Industek Blogas

2021 11 24 Daikin sprendimai – geresnis mikroklimatas jūsų namuose


Mikroklimato valdymas ir švarus bei geras oras namuose – iššūkiai, kurie aktualūs beveik visiems mums. Statistika rodo, kad per 60% namų ūkių visoje Europoje, galimai neturi pakankamos oro srauto cirkuliacijos ir kitų sprendimų, kurie užtikrintų gerą oro kokybę. Tai atsiliepia suaugusiųjų, vaikų, senjorų ar net augintinių sveikatai. Dėl to taip pat mažėja mūsų produktyvumas, iškyla rizika net ir kai kuriems daiktams ir jų ilgaamžiškumui. Šių problemų sprendimas gali būti Daikin produktų gama. Susipažinkime su šilumos siurbliais, oro valytuvais, drėkintuvais ir kita įranga, kuri padės valdyti mikroklimatą namuose!

Daikin Altherma šilumos siurbliai oras-vanduo

Daikin Altherma siurbliai yra vieni iš rinkos lyderių savo segmente jau labai ilgą laiką. Šis koncernas daug metų gamina įvairius mikroklimato valdymo sprendimus, tarp kurių šilumos siurbliai yra bene geriausiai žinomi. Jų naudojama Daikin Bluevolution technologija leidžia orą ir/ar vandenį šildyti į aplinką išmetant daug mažiau anglies dvideginio. Tai – svarbus privalumas šiomis dienomis bei žvelgiant į ilgalaikę naudojimo perspektyvą.
 
Šie šilumos siurbliai taip pat veikia itin našiai. Daikin Altherma oras-vanduo sistemos naudoja tik ~35% elektros energijos šildymui, o likusią dalį ima iš oro, atsinaujinančio energijos šaltinio. Kompaktiškas dizainas, lengvas ir išmanus valdymas bei kiti privalumai taip pat lemia, kad beveik bet kuriuose namuose, nepriklausomai nuo jų statybos tipo ar laiko, tiks toks šilumos siurblys. Šių modelių (Daikin Altherma oras-vanduo arba oras-oras sistemos) dizainas leidžia juos nesunkiai inkorporuoti į namų interjerą, nesugadinant bendro vaizdo. Turint patikimą šildymo sprendimą galima palaikyti optimalią temperatūrą namuose ir išlaikyti geriausias įmanomas sąlygas buvimui, darbui ar pramogoms.

Oro valytuvai

Bene didžiausia problema daugumoje namų yra ne pernelyg mažai efektyvūs šildymo ar vėsinimo sprendimai, bet per mažai cirkuliuojantis oras ir žema jo kokybė, per aukšta tarša. Net ir naujos statybos namuose dažnai stinga cirkuliacijos, oras stovi vietoje, viskas atrodo tvanku ir nemalonu.
 
Tokios sąlygos leidžia plisti dulkėms, įsivyrauti grybeliams, bakterijoms, nemaloniems kvapams. Oras turi cirkuliuoti ir būti grynas tam, kad neerzintų alergijos, būtų lengva kvėpuoti. Pasirodo, kad prastos kokybės oras pastebimai mažina ir mūsų produktyvumą, tad į valymą investuoti tikrai verta.
 
Daikin oro valytuvai yra universalus bei pažangus sprendimas visiems, ieškantiems, kaip turėti geresnį orą namuose ir, kaip išvengti įkyrių alerginių priepuolių ryte, dieną ar vakare.
 
Būtent Daikin oro valytuvai gali iš oro pašalinti ir surinkti ne tik dulkes, tačiau ir kenksmingas, virusus sukeliančias daleles. Moksliniais tyrimais buvo įrodyta, kad speciali plazmos ir srauto spinduliuotės technologijų darna, gali iš oro kambaryje pašalinti net 99,7% koronavirusą sukeliančių dalelių. Negana to, iš oro pašalinamos ir kiti kenksmingi elementai, kurie prisideda prie nemalonių kvapų ar kitų problemų. Oro valytuvas smarkiai rekomenduojamas namams, kuriuos yra alergiškų žmonių, bet ypač ten, kur yra alergiškų mažylių. Žinoti ar jums reikia oro valytuvo – subjektyvi tema, tačiau pagrindinis indikatorius - kone kasdien arba pernelyg dažnai jaučiamas diskomfortas dėl tvankumo, nemalonių kvapų, alergijų.
 
cgsi_54b0488f9d3f6d15faeb100c19ad4d4a-86bf083685f347f21bd5ecbb5616e0ca.img
 

Jeigu patalpose dažnai jaučiate tvankumą ir pradarytas langas ar mikro ventiliacija padeda mažai bei, jeigu pernelyg įkyriai varginatės kovodami su alerginėmis reakcijomis, tikriausiai bus verta įsigyti tokį įtaisą. Daikin valytuvai orui veiks labai tyliai, neužims daug vietos ir taupiai naudos elektros energiją. Jie maksimaliai efektyviai išnaudoja elektrą tam, kad orą patalpoje paverstų švariu visose patalpose.

