Industek Blogas

2021 12 29 Daikin Altherma 3 – Kaip ŠVOK sprendimai prisideda prie jūsų komforto namuose


Komforto norime mes visi – tai nėra paslaptis. Tačiau namuose ne visada įmanoma pasiekti aukščiausią komforto lygį, jeigu neieškome geriausių sprendimų ir neinvestuojame lėšų ir laiko. Visgi, jeigu tos investicijos padarytos tikslingai ir kryptingai, nauda juntama ganėtinai greitai. Kalbant apie komfortą namuose, negalima to atsieti nuo: oro temperatūros, šilto vandens ir oro gaivumo. Daikin Altherma 3 – šilumos siurblys, kuris gali patenkinti labai didelę dalį šių komforto poreikių. Pažiūrėkime į tai, kaip šis ir kiti šiuolaikiniai ŠVOK sprendimai prisideda prie to, kad namuose pajustumėte didesnį komfortą.

Mažesnės sąskaitos už sunaudotą energiją su Daikin Altherma 3

Pirmoji, su komfortu susijusi Daikin Altherma 3 šilumos siurblių ir visų moderniausių ŠVOK sprendimų, nauda yra mažesnės elektros ar kitos energijos sąnaudos.

Tendencijos tokios, kad modernėjant technologijoms, inžinieriai ir kūrėjai nori, kad jos būtų dar efektyvesnės nei iki tol buvusios. Dėl to tobulėja dizaino ir techniniai sprendimai, siekiant aukštesnio našumo, daugiau taupumo ir naudos vartotojui.

Lyginant su senesnės kartos šilumos siurbliais arba kitų tipų katilais, Daikin Altherma oras-vanduo sistemos gali būti keliasdešimt procentų ar net kelis kartus našesnės. Tad, jeigu pvz., šildotės senu malkiniu katilu, modernus oras-vanduo šilumos siurblys bus daug kartų efektyvesnis. Tam, kad malkinis katilas pagamintų pvz., 4kW šilumos, reikia sudeginti daugiau nei 4kW energinės vertės malkų (kadangi yra daug nuostolių). Tačiau tam, kad su šilumos siurbliu pagamintumėte ~4kWh energijos, vos 1kW pakanka pasiimti iš elektros tinklo. Likusius 3kW šilumos siurblys Daikin Altherma 3 paima iš oro – atsinaujinančio energijos šaltinio. Toks efektyvumas leidžia taupyti kas mėnesį ir per metus ar ilgesnį laiką nemažai sutaupyti. Tyrimų metu nustatyta, kad elektros energijos jis naudoja tik ~35%, o likusius gali paimti iš aplinkos.

Kuo daugiau ergonomiškumo ir kuo paprastesnis valdymas

cgsi_2dd4955d2f5391ae063011291328af7f-e3e845becd2be84b96eb38d87bfcc032.img

Labai daug žmonių vengia didelių investicijų arba pvz., konvertuoti seną katilą į naują šildymo sistemą, nes galvoja, kad tai bus labai brangus, sudėtingas, ilgas ir visiškai finansiškai nenaudingas sprendimas, kuris dar ir sudarkys namo vidų bei išorę.

Tačiau štai pvz., Daikin Altherma šilumos siurbliai oras-vanduo turi adaptyvią konstrukciją ir tinka visų tipų namams bei gali būti montuojam tiek viduje, tiek išorėje. Monoblokinė arba kelių blokų konstrukcija yra tinkama modernesniam ar labiau retro stiliaus interjerui bei eksterjerui. Aptakus ir ergonomiškas dizainas tikrai pernelyg nekrenta į akis bei pabrėžia geriausias siurblio estetines savybes.

Modernūs Daikin Altherma ir kitų gamintojų sprendimai ir yra orientuoti į adaptyvumą, tad dažnai galima pasirinkti patogiausią montavimo būdą ar rinktis skirtingas konfigūracijas ir versijas, iš kurių viena ar kita labiausiai tiktų būtent jums.

Kas liečia valdymą, daug ką naudotojo naudai suteikia išmaniosios technologijos. Kiekvienas gamintojas investuoja ir kurią atskirą ekosistemą savo ŠVOK ir mikroklimato valdymui skirtų sprendimų gamai. Ne išimtis ir Daikin Industries, kurie gamina Altherma šilumos siurblius. Juos galima prijungti prie išmaniosios programėlės ir savo namų ar patalpų mikroklimatą reguliuoti daug paprasčiau, vos vieno ar kelių mygtukų paspaudimais. Tai ne tik paprasčiau, bet ir gerokai patogiau už įprastus valdymo pultelius.

