Naujienos

2021 11 09 Kas jūsų kambario orą išvalys nuo koronavirusų, ir jame palaikys optimalią drėgmę?


Į šį klausimą atsakyta bandymais pasaulyje žinomame Lilio (Prancūzija) „Pasteur“ institute. Šiemet vasarą jo laboratorijose atlikti tyrimai* patvirtino, kad „Daikin“ oro valytuvai per 2,5 minutės pašalina daugiau kaip 99,98 proc. žmogaus koronaviruso HCoV-229E. Šis virusas priklauso tai pačiai šeimai kaip ir SARS-CoV-2 koronavirusas, kuris sukėlė beveik dvejus metus besitęsiančią COVID-19 pandemiją.

Negana to, tyrimai* Lilio „Pasteur“ institute taip pat patvirtino, kad „Daikin“ oro valytuvai per tą patį laiką 99,93 proc. veiksmingumu apsaugo nuo gripą sukeliančio H1N1 viruso. Taigi, šie Japonijos gamintojo oro valytuvai sėkmingai kovoja su skirtingais virusais ir kiekvienuose namuose gali tapti papildoma kovos su įvairiomis kvėpavimo takų ligomis priemone.

„Daikin“ oro valytuvai yra kompaktiški įrenginiai, kuriuos įsirengti ypač paprasta. Patrauklaus dizaino baltas prietaisas tiesiog pastatomas patalpoje, įjungiamas į elektros tinklą – ir viskas, negailestinga kova su virusais ir bakterijomis pradėta.

Šie japoniški oro valytuvai veikia ganėtinai paprastai, bet ypač efektyviai: trigubi dulkių ir kvapo jutikliai bei filtrai itin greitai aptinka oro užterštumą patalpose ir jų oro valo dar pasitelkdami moderniausias technologijas, tarp kurių ir elektrostatinis HEPA filtras bei pagrindinė „Daikin“ nukenksminimo „Staigaus srauto“ technologija (angl. Flash Streamer).

 

„Flash Streamer“ negailestinga net koronavirusui

Pirmasis filtras pačias smulkiausias daleles sugaudo statine elektra įkrautu filtro pluoštu, o ne dėl mechaninių savybių, todėl yra itin pralaidus orui – per valandą gali išfiltruoti apie 330 kub. m oro arba vidutinio kambario – net 3–5 kartus. „Flash Streamer“ technologija kenksmingoms dalelėms dar negailestingesnė: generuodama įgreitintų elektronų srautą ir panaudodamas aktyviosios plazmos jonus ji naikina bet kokias kenksmingas daleles bei jas suskaido iki nekenksmingų. Taip oras išvalomas nuo virusų, taip pat ir koronaviruso, bakterijų, žiedadulkių, pelėsio, blogo kvapo, alergijas sukeliančių namų ir naminių gyvūnų dulkių, odos dalelių, kenksmingų organinių junginių ir bet kokių kitų alergenų. Todėl oras apvalomas ne tik nuo ligų sukėlėjų, bet ir palengvina ar visai panaikina alergijų bei astmos simptomus.

Dėl šių savo savybių „Daikin“ oro valymo įrenginiai plačiai naudojami gyvenamosiose patalpose, nedideliuose biuruose, mažmeninės prekybos parduotuvėse, klasėse, medicinos įstaigų laukiamuosiuose ir gydytojų kabinetuose.

Kadangi mes apie 80–90 proc. laiko praleidžiame patalpose, jose svarbus ne tik oro švara, bet ir jo optimalus drėgnumas, nes per sausas oras sukelia kvėpavimo takų negalavimus. „Daikin“ oro valytuvai su drėkinimo funkcija „Ururu“ patalpose – namuose ar biure – geba palaikyti pasirinktą 40–60 proc. oro drėgmę, kuri žmogui tinkamiausia. Tai padeda apsaugoti mūsų gleivinę nuo išsausėjimo, todėl tampame atsparesni virusams, bakterijoms, alergenams, esame geresnės savijautos.

 

 

Foto_12-2c5cdb2df63ab814acb79d0a8efa820d.jpg

Švarus ir tyras oras – tyliai ir efektyviai

Šalia neįtikėtinų oro švarinimo galimybių „Daikin“ oro valytuvai-drėkintuvai pasižymi ir kitomis svarbiomis bei naudingomis savybėmis.

Japonišką „Daikin“ techniką siūlančios INDUSTEK UAB ekspertai pritaria, kad šie efektyvūs oro valytuvai-drėkintuvai veikia ypač tyliai. Pavyzdžiui, valydamas orą tyliuoju režimu prietaisas skleidžia vos 19 dB, o su drėkinimo funkcija – 25 dB (palyginimui, 1 m atstumu girdimas šnabždesys ar lapų čežėjimas sukelia 30 dB garsą). Todėl akivaizdu, kad valydamas orą prietaisas netrukdys nei skaityti ar žiūrėti televizorių, nei susikaupus dirbti ar miegoti.

