Industek Blogas

2022 03 28 Kodėl pavasarį vienu svarbiausių pirkinių turėtų būti oro valytuvas?


Oru kvėpuoja kiekvienas žmogus. Dėl to, kad kvėpuojame nuolatos, yra taip, kad beveik nevertiname oro kokybės. Galime kvėpuoti prastos kokybės oru ir dėl to jaustis prasčiau arba prastai ir visiškai to nesureikšminti. Tai – kenkia ne tik nuotaikai, bet ir savijautai bei ilgalaikei sveikatai. Jeigu esate alergiški, turite alergiškų vaikų ar šeimos narių savo namuose, arba tiesiog norite geresnės savijautos ir mažiau skųstis užkimšta nosimi ar švokščiančiu kvėpavimu – pats laikas pasvarstyti, kokią naudą jums galėtų suteikti naujas oro valytuvas.

5 pagrindiniai privalumai, kuo namams labiausiai naudingas oro valytuvas

Kaip ir sako pats įrenginio pavadinimas, oro valytuvas yra atsakingas už oro kokybės patalpoje, gerinimą ir taršos bei pavojingų dalelių sugaudymą bei pašalinimą. Tačiau, kaip jis tai įgyvendina ir kokie yra didžiausi šio įrenginio privalumai? Išvardinsime penkis.

Alergenų koncentracijos ore, sumažinimas. Daugiausiai už alergijas namuose yra atsakingos žiedadulkės, ateinančios iš lauko ir namų dulkės. Jos sukelia slogą, čiaudulį, užkimimus, gali prisidėti ir prie kitų alerginių reakcijų. Suaugusiems tai yra tikrai nemalonu, o vyresniems žmonėms arba mažesniems vaikams gali būti net pavojinga sveikatai. DAIKIN oro valytuvas turi net tris, aukščiausios (12–14 kategorijos) HEPA filtrus. Trigubą oro filtravimo sistemą sudaro pirminiai filtrai, esantys ant oro paėmimo angų ir elektrostatiniai HEPA filtrai. Kartu, šis sprendimas gali iš oro pašalinti apie 99 % smulkiausių dulkių dalelių, kurių dydis 0,1–2,5 mikrono.

Nemalonių kvapų pašalinimas. Kartu su oro valymo filtrais, į įrenginį įmontuoti ir oro srovės regeneravimo ir dezodoravimo filtrai. Tarša ir įvairios dalelės, pasklidusios ore (atėjusios iš lauko ar kitur) gali turėti nemalonų kvapą. Jeigu jis vyrauja patalpoje – komfortas tikrai sumažėja, tad itin naudinga, jog DAIKIN MC oro valytuvai gali juos pašalinti.

Virusų naikinimas. Šiuo metu turbūt nerasime vartotojų, kuriems bent minimaliai nekeltų rūpesčių sezoniniai virusai. Po pasaulinės pandemijos bangų 2020–2021 metais, vis daugiau vartotojų ėmė rūpintis tuo, ką galima padaryti, jog ore neplistų virusų dalelės. DAIKIN inžinierių kūrinys, oro valytuvas-jonizatorius puikiai sprendžia šią problemą. Šiuose įrenginiuose yra „Flash Streamer“ (liet. staigaus srauto) technologija. Moksliškai įrodyta, kad ši technologija rodo įspūdingą efektyvumą neutralizuojant COVID-19 ligos sukėlėją – virusą. Pasak tyrimų, valytuvas išvalo apie 98–99 % visų virusą sukeliančių dalelių. „Plazmos jonų išmetimas“ virusus valo labai efektyviu būdu. Į orą išleidžiami elektronai, kurie jungiasi prie ore esančių deguonies bei azoto molekulių. Naujai sudaryti jonai turi savybes, kurios neutralizuoja ore sklandančias virusinio užkrato daleles ir taip pat nukenksmina grybelinių bei bakterinių dalelių.

Foto_6-8fe056cd381447decc60e5b5814e9a16.png

Tylus veikimas. Nors oro kokybė – didelis ir svarbus prioritetas, bet tikrai nesinori, kad įjungtas įrenginys ūžtų garsiai ir trikdytų rimtį. Visgi, juk norisi orą valyti net ir tuomet, kada ilsimės ar pramogaujame, tad labai svarbu, kad jis galėtų veikti neskleisdamas didelio triukšmo. Bent jau DAIKIN oro valytuvas, eco režimu veikia skleisdamas vos 19dB(A) triukšmą. Tai – tyliau už šnabždesį. Net ir įjungus galingiausią režimą, triukšmas nėra toks didelis, kad nebūtų galima atsipalaiduoti gretimose patalpose.