Konfigūracijos galimybės ir pritaikymas prie jūsų namų

Jau minėjome apie tai, kad šilumos siurbliai oras-vanduo Daikin Altherma 3 gali būti montuojami ir konfigūruojami daug skirtingų būdų. Tačiau prie to paties reikia išskirti ir kitas savybes, tokias kaip priderinimas prie esamų technologinių sprendimų ar beveik neribotos galimybės plėtrai ir tobulinimui.

Savo namų ūkyje galite įdiegti Daikin Altherma 3 sistemą ir su ja išgauti maksimalią naudą, nes: ją galėsite prijungti prie esamų radiatorių, sujungti ją su saulės ar kitais atsinaujinančios energijos šaltiniais ir pasirinkti patogiausią montavimo būdą.

Dėl to, kad gali būti lengvai priderinamas prie įvairių sprendimų, Daikin Altherma 3 H HT modelis tapo labai dažnu pasirinkimu projektuose, kurių metu atliekama konversija – t.y. seno katilo keitimas į naują šildymo sprendimą.

Šie siurbliai turi specialų kompresorių, kuris leidžia greitai įšildyti vandens šildytuve esantį vandenį net iki 70 laipsnių Celsijaus karščio. Dėl šios priežasties nesusiduriate su problemomis dėl karšto vandens, karšto oro ar net vėsaus oro stygiumi.

cgsi_240554ec903ad95655f3b4bef3801885.img

Parama, mažesnė kaina ir ateities perspektyvos

Ar žinojote, kad beveik be sustojimo teikiamos kompensacijos asmenims, kurie taršų katilą keičia į šilumos siurblį arba renkasi įsigyti šilumos siurblį? Nors paramos priemonės ir skiriamos sumos, su laiku gali kisti, tačiau valstybių ir tarptautinių organizacijų valdžios skatina rinktis mažataršius sprendimus ir dėl to suteikia lėšų  įsigyti šilumos siurblius ar panašius įrenginius.

Lietuvoje už paramos dalinimą yra atsakinga APVA ir bent jau pastaruoju metu ji gali skirti iki 50% pirkinio vertės siekiančią kompensaciją už seno katilo keitimą į netaršų šildymo sprendimą arba netaršaus šildymo sprendimo, tokio kaip šilumos siurbliai oras-vanduo Daikin Altherma 3, įsigijimą.

Tačiau parama gali pasinaudoti ne visi. Jeigu norite sužinoti tikslesnes paramos gavimo sąlygas, kreipkitės į mus tiesiogiai ir INDUSTEK, UAB specialistai jus tikrai mielai pakonsultuos bei atsakys į iškilusius klausimus.

Mažesnė šildymo ir vėsinimo kaina taip pat jaučiasi, kadangi sąskaitos už energijos suvartojimą, bendrame kontekste tikrai turėtų sumažėti. Be to, užuot įsirengus vandens šildytuvą atskirai, jį galite gauti kartu su šilumos siurbliu, kuris turi laiko patikrintų ŠVOK technologijų ir moderniausių inovacijų derinį, leidžiantį užtikrinti visapusiškai tinkamą mikroklimatą bet kurioje namų ar patalpos vietoje.

Ateičiai perspektyvos taip pat yra puikios. Jeigu kieto kuro ateitis namų ūkių buityje yra labai miglota, tai tokių naujienų tikrai neturėtų išgirsti niekas, kas eksploatuoja Daikin Altherma 3 ar kitas Daikin Altherma sistemas. Vėliau jas galite nesunkiai suderinti su saulės kolektoriais (kuomet ar jeigu nuspręsite juos įsirengti) ir vandenį šildysite dar pigiau nei įprastai. Kadangi įrenginys yra efektyvus ir inovatyvus, verta pabrėžti ir jo tinkamumą net labai ekstremaliomis, atšiauraus klimato sąlygomis. Labai daug oras-vanduo šilumos siurblių sunkiai tvarkosi su labai žema temperatūra. Daikin Altherma 3, šiuo aspektu yra išskirtiniai, nes net prie -28 laipsnių Celsijaus temperatūros, išorinis blokas yra pajėgus gaminti šilumą!