Industek Blogas

2022 02 17 Daikin Altherma oras vanduo sistemos – efektyvus šildymas naujuose namuose


Šildymo kainos pastaruoju metu labai nemaloniai stebina vartotojus visoje Lietuvoje. Augančios šildymo sąskaitos ne tik neramina, bet galimai net ir gąsdina namų ūkių šeimininkus, dėl ko jie labiau linkę dairytis į alternatyvas, kurios leistų sutaupyti ir sumažinti išlaidas. Šiame straipsnyje mūsų dėmesio centre ne tik augančios šildymo kainos ir Daikin šilumos siurbliai Vilnius, bet ir noras patarti, kaip nauji Daikin Altherma šilumos siurbliai padėtų efektyviai šildyti bet kokio tipo namus.

Maksimalus efektyvumas naujos statybos namuose

Naujos statybos namuose ne tik konstrukcija ir jos sandarumas bei aukštos kokybės medžiagos užtikrina mažesnes sąnaudas šildymui. Čia svarbus ir šildymo sistemos pasirinkimams. Lietuvoje, kur klimatas yra ganėtinai nenuspėjamas ir pastebimi dideli temperatūrų svyravimai bei atšiaurios žiemos, reikia, kad šildymo sistema būtų maksimaliai naši ir efektyvi.
 
Patys geriausi efektyvumo rezultatai dažniausiai pastebimi tuomet, kai žemos temperatūros oras-vanduo šildymo sistemas Daikin Altherma sujungiame su grindiniu šildymu. Taip pat populiarus ir sprendimas sujungti juos su žemos temperatūros radiatoriais.
 
Net ir renovuojant jūsų objektą ar atliekant tik šildymo sistemos konversiją, dažnu atveju net nereikia didelių papildomų investicijų, kad šie Daikin šilumos siurbliai būtų prijungti prie esamų mazgų. Iš techninės pusės jie parenkami taip, kad maksimaliai efektyviai šildytų visą namo plotą ir naudotų optimalų energijos kiekį.
 
Daikin Europe NV platinama oficiali Daikin Altherma šilumos įranga turi inovatyvius techninius sprendimus, tokius, kaip pvz., Daikin Bluevolution, kad energijos sąnaudos būtų dar mažesnės. Modernūs Daikin Altherma šilumos siurbliai leidžia pasirūpinti namais už žymiai mažiau nei dauguma tradicinių kieto kuro katilų ar net dujinis šildymas. Nors viskas priklauso nuo namų ūkio, bet dažniau nei rečiau, su žematemperatūrėmis oras-vanduo sistemomis namų šildymas reikalauja mažesnių išlaidų. Labiausiai tai pastebima būtent naujos statybos namuose, kur viskas sandaru ir patikrinta, išvengiama bereikalingų šilumos nuostolių. Tinkamomis sąlygomis šie įrenginiai padeda palaikyti ir atitinka net A+++ klasės energinio efektyvumo parametrus.

Ekonomiškumas ir paprastas bei išmanus valdymas

Modernūs Daikin Altherma šilumos siurbliai šilumą gaminą naudodami atsinaujinančią oro ir elektros energiją. Savaime suprantama, kad kuo mažiau elektros energijos reikia naudoti, kuo daugiau jos galima pasiimti iš oro – nemokamo, atsinaujinančio šaltinio, tuo ekonomiškesnis yra šildymo procesas. Kadangi atitinkamas net iki A+++ klasės reikalavimas, nenuostabu, kad žematemperatūriai Altherma siurbliai gali generuoti šilumą naudodami tik ~25 % energijos, paimtos iš elektros, o likusią – pasisavinti iš oro.
 
Na, o valdymo sprendimų visumą sudaro ne tik išmani programėlė, kuri veikia, kaip valdymo pultas, tačiau ir Daikin „Eye“ indikatorius bei visa šildymo sistemos konfigūracija.
 
Pastaroji yra labai svarbi naudojant ir eksploatuojant jūsų šilumos siurblį. Oras-vanduo Daikin Altherma šilumos siurbliai yra konfigūruojami su arba be vandens šildytuvo. Skirtingai nei šilumos siurbliai oras-oras Daikin Altherma, žematemperatūrės oras-vanduo sistemos gali lengvai pašildyti ir atskirą vandens rezervuarą, kas yra be galo naudinga ir praktiška buityje. Jeigu nusprendžiate rinktis šilumos siurblį su integruotu boileriu, jis gali būti 180 arba 230 l tūrio. Paprastai, didesnį tūrį renkasi tie namų ūkiai, kuriuose yra bent du vonios kambariai ir/ar gyvena daugiau nei 4 žmonės, yra didesni poreikiai karštam vandeniui.
 

