Industek Blogas

2021 12 29 Daikin Altherma šilumos siurbliai – produktų gamos apžvalga


Prekinį ženklą Daikin visi žino, kaip vieną iš lyderių ir inovatorių ŠVOK sprendimų srityje. Tačiau Daikin siūlomų prekių gamoje yra tiek daug skirtingų produktų, kad gali būti sunku nuspręsti, ką rinktis ir žinoti, kurie produktai turi geriausias savybes. Dėl to, šiame straipsnyje apžvelgsime, kokie yra Daikin Altherma šilumos siurbliai ir katilai, kokios, kiekvieno iš jų geriausios savybės ir ne tik. Taigi, pradėkime Altherma šilumos siurblių ir katilų apžvalgą.

Žematemperatūriai oras-vanduo šilumos siurbliai Daikin Altherma

Jau trečios kartos žematemperatūriai šilumos siurbliai oras-vanduo Daikin Altherma 3 – daugybę inovacijų ir unikalių techninių sprendimų savyje talpinantys įrenginiai. Tai yra vieni iš populiariausių Daikin Altherma produktų linijos gaminių, kurie montuojami tiek naujos statybos, tiek renovuojamuose objektuose.
 
Populiarumas toks didelis, daugiausiai dėka įspūdingų techninių savybių:
 
·        A+++ energinės ir ekonominės efektyvumo klasės
·        Galima sujungti su jau esama ir veikiančia šildymo sistema
·        Yra dvi skirtingos konfigūracijos: su integruotu boileriu (pastatoma) arba su atskiru boileriu (tvirtinama prie sienos)
·        Ant grindų pastatoma sistema užima <0,4 kv.m grindų ploto, tad jai tikrai atsiras vietos visur
 
Kaip ir visi moderniausi Altherma linijos produktai, jis yra valdomas naudojant inovatyvią išmaniąją programėlę. Dėl to tokį siurblį lengva eksploatuoti. Žematemperatūriai Daikin Altherma šilumos siurbliai visur, kur tik montuojami (Vilnius, Kaunas, Klaipėda ar bet kuri kita Lietuvos vieta) – puikiai tinka it alternatyvos dujiniams katilams. Vartotojams Daikin Altherma siurbliai patinka ir dėl tylaus veikimo. Lyginant veikiančio siurblio garso lygį su kitais, įprastais garsais, būtų galima išskirti šnabždesį, už kurį Altherma siurblys veiks tyliau (<30dB).

Aukštatemperatūriai oras-vanduo šilumos siurbliai Daikin Altherma

Aukštatemperatūriai šilumos siurbliai veikia aukštesniame temperatūros diapazone. Nors jų montavimas yra kiek brangesnis (įprastai), tačiau dėl savo galingumo ir unikalios konstrukcijos, H HT siurbliai puikiai tinka konversijos projektams (kuomet norima seną šildymo sistemą pakeisti mažiau taršia – nauja).

cgsi_eebac16e64ffd4854d0e4ea3328cf552-18431afed08852445beec5ba4eeed533.img

Būtent paprasta integracija su esamais vamzdžiais ir radiatoriais daugiausiai ir nulemia tą populiarumą, kad Daikin Altherma šilumos siurbliai (aukštatemperatūriai) ir būna tarp dažniausiai perkamų sprendimų. Negana to, modernizuojant visą šildymo sistemą, juos tikrai bus nesunku prijungti prie saulės kolektorių, tad karšto vandens gamyba bus dar pigesnė ir paprastesnė nei įprastai.
 
Negalima nepaminėti ir ergonomiško bei labai kokybiško dizaino. Kokybiškas jis ne tik dėl to, kad daug kam patinka. Kokybišku jį galime vadinti dėl net kelių laimėtų apdovanojimų už inovacijas bei įžvalgius sprendimus, kurių dėka Daikin Altherma 3 H HT puikiai dera bene bet kuriuose namuose. Gaminant šilumą, šis siurblys ~35% energijos ima iš elektros, o likusią pagamina iš oro. Išorinis siurblio blokas turėtų efektyviai veikti net tuomet, kai lauke spaudžia -28 laipsnių šaltukas, o integruotas 180l vandens šildytuvas turėtų patenkinti visus poreikius, ištisus metus. Galų gale, kaip ir dauguma kitų Daikin Altherma siurblių, aukštatemperatūris modelis naudoja R32 šaltnešį, kuris efektyviau vėsina orą, bet į aplinką leidžia išskirti iki 70% mažiau CO2.

