Naujienos

2021 11 05 DAIKIN ALTHERMA 3 GEO – Laiko išbandytas efektyvumas


Jau nebe pirmus metus mūsų klientai džiaugiasi įsigytais DAIKIN šilumos siurbliais, kurie naudoja geoterminę energiją šildymui, vėsinimui ir karštam vandeniui ruošti bet kokiomis oro sąlygomis. Stebėdami jų efektyvumą didesniais laiko tarpais, pastebėjome jog jų efektyvumas viršija pradžioje turėtus savininkų lūkesčius.

Iš techninės ir energetinės pusės, Daikin Altherma 3 GEO yra ilgaamžis. Įprastas technologijas ir dizainą naudojantys įrenginiai tarnauja 10-15, retais atvejais net iki 20 metų. Tačiau, tai pasieksite, jeigu juos reguliariai prižiūrite ir aptarnaujate.

Geoterminis šildymas - šiuo pagrindu veikiantys šilumos siurbliai nėra apkraunami įprastų temperatūrinių skirtumų, vidinio degimo ir žvarbių oro sąlygų, kurios kankina lauke esančius blokus. Daikin prognozuoja, jog jų sukurti gruntiniai šilumos siurbliai vanduo-vanduo klientams tarnaus 30-50 ar net daugiau metų.

Lyginant su kitais šildymo sprendimais, geoterminiai vanduo-vanduo šilumos siurbliai turi didžiulį pranašumą efektyvumo srityje. Geriausiu atveju, vidaus degimo (pvz., dujinio) katilo efektyvumas priartėja prie 90%, o hibridinių katilų efektyvumas gali perkopti 100%. Tačiau naudojant Altherma 3 GEO sistemą sugebėsite pasiekti net iki 400% efektyvumą.

daikin-altherma-3-GEO-privalumai-97b786b569055a449926998ea14f5edc.png

„DAIKIN Altherma 3 GEO gruntiniai šilumos siurbliai vanduo-vanduo yra itin patikimi ir efektyvūs, nes savo nepriekaištingam darbui jie naudoja 80 proc. atsinaujinančią energiją iš žemės grunto. Kadangi žemės šiluminė energija išlieka praktiškai stabili visus metus nepriklausomai nuo klimato, tai leidžia užtikrinti aukščiausią energinio efektyvumo A+++ klasę” - sako INDUSTEK vadovas Vaidas Ragaišis.

Skaičiai rodo, jog 1kW suvartotos elektros energijos jums pagamins net iki 4kW šilumos. Koks realus kaštų sumažinimas? Daugiau-mažiau skaičiuojama, kad vienas namų ūkis, kuris naudoja Daikin Altherma 3 GEO, gali savo išlaidas šildymui sumažinti 70%.

Daugiau apie Daikin Altherma 3 GEO šilumos siurblių privalumus ir techninę specifikaciją galima atsisiųsti čia.