Industek Blogas

2022 05 20 Nei per karšta, nei per šalta – Daikin šilumos siurbliai idealioms sąlygoms namuose


Tenka pripažinti, kad su temperatūros ir mikroklimato valdymu daugeliui namų ūkių kyla iššūkių. Dažnai, bet ne visuomet, senos statybos namuose žiemą ar rudenį būna per šalta, o naujos statybos, priešingai – vasarą įkaista tiek, kad tampa pernelyg tvanku. Tačiau, kad ir kokie iššūkiai kamuoja, problemos sprendimas gali būti vienas ir tas pats – DAIKIN šilumos siurbliai Altherma.

Šiame straipsnyje apžvelgsime, kaip gamintojo DAIKIN šilumos siurblių gama Altherma padeda namų ūkiams tvarkytis su žiemos šalčiais ir vasaros kaitra. Pristatysime didžiausius šių įrenginių privalumus, pasidalinsime įžvalgomis apie jų montavimą, ekonomiškumą bei pritaikymą.

 

Visų pirma – kodėl namuose būna per šalta arba per karšta?

Prieš pradedant kalbėti apie sprendimus ar jų radimą, reikia pažinti pačias problemas ir jų šaknis. Mūsų namuose komfortas yra neatsiejamas nuo trijų kriterijų: drėgmės, šviesos ir temperatūros. Norint, kad jaustumėmės komfortiškai, šie trys kriterijai negali būti ekstremalūs ir turi būti valdomi pagal poreikius.

Šį kartą mūsų dėmesys – į temperatūrą. Ji dažnai susijusi ir su drėgme. Patalpose, kuriose vyrauja didelė drėgmė, dažnai būna vėsiau nei itin sausose patalpose, mat drėgmė (vanduo) labiau traukia šaltį.

Kodėl namuose gali būti pernelyg vėsu?

Jeigu jūs gyvenate cokoliniame arba pirmame aukšte, didelį darbą vėsinant patalpas atlieka žemė, gruntas. Skirtumas tarp oro ir grunto temperatūros neretai būna tikrai reikšmingas. Dėl to cokoliniame aukšte vasarą gali būti maloniai vėsu, o pirmame – ne taip karšta, kaip viršutiniame.

Patalpose vėsiau būna beveik visada dėl to, kad jose – didelė drėgmė ir/ar trūksta sandarumo palei langus, angokraščius, sudūrimus. Per juos šaltas oras iš lauko patenka į vidų, susimaišo su patalpų oru ir jas atvėsina. Kad ir kokį efektyvų šildymo sprendimą įsirengiate, tokiu atveju jis negarantuoja visiško problemos sprendimo. Pradėti reikia nuo sandarumo testo. Radus ertmes, pro kurias šaltas oras patenka į vidų, o šiltas – išeina laukan, galima jas užsandarinti ir montuoti oras-vanduo sistemas, jau gaunant daug efektyvesnį rezultatą.

Kodėl namuose per karšta?

Priešingai nei pernelyg didelis šaltis, karštis nusistovi patalpose, kur oras nesivėdina ir necirkuliuoja. Dažniausiai jį pernelyg įkaitina ne kas kitas, o saulė ir kontaktas su tiesioginiais jos spinduliais. Namai su daugybe stiklo panelių arba dideliais langais bei butai, esantys viršutiniuose aukštuose, dažnai kenčia dėl didžiulių karščių dienos metu. Vienintelis sprendimas – efektyvus vėdinimas pravėrus langus ar liukus ir vėsinimo sprendimai. Kadangi saulės neužtemdysi, reikalingi kondicionieriai, kurie gali lengvai atvėsinti net ir pačią karščiausią dieną.

Ar yra įrenginių, kurie gali šildyti ir vėsinti?

Mąstydami apie patalpų šildymą arba vėsinimą, dauguma apie juos galvoja kaip apie du visiškai nesusijusius sprendimus. Tačiau DAIKIN Altherma šilumos siurbliai gali patenkinti abu šiuos poreikius.

„Dažnai mūsų klientai kiek nustemba, kad DAIKIN Altherma šilumos siurbliai geba tiek vėsinti, tiek šildyti orą bei vandenį bet kuriuo metų laiku. DAIKIN Altherma oras-vanduo ir kiti šilumos siurbliai yra varomi iš atsinaujinančių energijos šaltinių gaunama energija, todėl yra laikomi vieni iš tvariausių namo šildymo sprendimų. Tačiau prireikus šie šilumos siurbliai geba pasinaudoti atvirkštiniu įprastu šilumos siurblio veikimo principu ir kas leidžia itin efektyviai atvėsinti namų patalpas bei vandenį,“ – dalinasi INDUSTEK UAB „Daikin“ sprendimų atstovas Lietuvoje Vaidas Pozniakovas.