Hibridiniai šilumos siurbliai oras-vanduo-dujos

Esame įpratę girdėti apie tai, kaip veikia ir kokie populiarūs yra šilumos siurbliai oras-vanduo Daikin Altherma, tačiau kur kas mažiau girdime apie hibridines sistemas. Šios veikia apjungdamos savyje dvi skirtingas technologijas – šilumos siurblį oras-vanduo ir dujinį katilą. Dviejų technologijų sąveika ir darna ir vadinama hibridiniu šilumos siurbliu.
 
Nors šis sprendimas ir skiriasi nuo įprastų aukštatemperatūrių ir žematemperatūrių oras-vanduo šilumos siurblių, tačiau jo efektyvumas vis tiek stulbinantis. Palyginkime jį su tradiciniu sprendimu, kurį daug kas laiko taupumo ir efektyvumo etalonu – paprastu dujiniu katilu. Palyginsime ir iš karto matysime, jog hibridiniai Daikin Altherma šilumos siurbliai veikia iki 30-35% didesniu efektyvumu nei įprasti dujiniai katilai.
 
Negana to, šį siurblį taip pat galima sujungti su saulės kolektoriais ir dar labiau sumažinti sąnaudas ir sąskaitas. Prie šildymo sistemos prijungiant net 500l vandens talpą galima pasirūpinti ir centriniu šildymu, o apie 80% saulės energijos virs į šilumą, kurią galite panaudoti. Tai nėra pats tradiciškiausias sprendimas, tačiau jis yra be galo efektyvus ir apie tokio siurblio pasirinkimą verta pamąstyti.

Gruntiniai šilumos siurbliai oras-vanduo Daikin Altherma GEO

Geoterminis šildymas laikomas bene mažiausiai taršiu ir bene labiausiai efektyviu šildymo sprendimu. Jeigu leidžia galimybės ir vieta, jį renkasi bene visi. Tokie šilumos siurbliai yra brangesni nei aukštatemperatūriai ir/ar žematemperatūriai šilumos siurbliai oras-vanduo Daikin Altherma, tačiau GEO serijos produkcija turi ir privalumų, kurių neturi pastarieji.
 
GEO serijos Altherma siurbliai taip pat gauna integruotą talpą karštam vandeniui ir šilumą gamina maždaug tokiu santykiu: 80% iš žemės, 20% iš elektros. Kaip ir kituose Altherma siurbliuose, taip ir Altherma 3 GEO naudojamas inovatyvus R32 šaltnešis (freonas). Jo sudėtis yra unikali ir leidžia efektyviau judinti oro srautus ir keisti jų temperatūrą bei mažinti namų ūkio CO2 emisijas (lyginant su kitais siurbliais) net iki 70%.
 
Kaip ir kiti siurbliai iš Daikin Altherma gamos – gruntiniai siurbliai turi tokį pat, inovatyvų ir patogų valdymą bei ergonomišką vidinio bloko dizainą.

Dujiniai Daikin katilai

cgsi_96c17a0acd10bf87f23a45d340366f91-609702967f6ae40366aeaeabca4e9256.img

Labai daugelyje Lietuvos namų ūkių šildymui naudojamas dujinis katilas. Iš tradicinių šildymo sprendimų šis siūlo bene pigiausią ir paprasčiausią būdą apšildyti namus ir paruošti karštą vandenį.
Daikin dujiniai katilai yra be galo ergonomiški ir juos lengva sumontuoti net ir turint nedaug erdvės. Priklausomai nuo jūsų namų ūkio poreikių, galite moduliuoti galingumą, o bendras šildymo efektyvumas sieks iki 108%. Kaip ir kiekvieną kitą Daikin Altherma sistemą, katilą sujungus su saulės kolektoriais, sąnaudos šildymui dar labiau mažėja. Patogų valdymą garantuoja išmani Daikin programėlė.

Monoblokai Daikin Altherma

Monoblokas yra toks sprendimas mikroklimato valdymui, kur nėra pernelyg daug vietos viduje įrenginėti siurblio blokų.
 
Monoblokai yra tinkami didelio dydžio namams, bet ne ką prasčiau dera ir renovuojamiems projektams. Monobloką sujungus su saulės kolektoriais, šie Daikin Altherma šilumos siurbliai parodys įspūdingą efektyvumą. Jie puikiai veikia iki -25 laipsnių Celsijaus temperatūros ir turi A+++ energinio efektyvumo klasės sertifikatą. Kaip ir kiekvienas Daikin Altherma sprendimas, monoblokas gali būti valdomas nuotoliniu būdu, per išmaniąją programėlę. Reguliuokite galingumą patys ir mėgaukitės ne tik dideliu ergonomiškumu, bet ir kompaktišku monobloko dizainu, kuris suteikia maksimalią naudą iš ganėtinai nedidelio dydžio!

cgsi_93c189078eb70279c5c3269bb6dfa235-de605fed37e80f14e70e3966ee7ec087.img