjo sukurti Flash Streamer, patentuotą, technologiją. Dėl jos įjungtas oro valytuvas į orą gali išleisti įgreitintą elektronų srautą. Šie elektronai sklando ore ir čia pat jungiasi prie deguonies ir azoto molekulių, formuodami neigiamus jonus. Tie jonai turi nukenksminamąją galią ir, sukontaktavę su viruso sukėlėjais, juos numalšina.
 
Tai – bene svarbiausi, tačiau toli gražu ne visi Daikin oro valytuvų privalumai. Pasitikėti šiuo įrenginiu verta tiek alergiškiems žmonėms, tiek auginantiems mažus vaikus ar vyresnio amžiaus žmonėms. Nauda, kurią gausite – pamatuojama ir skaičiais, tačiau geresnė savijauta ir aukštesnis komfortas – neįkainojami privalumai. Pasinaudokite galimybe jau dabar ir įsigykite efektyvų Daikin oro valytuvą!