DAIKIN Altherma gruntiniai šilumos siurbliai bei DAIKIN Altherma oras vanduo turi tiek šildymo, tiek vėsinimo funkcijas. Sistemos gruntas-vanduo šilumą ima iš žemės gelmių bei ją naudoja vandens ir šilumokaičio, esančio šiluminiuose mazguose, šildymui. O oras-vanduo sistemos taip pat ima šilumą iš atsinaujinančio energijos šaltinio – oro. Kompresoriaus pagalba oras yra įšildomas ir naudojamas šilumokaityje esančio skysčio įšildymui. Vėlgi, atvirkštinis procesas orą gali atvėsinti. Tam, kad pastarasis procesas vyktų efektyviai, DAIKIN Altherma sistemos naudoja modernų R32 šaltnešį – freoną. Jis ne tik efektyviai perduoda vėsą į sistemą, bet ir mažina proceso metu išskiriamo anglies dioksido kiekį. Skaičiuojama, kad lyginant su senesnės kartos sistemomis, modernūs Altherma linijos siurbliai išskiria 70 % CO2.

Dar vienas ,,Daikin Altherma“ šilumos siurblių privalumas yra tas, kad jie veikia labai tyliai, todėl idealiai tinka namams, kuriuose triukšmo lygis turi būti minimalus. Jeigu auginate vaikus, labai vertinate ramybę ir norite kuo didesnio komforto net ir šildymo arba vasaros karščių sezono įkarštyje, šiuos įrenginius rinktis tikrai verta. Vidutinis garso slėgio lygis vidutiniu darbo režimu neturėtų viršyti 28 dB(A), o net ir įjungus maksimalų režimą, triukšmas nėra toks didelis, kaip senos kartos įrenginių.

Išmanus valdymas – raktas į komfortą ir geras sąlygas ištisus metus

Galia, efektyvumas, pažangumas, inovatyvios funkcijos. Visa tai nieko nereiškia, jeigu jų nepavyksta „pažaboti“ ir pritaikyti kasdieniam naudojimui. Laimei, visas DAIKIN Altherma šilumos siurblių inovacijas ir galimybes ant popieriaus įmanoma pajausti ir kiekvienuose namuose. Tai lemia inžineriškai protingas ir tinkamai suprojektuotas šilumos siurblių dizainas, vartotojui patogus valdymas bei modernių technologijų pritaikymas daugelyje kitų sričių.

Pradėti privalumų sąrašą galima nuo tylaus įrenginio veikimo. Priklausomai nuo pasirinkto modelio ir įjungto režimo, tikslus skleidžiamas garsas gali skirtis, bet optimaliu režimu jis skleis tokį garsą, kokį galėtumėte girdėti tylioje bibliotekoje ar už lango čiulbant paukščiams. Ar tai trukdys kasdienei veiklai? Tikrai ne!

Pačių DAIKIN Altherma šilumos siurblių išvaizda yra elegantiška ir apdovanota ne vienu titulu iš ekspertų ir vartotojų. Dėl šios priežasties DAIKIN šilumos siurblius pavyks įrengti kiekvienuose namuose ir nepatirsite didelių nuostolių estetine prasme. Aukštatemperatūrių arba žematemperatūrių šilumos siurblių oras-vanduo vidiniai blokai gali būti montuojami ant grindų arba ant sienos, priklausomai nuo jūsų patalpų ir poreikių. Pastatytas ant grindų, šis įrenginys neužims nė pusės kvadratinio metro grindų ploto, o integruotas 180 arba 230 l tūrio vandens šildytuvas išspręs ir šilto vandens klausimus. Jeigu tinkamai pasirenkate, modernus šilumos siurblys gali būti valdomas ir nuotoliniu būdu. Jums nereikia būti prie pačio šilumos siurblio. DAIKIN sistemas galima kontroliuoti ir per telefone arba planšetėje įrašytą programėlę. Pakanka paspausti vieną ar kitą mygtuką ir oro sąlygos kaip mat ima keistis. Jeigu šildymas – grindinis, tuomet energijos sąnaudos šildant su oras-vanduo arba gruntas-vanduo sistema bus dar mažesnės nei įprastai.

Tad, jeigu jus domina DAIKIN Altherma šilumos siurbliai ir jūsų miestas – Vilnius, Kaunas ar bet kuri kita Lietuvos lokacija – padėsime rasti optimalų sprendimą. Kreipkitės nurodytais kontaktais į INDUSTEK ir pamirškite bet kokius rūpesčius dėl per didelių karščių ar šalčių namuose.

cgsi_2044ae8ffda6b04314f8f7c78da50465-0ff842ac549a11aec02a8b6442386f0f.img