Industek Blogas

2021 11 24 Viskas, ką verta žinoti apie aukštatemperatūrius oras-vanduo šilumos siurblius Daikin Altherma


Kiekvienuose namuose norisi komforto. Tačiau jis neateina vien tik iš mūsų vidinės savijautos. Tam, kad kasdienybė būtų komfortiška svarbu ir tai, kad sąlygos namuose padėtų taip jaustis. Galime būti labai atsipalaidavę, bet jei virš galvos – kiauras stogas, komforto tikrai nebus. Šį kartą norėtume jūsų dėmesį sutelkti į Daikin Altherma šilumos siurblių sistemas. Jos gali tapti vienu iš komforto garantų jūsų naujuose ar esamuose namuose. Užtikrindami puikų mikroklimatą, jie leis jaustis geriau ištisus metus. Štai viskas, ką reikia apie juos žinoti!

Kas yra Daikin Altherma?

Daikin – tai prekės ženklas, kuris plačiai žinomas ne tik Europoje, bet ir kone visame pasaulyje. Šio prekės ženklo produkcijoje – įvairios technologijos, pradedant rekuperatoriais ar šilumos siurbliais, baigiant oro valytuvais ir/ar drėkintuvais. Jau eilę dešimtmečių Daikin diktuoja inovacijų tendencijas bei kuria pažangius, ilgaamžius bei techniškai maksimaliai išpildytus produktus. INDUSTEK, UAB atstovauja Daikin Europe NV – Europinį Daikin koncerno padalinį ir gali pasiūlyti įsigyti Daikin Altherma šilumos siurblių bei kitus šio ženklo gaminius jūsų namams ar biurams.
 
Daikin Altherma 3 – tai jau trečiosios kartos šilumos siurblių serija. Į ją patenka oras-vanduo sistemos, hibridiniai siurbliai, dujiniai katilai, gruntiniai siurbliai ir monoblokai. Modeliai ženklinami 3 H HT simbolika yra aukštatemperatūriai oras-vanduo modeliai, kurie idealiai tinka namų šildymui žiemą, vėsinimui vasarą ir vandens šildymui ištisus metus.
 
Šie siurbliai yra sukurti su daugybę inovatyvių technologijų, kurios derina praktiškumą bei modernius sprendimus. Visa tai – dėl maksimalios naudos vartotojams ir pirkėjams.

Techninė dalis bei inovacijos

Daikin Altherma šilumos siurbliai turi daugybę skirtingų technologinių pranašumų ir unikalių funkcijų, dėl ko yra sulaukę ne vieno įvertinimo iš profesionalų bei pelnė vartotojų pasitikėjimą.
 
Daikin Bluevolution – patentuota technologija, kuri siekia mažinti įrenginio poveikį gamtai. Tai yra mažataršio šaltnešio technologija. Tas šaltnešis (specialus freonas) yra vadinamas kodiniu pavadinimu R-32 ir leidžia itin efektyviai, greitai, bet ir taip pat mažesnėmis nei įprasta sąnaudomis, atvėsinti pučiamą orą. Tokie oras-vanduo šilumos siurbliai taip pat gali pasitarnauti ištisus metus, kadangi orą ir vėsina, ir šildo. Oras-vanduo sistemas galima prijungti ir prie saulės kolektorių ar kitų atsinaujinančios energijos šaltinių, kad šildymas ir vėsinimas būtų dar pigesni.
 
Kai kurie Altherma šilumos siurbliai gali turėti net 180l talpos integruotą boilerį. Taip, vos vienas įrenginys gali patenkinti kone visus pagrindinius komforto poreikius namuose. Be to, jie veikia tyliai, maždaug 35-38 dB garsumu, kas yra tyliau už fone girdimą paukščių čiulbėjimą. Dėl to galima šį įrenginį montuoti beveik bet kurioje namų vietoje ir jis netrukdys buičiai.

Valdymas bei estetika

Montavimui bet kurioje namų vietoje netrukdys ir šių siurblių dizainas. Šie modeliai laimėjo reddot dizaino apdovanojimus už geriausią estetiką šioje kategorijoje 2018 metais. Daikin Altherma įrenginių išvaizda yra elegantiška, bet tuo pačiu ir labai deranti prie beveik bet kurio interjero. Kompaktiškas išdėstymas leis maksimaliai efektyviai išnaudoti erdvę, konfigūruojant prijungimą prie mazgo taip, kaip jums atrodo patogiausiai.
 
