Industek Blogas

2022 06 23 Daikin — vienas iš technologinių šilumos siurblių gamybos lyderių


Jau daugelį metų gamintojas ,,Daikin“ pirmauja ir diktuoja tendencijas šilumos siurblių technologijų srityje. Jų gaminami ,,Altherma“ linijos šilumos siurbliai oras-vanduo ir gruntas-vanduo, taip pat ir hibridiniai katilai yra vieni pažangiausių ir efektyviausių rinkoje. ,,Daikin“ įsipareigojimas — diegti naujoves ir užtikrinti aukščiausią kokybę — lėmė, kad ši kompanija tapo vienu patikimiausių šilumos siurblių gamintojų. 
 
UAB INDUSTEK atstovauja Daikin ir siūlo ,,Altherma“ gaminius klientams visoje Lietuvoje. Būdami partneriais turime platų šilumos siurblių asortimentą bei užtikriname, kad klientai gautų su naujausiais siurbliais pasiekiamus privalumus. 
 
,,Daikin Altherma“ oras-vanduo ir kiti šilumos siurbliai daugiausiai varomi iš atsinaujinančių energijos šaltinių gaunama energija, todėl jie yra tvaresnis namo šildymo sprendimas. Be to, jie yra labai efektyvūs — kai kurie modeliai pagal ES energinio efektyvumo skalę įvertinti net A+++ reitingu. Apžvelkime juos plačiau.
 

,,Daikin Altherma“ oras-vanduo šilumos siurbliai

cgsi_0d692044fdbdb736d9824397f7bb7ad4-1b6e5a2d97c0eac82288c2c080949341.img
 
Šis sprendimas (oras-vanduo sistema) tinka beveik kiekvienam šiuolaikiniam namų ūkiui.  Juo galite šildyti visus namus arba tiesiog papildyti esamą šildymo sistemą, atlikti konversiją iš senos sistemos į naują. Daikin oras vanduo taip pat gali būti panaudojamas karštam vandeniui namuose ruošti. Kai kuriuose modeliuose integruojamas arba šalia pastatomas boileris, kurio tūris siekia iki 230 litrų. Be to, visas agregatas net su boileriu išlieka labai kompaktiškas, todėl užima labai mažai vietos. Tiksliau, mažiau nei 0,4 kvadratinio metro ploto, jeigu statote ant grindų. Įmanomas montavimas ir ant sienos. Mūsų klientai gali drąsiai rinktis jiems patogesnį variantą. 
 
Jūsų oras-vanduo ,,Daikin Altherma“ šilumos siurbliai taip pat gali būti valdomi tiesiog per išmaniojo telefono programėlę. Su ja be galo lengva reguliuoti temperatūrą ir keisti nustatymus pagal savo poreikius. 
 
Dar vienas ,,Daikin Altherma“ oras-vanduo šilumos siurblių privalumas yra tas, kad jie veikia labai tyliai, todėl idealiai tinka namams, kuriuose triukšmo lygis turi būti minimalus. Jeigu auginate vaikus, labai vertinate ramybę ir norite kuo didesnio komforto net ir šildymo arba vasaros karščių sezono įkarštyje, šiuos įrenginius rinktis tikrai verta. Vidutinis garso slėgio lygis vidutiniu darbo režimu neturėtų viršyti 28 dB(A), o net ir įjungus maksimalų režimą, triukšmas nėra toks didelis, kaip senos kartos įrenginių. 
 

,,Daikin Altherma“ gruntiniai/geoterminiai šilumos siurbliai

cgsi_e19614993998ef0ce959ad94230b7112-4f19a1b1b81aca79007758265f125ed0.img
 
Šio tipo šilumos siurbliai pastatomi namuose, tačiau pats šilumokaitis ir šildymo mazgai būna nuleidžiami gilyn į gruntą. Ne visur įmanoma parinkti optimalią, vertikalią šilumokaičio konstrukciją, tad gali tekti įrengti horizontalią sistemą. Apžiūros ir tyrimo metu montuotojai gali pateikti išvadas. ,,Daikin Altherma“ šilumos siurbliai gruntas-vanduo yra labai efektyvūs, o kai kurie modeliai pagal Europos efektyvumo skalę turi įspūdingą A+++ įvertinimą.
 
Patvarumas ir ilgaamžiškumas išlieka tarp daugiausiai vartotojams aktualių gruntinių šilumos sprendimų privalumų. Tinkamai prižiūrint, jie gali tarnauti daug dešimtmečių. Bendrieji šildymo iš grunto į vandenį privalumai — mažesnis anglies dioksido pėdsakas ir stabilesnė temperatūra namuose. Be to, šis šildymas yra labai švarus ir ekologiškas, nes į atmosferą neišmetama jokių kenksmingų teršalų.
 
Daikin siurbliai gruntas-vanduo yra ekologiškas pasirinkimas, nes šilumai gaminti naudojami atsinaujinantys energijos šaltiniai — Žemės gelmių šiluma ir energija. Be to, patys ,,Altherma“ siurbliai yra labai efektyvūs, o tai reiškia, kad jie: sunaudos mažiau energijos, taip greitai nesusidėvės ir išskirs mažiau teršalų nei tradicinės šildymo sistemos. 
 

,,Daikin Bluevolution“ — naujos kartos sprendimas, naujos kartos šilumos siurbliams

Daikin yra pirmoji bendrovė pasaulyje, pradėjusi gaminti šilumos siurblius ir oro kondicionierius su R-32 — naujos kartos šaltnešiu (freonu). 
 
Dėl mažesnio visuotinio atšilimo potencialo (angl. GWP) R-32 galia prilygsta standartiniams šaltnešiams ir freonams, tačiau pasiekiamas didesnis energijos suvartojimo efektyvumas ir įrenginiai, kurie naudoja šį šaltnešį, sukuria mažesnes CO2 emisijas. Taip yra dėl to, kad R-32, palyginti su R-410A (senesnės kartos šaltnešis), sunaudoja mažiau šaltnešio įrenginio veikimo ciklo metu. 
 
Lengvai regeneruojamas ir pakartotinai panaudojamas R-32 yra puikus sprendimas siekiant naujų Europos F-gas reglamento tikslų.
 
Šilumos siurbliai, kuriuose naudojamas R-32 freonas, visada gauna A+++ energinio efektyvumo įvertinimą pagal oficialią skalę. Jis leidžia tikėtis ne tik efektyvaus šildymo ir vėsinimo bet kuriuo metu laiku, tačiau ir sumažėjusių išlaidų bei sąnaudų energijai, ypač lyginant su senesniais šilumos siurbliais.
 

Apibendrinimas

Taigi, aišku, jog dėl novatoriško požiūrio ir modernių technologijų panaudojimo, ,,Daikin Altherma“ šilumos siurbliai oras-vanduo ir gruntas-vanduo išlieka populiariausiųjų ir geriausiųjų sąrašuose bei aukščiausiose reitingų vietose.
 
Priklausomai nuo jūsų poreikių ir lūkesčių, galite rasti sau tinkamiausią ,,Daikin“ gaminį namų šildymui ir mikroklimatui namuose valdyti. INDUSTEK komanda visada pasiruošusi patarti ir atsakyti į klausimus, tad rasti geriausią siurblį bus tikrai nesunku. Kartu su R–32 šaltnešiu ir ,,Bluevolution“ technologija naujausi ,,Daikin“ šilumos siurbliai sukurs tokį komfortą, kuris užtikrins, jog niekur nebūtų geriau nei namuose. 
 
cgsi_e944f09d01dce8ed41e670869c3bf549-f4944919fdb313d5b53acaf57e958527.img