Oro drėkinimas ar/ir sausinimas

Čia kalbame apie santykinį oro drėgnį. Optimaliai, drėgmė (oro) patalpoje, kurioje gyvenama, turėtų būti tarp 35-55%. Minimali paklaida įmanoma ir nekelia didelių problemų, tačiau viskas yra labai delikatu ir labai priklausoma nuo pačių namų struktūrinių ypatumų bei specifikos.
 
Kai kuriuose namuose net ir 50+% santykinė oro drėgmė yra labai kenksminga, o kitur ir 33-35% gali būti pakankamai geras rezultatas.
 
Kodėl svarbu stebėti drėgmę ir kodėl reikia orą drėkinti ar sausinti?
 

Kuomet oras patalpoje yra pernelyg drėgnas:

  • Lengviau plinta virusai, bakterijos ir kiti nešvarumai
  • Labai smarkiai išauga pelėsio atsiradimo rizika
  • Žymiai dažniau galima jausti nemalonius kvapus
  • Ant langų, sienų ir palangių atsiranda kondensacija, kuri taip pat pūdo ir skatina pelėsio atsiradimą
  • Jeigu namuose yra karšta ir drėgna, tuomet žmogaus kūnas jaučiasi labai diskomfortiškai, sunku kvėpuoti, jaučiatės it saunoje.
Tam reikalingi oro sausintuvai, kurie surinktų drėgmę iš oro ir ją pašalintų. Visgi sausintuvas problemą sprendžia tik tuomet, kai yra įjungtas. Dažnai pernelyg didelė drėgmė kamuoja senos statybos namus arba būstus, esančius arti žemės ar net cokoliniuose aukštuose. Tokiais atvejais jau gali reikėti papildomos renovacijos ar rekuperacinės sistemos montavimo.
 

Kuomet oras patalpoje yra pernelyg sausas:

  • Kyla didesnis pavojus jūsų sveikatai ir gali paūmėti alergijos
  • Sausėja akys, gali imti skaudėti gerklę ir ji gali džiūti
  • Žymiai dažniau įsielektrina drabužiai
  • Jautresniems žmonėms dažniau kraujuos nosis
Tokiu atveju gali padėti ir Daikin drėkintuvai orui. Ši technologija skleidžia drėgmę po orą ir gerina buvimo sąlygas bet kurioje patalpoje. Vėlgi, drėkintuvas yra geras sprendimas, tačiau dažnu atveju, ilguoju laikotarpiu vertėtų svarstyti apie geresnį vėdinimą.

Kondicionieriai

Daug kas kondicionierius tapatina su ventiliatoriais. Tai nėra tas pats įrenginys ir reikėtų juos atskirti, kadangi iš ventiliatoriaus reikėtų tikėtis mažiau. Ventiliatorius yra tiesiog besisukantis propeleris, kuris pučia oro srautą ir imituoja vėsų vėjelį. Tačiau patalpoje esančio oro struktūros ar temperatūros jis fiziškai pakeisti negali.
 
Tačiau štai kondicionierius gali ne tik pūsti gaivų orą, bet jį iš tiesų ir vėsinti bei valyti, į patalpą iš lauko įpūsdamas gaivaus, šviežio oro. Kondicionierių pajungus, jis ima orą iš lauko ir jį, freono pagalba, pašildo arba atvėsina iki norimos temperatūros. Tuomet, jau norimos temperatūros oras įpučiamas į patalpą ir ją šildo arba vėsina, o taip pat ir įpučia gaivaus oro, neleidžia jam stovėti vietoje bei padidina komfortą.
 
Kondicionieriai yra ganėtinai pigūs, tačiau reikia pabrėžti, kad jie dar vadinami ir šilumos siurbliais. Iš esmės tai yra ta pati technologija, tik kondicionierius yra siurblys oras-oras, o oras-vanduo technologija jau veikia truputį kitaip.