Sujungus su papildomais priedais, tokį siurblį nesunku valdyti išmaniu būdu. Nors jie ir turi vadinamąją Daikin akį (angl. Daikin Eye), kuri rodo įrenginio būklę, tačiau išmanusis valdymas šiais laikais yra be galo svarbus. Prijunkite siurblį prie Madoka termostato ir iš karto turėsite puikią prieigą prie valdymo. Termostatas palaiko bendrą estetiką, kadangi atrodo moderniai, turi labai elegantišką dizainą.
 
Intuityvusis ir išmanusis termostatas gali būti sujungtas su jūsų siurbliu ir leisti kontroliuoti mikroklimatą namuose telefonu. Vos keli paspaudimai leis greitai pakeisti temperatūrą, o išmanus valdymas suteiks progą viską daryti automatiškai ir išmaniai. Siurblys ir termostatas gali patys stebėti aplinką bei, pagal iš anksto nustatytus parametrus, keisti savo veikimo intensyvumą.

Kaštai ir įrengimas

Kalbant apie šilumos siurblių kaštus pirkimui bei įrengimui, būtina paminėti tai, kad kaštus dažnai koreguoja galimybė gauti paramą. Tokia valstybės parama vis dažnėja, tačiau ji galioja ne visada, dėl to reikia aptarti abu variantus. Konkretūs kaštai gali būti labai skirtingi, kadangi daug kas priklauso nuo jūsų namo ar buto tipo, reikalingų darbų ir kitos specifikos.
 
Galima pasakyti tik tiek, jog dažniausiai brangiausiai kainuoja geoterminės sistemos įrengimas, o ilgiausiai trunka bei taip pat brangiai kainuoja dujiniai katilai bei visas leidimų gavimas. Jeigu žvelgsite į šilumos siurblius, tai tokių įrengimo kaštų tikrai nesitikėkite, ypač, jeigu gaunate valstybės paramą. Pastaroji praverčia ir tuomet, kai renkatės saulės kolektorius mat oras-vanduo aukštatemperatūres Daikin Altherma sistemas nesunku su jais sujungti, gaunant itin efektyvią namų šildymo ir aprūpinimo elektra, sistemą.
 
Įrengti siurblius gali ir turėtų tik kvalifikuoti specialistai. Norint patiems atlikti šį darbą reikės daug laiko, labai nemažai specializuotos įrangos ir įvairių procesų išmanymo (pvz., šaltnešio užpildymas, pajungimas, mazgų išvedžiojimas, valcavimas ir t.t.). Ką jau kalbėti apie tai, jog darydami viską patys iš karto neteksite garantijos. Renkantis brangią įrangą, verta viską patikėti profesionalams.
 
cgsi_01804fad5a28364dab51f5eb1b4139ba-ed4ca8474b2d0c35d75c9c21167ecffb.img
 

Vėlesni išlaikymo kaštai yra labai nedideli. Sistemos būna mažai reiklios remontui ar priežiūrai. Po kelių metų gali reikėti priežiūros ir papildymo šaltnešiu, tačiau tai tikrai nėra didelės išlaidos. Jokių periodinių apžiūrų, kaip kad su dujiniais katilais, beveik nereikia. Sava nuožiūra galite pasikviesti specialistus, kad jie apžiūrėtų, tačiau tas intervalas tikrai neprivalo būti toks dažnas, kaip su dujiniais katilais.

Ar siurbliai yra vieninteliai Daikin sprendimai mikroklimatui valdyti?

Tikrai ne. Jeigu norite didžiausio komforto namuose, Daikin Altherma oras-vanduo siurbliai nėra vieninteliai sprendimai, į kuriuos galima atkreipti dėmesį. Daikin oro kondicionieriai – jais gali būti ir tie patys šilumos siurbliai, kadangi įrenginių veikimo principas yra kone identiškas. Skirtumas tik toks, jog šilumos siurbliai dar gali šildyti. Tiesa, Daikin kondicionieriai gali būti gaminami ir verslui, ne tik nuosaviems namams.
 
Namų ūkiams, kur yra vaikų ir/ar alergiškų žmonių, taip pat rekomenduojami ir Daikin oro valytuvai/drėkintuvai. Ši technika iš oro pašalina kenksmingas daleles, daugumą alergenų, nemalonius kvapus. Ji ypač gerai pasitarnauja, jeigu jus nuolat vargina sloga, užkimimai ar kitos alerginės reakcijos.
 
Na ir be abejonės, Altherma produktų gamoje, kaip minėjome ir kiek anksčiau, rasime ir kitokių siurblių – gruntinių, monoblokų, žematemperatūres arba aukštatemperatūres oras/vanduo sistemų variacijas bei hibridinius siurblius ir dujinius katilus. Kiekvienam poreikiui ir kiekvienam klientui – po tinkamą sprendimą tikrai atsiras!