cgsi_83196aab21bbb50065fef51490416517-b0fa46b49df33088af4cefd238f4506b.img

Taip pat šilumos siurblį galima montuoti ant sienos – pakeliant nuo grindų arba statyti ant grindų. Jeigu pasirenkamas pastarasis variantas, net ir su integruotu šildytuvu, pakanka vos 0,37 kvadratinio metro grindų ploto viskam sumontuoti. Tai leidžia suorganizuoti viską taip, kad  šilumos siurbliai oras-vanduo Daikin Altherma tilptų ir nedideliame mazge, sandėlyje, garaže arba beveik bet kurioje patalpoje. Jeigu grindų ploto stinga, tokią pat sistemą galima montuoti prie sienos. Lankstu ir patogu.
 
Kone visas funkcijas galima kontroliuoti per specialią Daikin programėlę savo išmaniajame įrenginyje. Na, o galų gale dar verta išskirti ir tai, jog Daikin Altherma oras-vanduo siurbliai turi „Quiet Mark“ sertifikatą, kuris suteikiamas tik tyliausiai veikiantiems savo srities įrenginiams. Mažai triukšmingas šilumos siurblys – didesnis komfortas buityje.

Sujungimas su atsinaujinančios energijos šaltiniais

Vienas iš didžiausių privalumų naujuose namuose yra tai, kad modernias šildymo sistemas būtų galima sujungti su atsinaujinančios energijos šaltiniais. Turbūt populiariausias ir dažniausiai pastebimas yra sprendimas sujungti oras-vanduo šildymo sistemas su saulės kolektoriais, montuojamais ant stogo. Gavus paramą jų įsirengimui, toks būdas šildytis atsiperka labai greitai, o pačios šildymo sąskaitos sumažėja dar pastebimiau.
 
Tinkamai sumontuota ir įgyvendinta saulės kolektorių sistema leistų pagaminti iki 70 % energijos, kurios reikia karšto vandens gamybai.

Toks dizainas, kurio negali pasiūlyti kiti

Tikrai nėra daug funkcinę prasmę turinčių šildymo sprendimų, kuriuos būtų galima laikyti aukščiausios klasės dizaino pavyzdžiu. Nors yra be galo svarbūs mūsų gyvenimo kokybei, katilai ir šilumos siurbliai dažniausiai tikrai rėžia akį ir dėl to jiems skiriame atskiras erdves ir patalpas, kad tik nekristų į akis. Su Daikin Altherma H HT sistemomis to tikrai nėra, kadangi šie įrenginiai yra laimėję RedDot ir IF dizaino apdovanojimus, kaip geriausiai atrodantys savo kategorijos prietaisai.

cgsi_cd907b7f8374b6c142fac42a42abe271-54383ccde9434b528fc914d4648f3955.img

Tai leidžia būti užtikrintiems namų estetikos visumos išlaikymu, kad ir kur nuspręstumėte pastatyti ir įrengti šį siurblį. Jie tikrai nepritraukia nepageidaujamo dėmesio, nepriklausomai nuo to ar stovi specialiai jiems skirtame šiluminiame mazge, kur nors sandėliuke ar koridoriuje. Priklausomai nuo jūsų namų išplanavimo, yra daugybė skirtingų sprendimų, kur montuoti ir statyti Daikin Altherma oras-vanduo sistemas, o erdvė vis tiek atrodys gerai ir novatoriškai.

Šildymas žiemą ir vėdinimas vasarą Daikin Altherma šilumos siurbliais

Turbūt joks kitas šildymo sprendimas, apart Daikin gamintojo oras-vanduo sistemų dar gali ne tik šildyti, bet ir vėsinti orą, kuomet karšta.
 
Vėdinimui, kaip ir šildymui, nereikia didelių energijos sąnaudų, todėl mikroklimato valdymas išlieka efektyvus, nepriklausomai nuo metų laiko ar to, kokios sąlygos dabar yra už lango.
 
Reguliuoti vėdinimo intensyvumą taip pat galima išmaniosios programėlės pagalba. Daikin Residential Control programėlė gali būti naudojama visuose Android arba iOS telefonuose, tad nesvarbu ar esate namuose, ar tik ruošiatės į juos grįžti, nuotoliniu būdu nesunkiai pritaikysite viską taip, kad sąlygos viduje liktų pačios geriausios. 
 

cgsi_48e6041f792ebe8de4c0fe0648d41ff2-313d3e28ef0b28fd0b7afe0f0eb954ce.img