Naujienos

2022 02 15 Kodėl Lietuvos gyventojai renkasi Daikin Altherma oras-vanduo?


Šilumos siurbliai jau tapo įprasta Lietuvos gyventojų namų dalimi. INDUSTEK, UAB ekspertai pastebi, kad vartotojai vis sparčiau atsisako šildymo kietu kuru ir verčiau renkasi šilumos siurblius. Bene populiariausi Lietuvoje yra universalieji Daikin Altherma oras-vanduo šilumos siurbliai. Šis šildymo ir mikroklimato valdymo sprendimas žengia koja kojon kartu su dujiniais katilais populiarumo atžvilgiu. Ir nors gamintojai siūlo daugybę kitų variantų, kodėl Lietuvos vartotojas visgi renkasi Daikin Altherma?

Toli gražu ne visi gamintojai siūlo platų šildymo įrangos asortimentą. Daikin Altherma – išskirtinis prekės ženklas būtent šiuo aspektu. DAIKIN šildymo įrangos asortimentą sudaro oras-vanduo aukštatemperatūriai ir žematemperatūriai šilumos siurbliai, geoterminės sistemos, hibridiniai siurbliai, dujiniai katilai bei monoblokai. Tokia plati produkcijos įvairovė sukuria sąlygas vartotojui rasti tai, kas jam tinka labiausiai.

INDUSTEK, UAB generalinis direktorius Vaidas Ragaišis pastebi, kad nuo praeitų metų pradžios, kai Lietuvoje visi statomi objektai turi atitikti A++ energetinę klasę, trečios kartos Daikin Altherma 3 oras-vanduo šilumos siurbliai tapo bene geidžiamiausiu Lietuvos gyventojų šildymo sprendimu.

Daug kas neigia poreikį keisti, kad ir atgyvenusią šildymo sistemą, savo sprendimą grįsdami tuo, jog to daryti neapsimoka finansiškai. Jų nuomone reikėtų keisti ne tik katilą, bet ir visą šildymo sistemą, radiatorius, vedžioti naujus vamzdžius. “Dažnu atveju to daryti net nereikia, nes bent jau aukštatemperatūriai Daikin Altherma serijos šilumos siurbliai oras-vanduo yra lengvai pritaikomi esamoms šildymo sistemoms. Su jais galima daryti konversiją ir nebūtina kitų didelių pakeitimų. Lyginant su kieto kuro katilais, naujoji sistema gali veikti ir gerokai efektyviau. Tam tikrais atvejais pranašumas siekia 2-3 kartus”, - pastebi V. Ragaišis.

 

Statistika nemeluoja – oras-vanduo sistemų populiarumas Lietuvoje

INDUSTEK - Apie Produktus - baneriai-8534bb5f8fdfcb7552b005d7837475ee.png

Vien Lietuvoje, nuo 2019 metų, parama iš APVA, skiriama senų, taršių katilų keitimui namų ūkiuose, buvo išdalinta daugiau nei 10 tūkstančių paraiškų gavėjų.

Bene dažniausiai keičiami seni malkiniai katilai. Vietoje jų, paraiškų teikėjai dairosi į tvaresnį ir taupesnį šildymą ir mikroklimato valdymą siūlančius oras-vanduo šilumos siurblius. Dauguma klientų taip pat pastebi, kad sąnaudos šildymui neišauga, o lieka nepakitusios ar net sumažėja. Tačiau jiems nebereikia rūpintis malkų pirkimu, skaldymu, sandėliavimu, džiovinimu ar netikėtai pasibaigusių granulių papildymu. Taip daug paprasčiau pasirūpinti šiluma namuose, o ką jau kalbėti apie tai, kad vasaros metu orą galima ir vėsinti, jeigu tik turima tinkama infrastruktūra.

Daug kam labai patinka ir tai, jog ši sistema užima ganėtinai mažai vietos, nors duoda didžiulę naudą visiems namams. Pasižiūrėjus į matmenis galima nesunkiai pamatyti, kad siurblio blokas su integruotu net 230l talpos vandens indu užima vos 60x60cm plotą arba net mažiau nei 0,4 kvadratinio metro. Lyginant su dauguma malkinių katilų ir malkoms reikalinga erdve, vietos sutaupoma tikrai daug. O taip pat ir valdymas yra žymiai lengvesnis. Nereikia jokio dozavimo. Prisijungus prie sistemos su išmaniąja programėle arba atėjus prie katilo pakanka vos kelių akimirkų, kad pakeistumėte temperatūras. Tad, kai ateina laikas šildymo sezonui – siurblį įjungiate. Na, o kai jis pasibaigia – perjungiate į vėsinimą arba visai išjungiate.

