Naujienos

2022 04 26 Kas išvalys jūsų namų orą ir išvaduos nuo alergijos ir virusų gniaužtų?


Nepaisant šiuolaikinės medicinos pažangos, vis dar nemaža populiacijos dalis kenčia nuo alergijos ar astmos simptomų. Ypač pavasarį dėl žiedadulkių ir kitų alergenų kyla problemų dėl čiaudėjimo ar net pabėrimų, ašaroja akys, kimsta gerklė. Blogiausia, jei tai neapleidžia jūsų ir namuose. Kaip galima su tuo kovoti?

JAV Astmos ir alergijų asociacija skaičiuoja, kad kas penktas mūsų platumų gyventojas būtent pavasarį kankinasi dėl įvairių dirgiklių sukeliamomis alerginėmis reakcijomis. Gamtoje esančių žydėjimo procesų nesustabdysime, tačiau galime pasirūpinti savo namų švariu ir tyru oru.

INDUSTEK UAB pristato DAIKIN oro drėkintuvus ir valytuvus kaip vieną efektyviausių šios problemos sprendimą uždarose erdvėse. Pasižiūrėkime, kokias jų savybes jau spėjo įvertinti Lietuvos gyventojai, ką pabrėžia ekspertai ir kuo apskritai naudingi sveikatai oro valytuvai ir drėkintuvai.

Kuo naudingi oro valytuvai?

Kadangi oru žmonės kvėpuoja nuolat, dažnai visiškai nevertiname to, koks jis brangus ir svarbus. Oro kokybė svarbi pasidaro tik tuomet, kada tai negrįžtamai atsiliepia sveikatai – sukelia ligas arba visiškai trukdo kasdienio gyvenimo komfortą. Oro valytuvas – puikus sprendimas oro taršai mažinti, virusams pašalinti ir blogiems kvapams eliminuoti.

Jeigu pastebite, kad jūsų namuose oras dažnai tvankus, pravėrus langą įsimeta nemalonūs kvapai, pavasario ar kitų sezonų metu dažnai čiaudite, o gal net jaučiate didesnį virusų pavojų – pats geriausias sprendimas bus įsigyti oro valytuvą. Inovatyvūs valytuvai naudoja itin kokybiškus HEPA filtrus bei kitas technologijas (pvz., plazmos jonų srautą), kad iš oro pašalintų kuo daugiau kenksmingų detalių. Prancūzijoje atliktų tyrimų rezultatai parodė, kad DAIKIN oro valytuvai per 2,5 minutės pašalina virš 99,98 % žmogaus koronaviruso ir kitų bakterijų.

Kaip Daikin oro valytuvai susitvarko su žiedadulkėmis, virusais ir kitais alergenais?

Foto_6-b4ca8b2d59a75e3820ab4c083f898e2f.pngKiekvienas oro valytuvas, iš techninės pusės gali būti šiek tiek skirtingas. Tačiau nerasime jokio oro valytuvo be HEPA filtrų. Tai – pagrindinė ir geriausiai žinoma oro valytuvuose naudojama technologija. HEPA – mechaniniai oro filtrai, kuriuos sudaro skirtingų medžiagų tankus raštas, tinklas, gaudantis dulkes ir kitas kietąsias daleles. Savaime suprantama, kuo tankesnis yra filtro raštas ir kuo labiau tas raštas įvairus, tuo smulkesnes daleles filtras sugaudo.

Ši dalelių filtravimo technologija yra pritaikoma beveik visuose oro valymo įrenginiuose. Renkantis juos, svarbu žinoti, kokio efektyvumo HEPA filtrai yra naudojami įrenginyje.

    • HEPA 12 – sulaikys <99,5% maždaug 0,3 mikrono dydžio dalelių
    • HEPA 13 – sulaikys <99,95% maždaug 0,3 mikrono dydžio dalelių
    • HEPA 14 – sulaikys <99,995% maždaug 0,3 mikrono dydžio dalelių

 

Šitoks klasifikavimas taikomas pagal EN 1822 / DIN 24183 HEPA filtrų standartą. Turint omenyje, kad įprastos žiedadulkės bei dauguma alergenų yra 1-30 mikrono dydžio, 12-14 kategorijos filtrai tikrai puikiai susitvarko su užduotimi. Kuo daugiau tų filtrų yra įrenginyje, tuo efektyviau iš oro pašalinamos kenksmingos dalelės.