Patogus valdymas. Jeigu oro valymas ir valymas būtų sudėtinga ar labai daug pastangų reikalaujanti užduotis – ja rūpintųsi daug mažiau vartotojų. Tačiau bet kuris DAIKIN oro drėkintuvas – valytuvas valdomas nuotoliniu pulteliu, kuris leidžia parinkti optimalų veikimo režimą bei reguliuoti svarbiausius nustatymus nuotoliniu būdu.

Švaresnio oro nauda jūsų sveikatai

Nors, kaip jau minėjome, oro švaros svarbos tinkamai neįvertina labai daug žmonių, tačiau, dėl jos tikrai verta pasistengti.

PSO (Pasaulio sveikatos organizacija) yra išleidusi specialaus savo tyrimo santrauką, kurioje nurodo, kodėl namuose svarbi gero oro kokybė. Tai atsiliepia mūsų sveikatai, tiek momentinei, tiek ilgalaikei. Štai, prie ko prisideda oro, kuriuo kvėpuojame, kokybė:

·        Alerginių reakcijų paūmėjimo ir dažnesnės bei didesnės žalos

·        Padidėjusios kraujotakos sistemų sutrikimų rizikos

·        Onkologinių susirgimų rizikos

·        Kvėpavimo takų susirgimų išsivystymo rizikos, įskaitant astmą

Oro drėkinimas – reta, bet labai naudinga valytuvų savybė

Kadangi naujos statybos arba neseniai renovuotuose objektuose patalpų sandarumo lygis yra labai aukštas, jose gali atsirasti nauja problema. Tai – per didelis tvankumas ir per mažas drėgmės lygis. Kai oras patalpoje yra per drėgnas, susidaro kone idealios sąlygos įsivyrauti pelėsiui ar plisti virusams. Tačiau, kai oras – per sausas, oro drėkintuvas-valytuvas turėtų būti naudojamas, kadangi maža drėgmė ore taip pat kelią pavojų.

Pirmoji problema, kurią galima išskirti, jeigu oras patalpoje – labai sausas, tuomet jame gali tvyroti statinė elektra. Tai lengva pastebėti, pasižiūrėjus į savo drabužius. Jeigu jų šereliai – pasistoję, tuomet labai gali būti, kad oras yra sausas ir drabužiai įsielektrina. Kuo tai atsiliepia žmonių sveikatai? Išsausėjusios ir skilinėjančios lūpos, išsausėjusi ir skilinėjanti oda, sausi ir lūžinėjantys plaukai, išsausėjusi ir dirgli gerklė, niežulys. Visos šios išvardintos problemos yra dažnos, tačiau tikrai ne vienintelės.

Jeigu ore nėra drėgmės, sutrūkinėjusi oda gali tapti labai pažeidžiama įvairių virusų ir bakterijų. Maži įtrūkimai sudaro smulkias žaizdeles, per kurias gali įsimesti ir paplisti užkratas. Išsausėjusios gleivių membranos padidina diskomfortą ryte, dienos eigoje ir vakare. Jeigu oras yra sausas, didesnė tikimybė, kad net ir naktį galėsite atsibusti dėl diskomforto ar sunkumo kvėpuoti.

Drėkintuvas po orą švelniai paskleidžia drėgmę ir palaiko optimalų jos kiekį. DAIKIN oro drėkintuvas-valytuvas vienu matu sudrėkins orą ir jį valys, tad gausite dvigubą naudą. Jeigu įmanoma, įsigykite higrometrą. Optimaliai, patalpoje turėtų būti 30–60 % santykinė drėgmė.

Foto_12-051e183604347aa615f89f57b3bf66fc.jpg

Apibendrinimas ir patarimai renkantis oro valytuvą

Taigi, turbūt jau lengviau suprasti įvairius oro valytuvų pliusus. Tačiau, kokie dar kriterijai gali būti svarbūs arba net lemiami renkantis?

Be abejonės negalima pro akis praleisti kainos. Norisi gauti geriausią kainos ir kokybės santykį, todėl svarbu rinktis garsiausius gamintojus, kurie siūlo daugiausiai inovatyvių technologijų, optimalų dizainą ir patogų veikimą. Maži ir pigesni, ekonominės klasės valytuvai paprastai tinka tik labai mažoms patalpoms ir taip pat veikia ganėtinai triukšmingai, turi žemesnės HEPA klasės filtrus ir stokoja kitų technologijų, kaip kad oro drėkinimas ar virusų nukenksminimas.

Į oro valytuvą investuoti tikrai verta, kadangi jo naudą jaus ir alergiški, ir alergijų neturintys žmonės jūsų namuose. Pastebėsite retesnes slogas, geresnę savijautą iš ryto, galbūt net sumažės odos problemų rimtumas...

DAIKIN – vienas iš lyderiaujančių oro valymo sprendimų gamintojų pasaulyje. DAIKIN MC oro valytuvai – idealus pasirinkimas bet kuriems namams.