 

Ar Daikin Altherma oras-vanduo sistemos tikrai turi technologinius pranašumus?

Daikin_Altherma_3 GEO-4a809d9834f4364df637b44abefdbd81.png

Daug kam gali kilti klausimas ar būtent Daikin Altherma oras-vanduo sistemos turi kažkokių technologinių pranašumų prieš kitų gamintojų sprendimus oras-vanduo? Pasirodo, kad tų pranašumų yra tikrai ne vienas.

Visų pirma norėtųsi išskirti integruotą boilerį. Skirtingai nei turint kitokio tipo katilus, su Daikin Altherma oras-vanduo sistema tai yra du mazgai vienoje vietoje. Vieną agregato dalį sudaro siurblys ir hidraulinė jo dalis, o kitą – net 180 arba 230l talpos boileris. Visa tai, kaip jau minėjome, užima net mažiau nei 0,4 kvadratinio metro grindų plotą.

Dar vieną privalumą galima pabrėžti tuo pačiu ir paneigiant plačiai paplitusį mitą, jog šilumos siurbliai oras-vanduo yra ganėtinai mažai efektyvūs žiemą, kada jų reikia labiausiai. Modernūs, bent jau trečios kartos Altherma linijos oras-vanduo šilumos siurbliai gali gaminti šilumą ir vandenį pakaitinti net iki 70 laipsnių lauke esant -18 laipsnių temperatūrai, o efektyvų šildymą palaiko ir iki -28 laipsnių Celsijaus speigo atveju.

Tik apie trečdalį reikalingos energijos siurblys ima iš elektros, likusią dalį jam bemaž visada teikia oras. Dėl to įrenginys yra apdovanotas daugumai konkurentų šilumos siurblių neįkandamu A+++ energinio efektyvumo klasės sertifikatu. Tokį Daikin Altherma oras-vanduo sistema gauna ne tik dėl taupaus elektros energijos vartojimo, bet ir dėl Bluevolution technologijos. Pastarosios šerdyje yra inovatyvus R32 šaltnešis, kuris leidžia mikroklimatą valdyti į aplinką išskiriant mažiau CO2.

Verta paminėti nepaprastai tylų Daikin Altherma šilumos siurblių veikimą, suderintą su elegantišku dizainu. Šios oras-vanduo sistemos yra sertifikuotos „QuietMark“ ženklu, kuris išduodamas tik tyliausiai veikiantiems industrijos produktams. Dėl šios priežasties nereikia milžiniškos ir nuošalios katilinės, kad būtų galima sumontuoti siurblį. Tyliai veikdamas jis netrikdo rimties, nemažina komforto. Be to, elegantiškas ir modernus dizainas leis jį sumontuoti net ir namų viduje, pernelyg nekrentant į akis.

 

Tai kodėl visgi DAIKIN ALTHERMA pavergė Lietuvių širdis? 

“Daikin Altherma trečios kartos aukštos temperatūros šilumos siurbliai patogūs dar ir dėl to, kad su jais nereikia keisti esamos šildymo sistemos infrastruktūros, užtenka tik pakeisti katilą. Lengvas valdymas ir kone nulinė priežiūra lemia, kad, lyginant su malkiniais ar granuliniais katilais, daug paprasčiau reguliuoti šilumą ir viską prižiūrėti. Nereikalingas valymas ar kuro sandėliavimas”, - dalinasi INDUSTEK, UAB vadovas V. Ragaišis.

Daikin Altherma oras-vanduo užima nedidelį grindų plotą ir savyje turi integruotą vandens šildytuvą. Veikdamas tyliai, mažiau teršdamas aplinką, gerai įsipaišydamas į bet kokį interjerą ar eksterjerą, naudodamas minimalų reikalingą kiekį elektros energijos tai yra beveik kiekvienam namų ūkiui tinkamas pasirinkimas. Plačiau apie Daikin Altherma šilumos siurblius žiūrėkite laidos "Svajonių sodai" reportaže.

Pasitarkite su rangovais arba INDUSTEK, UAB specialistais, kad rastumėte geriausią sprendimą ir pasinaudotumėte galbūt jums prieinama ES, APVA ar Vilniaus miesto savivaldybės parama!

Aiškiai matome tendencijas, jog Lietuvoje namų ūkiai atsisako daug jėgų reikalaujančio malkinio ar ne pačio patogiausio granulinio šildymo. Jį dažniausiai keičia būtent oras-vanduo šilumos siurbliai. 

BANERIS_GALE-588441d99bf9b09560ce4c20f5208296.jpg