Na, o nuo virusų orą saugo ir apvalo specialios, oro srautus jonizuojančios technologijos. Yra ne vienas skirtingas technologinis sprendimas, kaip gamintojai tai pritaiko savo produkcijai. Ekspertai pastebi, kad vartotojai labiausiai įvertina Flash Streamer sprendimą virusų naikinimui.

Kodėl DAIKIN oro valytuvai – rinkos ekspertų ir pirkėjų favoritai?

Jeigu žvelgsime tiek į INDUSTEK, UAB surinktus klientų nuomonės duomenis, tiek į tai, apie ką kalba rinkos ekspertai ir analitikai, DAIKIN oro valytuvai visuomet sulaukia daugiausiai dėmesio.

Visų pirma – net nežvelgiant į technologinius ypatumus, kiekvienam vartotojui labai patiks tai, kaip patogiai šie oro valytuvai yra valdomi. Prie kiekvieno įrenginio pridedamas modernus valdymo pultelis. Galima nesudėtingai keisti veikimo režimus tarp tyliojo, eco, ventiliatoriaus ir anti-žiedadulkių, kad gautumėte norimą efektą.

Patys DAIKIN gamos oro valytuvai gali veikti vos 19dB(A) garsumu (tyliau nei šnabždėjimas), o oro drėkinimo funkcijos metu, tik 25dB(A) (kaip tyli biblioteka). Įjungus turbo režimą, įrenginys veikia, be abejonės, garsiau, tačiau net ir maksimaliu pajėgumu triukšmas netrukdo įprasto komforto.

Apdovanojimai-DAIKIN-oro-valytuvai-2-4a0adc188258c953e24b90d2e92ab86b.png

Verta paminėti, kad Daikin oro valytuvai yra sertifikuoti „Quiet Mark“ ženklu, o tai reiškia, kad renkantis tyliai ir tuo pačiu itin efektyviai veikiančius DAIKIN įrenginius, galite būti ramūs dėl tylos ir komforto jūsų namuose.

Šis valytuvas turi net tris aukšto lygio HEPA filtrus ir naudoja pažangią plazmos jonų srauto technologiją. Dėl to oras yra išvalomas labai efektyviai ir ganėtinai greitai. Pats valytuvas yra pakankamai kompaktiškas ir tikrai telpa beveik bet kurioje patalpoje.

Apsauga nuo pandemijos sukėlėjų vis dar labai aktuali

Turbūt nerasime asmens, kuris ir 2022-ais nesirūpins švariu patalpos oru. DAIKIN oro valytuvai – lyderiaujantis šiuo aspektu.

Prancūzijos laboratorijos „Institut Pasteur de Lille“ mokslininkai atliko tyrimą, kurio metu nustatyta, kad bene efektyviausias šiuolaikinės rinkos oro valytuvas – DAIKIN. Jis per 150 sekundžių iš oro patalpoje gali pašalinti net daugiau nei 99,98% HCoV-229E viruso dalelių, kurios sukelia pandemijos kaltininką koronavirusą. Tos pačios laboratorijos tyrimai pastebi ir, kad 99,93% H1N1 arba gripą sukeliančio viruso dalelių taip pat išvaloma iš oro.

Kaip viskas veikia? Valytuvas paleidžia įgreitintų elektronų srautą. Įgreitinti elektronai turi savybę jungtis su ore esančiomis deguonies bei azoto molekulėmis. Susijungus su jomis, susiformuoja elementai (jonai), kurie turi virusus, žiedadulkes ir kitus alergenus nukenksminantys elementai. DAIKIN šį sprendimą vadina Flash Streamer ir „Aktyvių plazmos jonų išmetimo“ technologijomis. Tai – paprasta, tikslu ir maksimaliai efektyvu!

Geriausias metas įsigyti – jau dabar

Jeigu jums rūpi gera oro kokybė, norite geresnės savijautos arba nerimaujate dėl virusų ar alergenų bei nemalonių kvapų jūsų namuose – pasinaudokite ypatingu pasiūlymu.

Daikin_1140x150_9-d466bb8a343895d31064f74bbfe59d3a.jpg