Pirkdami bet kokį prietaisą paprastai domimės, kiek jis naudos elektros. Ir šiuo klausimu „Daikin“ oro valytuvai-drėkintuvai efektyvūs. Pavyzdžiui modelis MC55W veikdamas galingiausiu „Turbo“ režimu ir per 3 val. sunaikindamas per 99,9 proc. koronaviruso sunaudoja vos 0,111 kWh – pinigine išraiška tai keli centai. Tad „Daikin“ prietaisai ne tik efektyviai naikina bet kokius ligų sukėlėjus, bet tai daro dar ir labai taupiai.

INDUSTEK UAB specialistai paneigia ir dar vieną mitą, – kad tokie prietaisai brangūs. Anot jų, sunku pinigais įvertinti komfortą ir apsaugą sveikatai, kurią suteikia modernios „Daikin“ technologijos. Tačiau visiškai aišku, kad susirgus patiriama ne tik rimtų sveikatos problemų ir iš to sekančių pasekmių, bet ir tiesioginių bei netiesioginių finansinių išlaidų dėl gydymo, reikalingų medikamentų, darbingumo sumažėjimo ar visiško jo netekimo.

Taip pat svarbu, kad šių „Daikin“ oro valytuvų-drėkintuvų veikimas ypač saugus, yra užraktas nuo vaikų, automatinsi perkrovimas po elektros įtampos šuolio. Jis valdomas pulteliu.

„Siūlome tik patikrintus ir pasaulyje pripažintus produktus Lietuvos rinkoje, todėl turime ir „Daikin“ oro valytuvų bei kondicionierių, kuriuose įdiegta ši pažangi „Streamer“ technologija. Turėdamas daugiau nei 90 metų patirties oro kondicionavimo ir klimato valdymo srityje „Daikin“ žino, kad idealiam klimatui reikia daugiau nei tik šildymo ir vėsinimo, todėl, be jokios abejonės, paviešinti mokslininkų tyrimų rezultatai džiugina. Stebime „Daikin“ oro valytuvų MC55W ir MCK55W augančius pardavimus Europoje ir džiaugiamės galėdami užtikrinti jų tiekimą ir Lietuvai“, – teigia Vaidas Ragaišis, oficialaus „Daikin Europe“ atstovo Lietuvoje bendrovės INDUSTEK UAB generalinis direktorius.

INDUSTEK UAB besirūpindamas Lietuvos gyventojų savijauta pratęsė, „Daikin“ oro valytuvų ypatingą pasiūlymą „Švarus ir tyras oras, nes juo rūpinasi DAIKIN“ iki 2021-12-31 arba iki kol prekės bus parduotos.

Foto_6-1f0ced4876228ae17095a073fd2574bd.png

*Išsamūs kiekvieno „Daikin“ oro valytuvo tipo bandymų rezultatai:

„Daikin“ prietaisas MCK55WVM (komercinis pavadinimas – MCK55W), kuris buvo išbandomas „Institut Pasteur de Lille“, per 2,5 minutės veikimo „Turbo“ greičiu laboratorinėmis sąlygomis (hermetiškoje kameroje, kurios vidinis tūris 0,47 m³, kurioje oras neatnaujinamas) pašalina 99,996 proc. žmogaus koronaviruso HCoV-229E. Žmogaus koronavirusas HCoV-229E skiriasi nuo viruso, kuris sukelia COVID-19, SARS-CoV-2, tačiau jis priklauso tai pačiai koronavirusų šeimai.

„Daikin“ prietaisas MC55WVM (komercinis pavadinimas MC55W/VB), kuris buvo išbandomas „Institut Pasteur de Lille“, per 2,5 minutės veikimo „Turbo“ greičiu laboratorinėmis sąlygomis (hermetiškoje kameroje, kurios vidinis tūris 1,4 m³, kurioje oras neatnaujinamas) pašalina 99,98 proc. žmogaus koronaviruso HCoV-229E. Žmogaus koronavirusas HCoV-229E skiriasi nuo viruso, kuris sukelia COVID-19, SARS-CoV-2, tačiau jis priklauso tai pačiai koronavirusų šeimai“.

„Daikin“ prietaisas MCK55WVM (komercinis pavadinimas MCK55W), kuris buvo išbandomas „Institut Pasteur de Lille“, per 2,5 minutės veikimo „Turbo“ greičiu laboratorinėmis sąlygomis (hermetiškoje kameroje, kurios vidinis tūris 0,47 m³, kurioje oras neatnaujinamas) pašalina 99,986 proc. A tipo gripo viruso H1N1 potipio“.

Daikin“ prietaisas MC55WVM (komercinis pavadinimas MC55W/VB), kuris buvo išbandomas „Institut Pasteur de Lille“, per 2,5 minutės veikimo „Turbo“ greičiu laboratorinėmis sąlygomis (hermetiškoje kameroje, kurios vidinis tūris 0,47 m³, kurioje oras neatnaujinamas) pašalina 99,93 proc. A tipo gripo viruso H1N1 potipio“. Tyrimo rezultatai pasiekiami „Daikin“.