Naujienos

2021 12 20 Naujieji „Daikin Altherma 3“ šilumos siurbliai (oras-vanduo) ištirpdys net šiaurietiškas širdis


Kiekvienas naujai statomas namas turi atitikti A++ ir aukštesnės energinio naudingumo klasės reikalavimą. Tai iš esmės pakeitė tradicinį supratimą apie būsto šildymą lietuvišką žiemą. INDUSTEK UAB siūlo „DAIKIN Altherma“ sprendimus, kurie „rūpinasi“ Lietuvos gyventojų būstų šildymu jau daugiau nei 15 metų.

Tobulėjant technologijoms ir keičiantis statybų reikalavimams, namams tampant vis sandaresniems, ekonomiškas ir ekologiškas šildymo būdas darosi vis labiau aktualus. Kiekvienas namo savininkas skaičiuoja investicijas į savo nekilnojamąjį turtą ir nori išnaudoti kiekvieną kvadratinį metrą vidaus ploto kaip įmanoma racionaliau. Montuojant „DAIKIN Altherma“ šilumos siurblius, šis reikalavimas išpildomas pilnai. Nebereikia kaminų ar oro pritekėjimo šachtų, reikalingų užtikrinti degimo procesą, dėl ko gerėja ir namo sandarumas bei energinis efektyvumas.

Gamintojas DAIKIN siūlo naujus „DAIKIN Altherma 3“ šilumos siurblius (galios diapazonas nuo 4 iki 16 kW). Šie DAIKIN šilumos siurbliai (oras-vanduo) yra ypač efektyvūs ir patikimi: šilumos išskyrimas net prie -28 0C, o prie -20 0C lauko temperatūros efektyvumas pagerėjo net iki 50%! Įrenginiai skirti namams, kotedžams, kurių šildomas plotas yra nuo 60 iki 400 kvadratinių metrų ir daugiau.

 

Kas jūsų kambario orą išvalys nuo koronavirusų?

Daikin Altherma 3_06__2-f1e2017e7fc33ba19dc6b2e17ccf6216.pngĮ šį klausimą atsakyta Prancūzų laboratorijoje „Pasteur“ institute. Atlikti tyrimai patvirtino, kad DAIKIN oro valytuvai per 2,5 minutės pašalina virš 99,98 proc. žmogaus koronaviruso, kuris priklauso tai pačiai šeimai kaip ir SARS-CoV-2, sukėlęs beveik dvejus metus besitęsiančią COVID-19 pandemiją.

Patrauklaus dizaino baltas prietaisas tiesiog pastatomas patalpoje, įjungiamas į elektros tinklą – ir viskas, negailestinga kova su virusais ir bakterijomis pradėta.

Šie japoniški oro valytuvai veikia ganėtinai paprastai, bet ypač efektyviai: trigubi dulkių ir kvapo jutikliai bei filtrai itin greitai aptinka oro užterštumą patalpose ir jų oro valo dar pasitelkdami moderniausias technologijas, tarp kurių ir elektrostatinis HEPA filtras bei pagrindinė DAIKIN nukenksminimo Flash Streamer technologija (liet. „Staigaus srauto“).

 

„Flash Streamer“ negailestinga net koronavirusui

 

Pirmasis filtras pačias smulkiausias daleles sugaudo statine elektra įkrautu filtro pluoštu, todėl yra itin pralaidus orui – per valandą gali išfiltruoti apie 330 kub. m oro arba vidutinio kambario 5 kartus. „Flash Streamer“ dar negailestingesnė: generuodama įgreitintų elektronų srautą ir panaudodamas aktyviosios plazmos jonus ji naikina bet kokias kenksmingas daleles bei jas suskaido iki nekenksmingų.

Taip oras išvalomas nuo virusų, bakterijų, žiedadulkių, pelėsio, blogo kvapo, alergijas sukeliančių namų ir naminių gyvūnų dulkių, kenksmingų organinių junginių ir bet kokių kitų alergenų. Todėl oras apvalomas ne tik nuo ligų sukėlėjų, bet ir palengvina ar visai panaikina alergijų bei astmos simptomus.

Kadangi mes apie 80–90 proc. laiko praleidžiame patalpose, ypač svarbu pasirūpinti optimalia drėgme. DAIKIN oro valytuvai su drėkinimo funkcija „Ururu“ geba palaikyti tinkamiausią žmogui 40–60 proc. oro drėgmę. Tai padeda apsaugoti mūsų gleivinę nuo kvėpavimo takų negalavimų ir išsausėjimo, tampame atsparesni virusams ir alergenams, esame geresnės savijautos.

Lietuvos gyventojai jau spėjo įvertinti DAIKIN oro valytuvus, todėl juos vis dažniau galima pamatyti gyvenamosiose patalpose, nedideliuose biuruose, mažmeninės prekybos parduotuvėse, klasėse, medicinos įstaigų laukiamuosiuose ir gydytojų kabinetuose.

 

Švarus ir tyras oras –investicija į sveikatą

 

INDUSTEK UAB ekspertai pritaria, kad šie efektyvūs oro valytuvai-drėkintuvai veikia ypač tyliai. Pavyzdžiui, valydamas orą tyliuoju režimu prietaisas skleidžia vos 19 dB, o su drėkinimo funkcija – 25 dB (palyginimui, 1 m atstumu girdimas šnabždesys ar lapų čežėjimas sukelia 30 dB garsą). Todėl akivaizdu, kad valydamas orą prietaisas netrukdys nei žiūrėti televizorių, nei susikaupus dirbti ar miegoti.

Pirkdami bet kokį prietaisą paprastai domimės, kiek jis naudos elektros. Pavyzdžiui modelis MC55W veikdamas galingiausiu „Turbo“ režimu ir per 3 val. sunaikindamas per 99,9 proc. koronaviruso sunaudoja vos 0,111 kWh – pinigine išraiška tai keli centai. Tad DAIKIN prietaisai ne tik efektyviai naikina ligų sukėlėjus, bet tai daro dar ir labai taupiai.

INDUSTEK UAB specialistai paneigia ir dar vieną mitą, – kad tokie prietaisai brangūs. Sunku pinigais įvertinti komfortą ir apsaugą sveikatai, tačiau visiškai aišku, kad susirgus patiriama ne tik rimtų sveikatos problemų ir iš to sekančių pasekmių, bet ir finansinių išlaidų dėl gydymo, medikamentų, darbingumo sumažėjimo ar visiško jo netekimo.

 

Industek_DAIKIN_oro_valytuvas_2021_Kaledos_1[4]-61b173553987b9cca7e3d06f126d6862.png„Siūlome tik patikrintus ir pasaulyje pripažintus produktus Lietuvos rinkoje. Turėdamas daugiau nei 90 metų patirties oro kondicionavimo ir klimato valdymo srityje DAIKIN žino, kad idealiam klimatui reikia daugiau nei tik šildymo ir vėsinimo, todėl, be jokios abejonės, paviešinti mokslininkų tyrimų rezultatai džiugina. Stebime DAIKIN oro valytuvų paklausą Europoje, todėl norėdami užtikrinti Lietuvos gyventojams galimybę įsigyti juos už patrauklią kainą pratęsėme INDUSTEK ypatingą pasiūlymą iki Naujųjų metų“, – teigia Vaidas Ragaišis, oficialaus „Daikin Europe“ atstovo Lietuvoje bendrovės INDUSTEK UAB generalinis direktorius.