Industek Blogas

2021 10 26 Daikin Altherma šilumos siurbliai – ką verta žinoti visiems


Lietuvoje namų šildymas ir mikroklimato valdymas yra be galo svarbi buities dalis. Kadangi klimatas šalyje yra permainingas ir nenuspėjamas, šis straipsnis jums turėtų būti naudingas. Šilumos siurbliai tampa vis populiaresniu sprendimu namų ūkiuose. Jų universalumas, našumas ir ergonomiškumas bei orientacija į tvarią energetiką leidžia gauti maksimalią naudą namams, kurie nori atsisakyti taršesnių mikroklimato valdymo sprendimų arba tiesiog siekia sutapyti tą, ką išleidžia šildymui kiekvieną mėnesį. Negana to, valdžioms ir įstatymų leidėjams ėmus skatinti tokių sprendimų priėmimą, Daikin Altherma šilumos siurbliai tampa vis aktualesni. Štai svarbiausia informacija, ką jums verta žinoti apie vieno rinkos lyderių Daikin Altherma šiliumos siurblius oras-vanduo.

Visų pirma – kas yra šilumos siurblys?

Šilumos siurblys – įrenginys, skirtas mikroklimato valdymui patalpoje. Jis veikia tokiu principu, kad paima orą iš vieno šaltinio, pakoreguoja temperatūrą su šaltnešio pagalba ir orą išleidžia. Su šaltnešio pagalba įrenginys gali orą vėsinti arba šildyti, tad Daikin Altherma šilumos siurbliai atstoja ir šildytuvą ir kondicionierių. Jeigu lyginsime tik technologiją, tai šilumos siurblys yra ir bet kuris šaldytuvas ar oro kondicionierius... Tačiau, kai minimas šilumos siurblys, omenyje dažniausiai turime įrangą, kuri gali šildyti orą ir/ar vandenį, priklausomai nuo tipo.

Šilumos siurblį gali sudaryti viena arba dvi dalys. Jeigu ją sudaro viena dalis, jis vadinamas monobloku, tačiau šiek tiek dažniau sutiksime iš dviejų – vidinio bei išorinio blokų sudarytą konstrukciją.

Antruoju atveju, Daikin šilumos siurbliai Altherma naudos lauke esančio oro šilumą arba vėsą tam, kad ją perduotų į viduje esančias patalpas arba mazgus. Daikin Altherma šilumos siurbliai oras-vanduo ima šilumą iš lauke esančio oro ir ją naudoja tam, kad šildytų šilumos mazge esantį vandenį. Tokiu būdu apšildomi radiatoriai, šildomos grindys bei gali būti pašildomas vanduo boileryje.

Šilumos siurblių tipai

Yra ne vieno tipo šilumos siurbliai. Geriausias jų pasirinkimas priklauso nuo to, kokias patalpas reikia šildyti ir kokia infrastruktūra jau yra arba ruošiama. Vieniems atvejams geriau tinka vienokie, o kitokiems – kitokie sprendimai. Tikrai nėra taip, kad kažkuris variantas būtų universaliausias ir geriausiai tiktų visais atvejais. Dėl to informacija yra pravarti, kadangi ją galėsite praktiškai pritaikyti prie savo poreikių!

Žematemperatūriai oras-vanduo šilumos siurbliai, o taip pat ir oras-oras sistemos geriausiai tinka naujos statybos projektams, žaliąją energetiką puoselėjantiems namų ūkiams bei renovacijos projektams. Žematemperatūriai oras-vanduo sprendimai pasirūpina ne tik šildymu, bet ir apšildo vandenį, kuris naudojamas radiatoriniam arba grindiniam šildymui. Na, o oras-oras sistemos pasižymi ganėtinai nedidele kaina bei paprastu montavimu, dėl ko juos renkasi labai nemažai būstus statančių ar renovuojančių asmenų. Daikin Altherma šilumos siurbliai Vilnius, Kaunas, Klaipėda ir likusioje Lietuvoje kylančiuose naujos statybos namuose dominuoja būtent žematemperatūriai oras-vanduo sprendimai. Verta paminėti ir geoterminio šildymo siurblius. Nors geoterminis šildymas yra tinkamas sprendimas, jis kainuoja gerokai daugiau.

Aukštatemperatūriai oras-vanduo šilumos siurbliai labiau tinka modernizuoti esamas šildymo sistemas. Kadangi senesni radiatoriai veikia aukštesniame temperatūriniame diapazone nei modernios sistemos, toks sprendimas geriau ir lengviau pritaikomas.

Jeigu pastatas renovuojamas ir jame keičiamas senas dujinis šildytuvas, tuomet dėmesį verta sutelkti į hibridinius šilumos siurblius. Nepriklausomai nuo metų laiko turėtumėte turėti ganėtinai efektyvų šildymą dėka oro, elektros ir dujų panaudojimo.

Kodėl verta investuoti į šilumos siurblius?

Į šilumos siurblius investuoti verta dėl daugiau nei vienos priežasties. Visų pirma – ekonominė nauda namų ūkiui. Lyginant su dauguma tradicinių šildymo sprendimų, siurbliai naudoja gerokai mažiau energijos ir turėtų būti taupesni. Antrasis privalumas – tvarumas ir aplinkos tausojimas. Didžiąją dalį sąnaudų šilumos siurblys paima iš oro – atsinaujinančio energijos šaltinio. Įprasti Daikin Altherma šilumos siurbliai, sugeneravę 4kW šiluminės energijos 1kW pasiims iš elektros, o net 3kW iš lauke esančio oro. Tai – energetiškai labai efektyvus ir minimalias sąnaudas turintis įtaisas.

Nors reikės pradinės investicijos įsigijimui ir sumontavimui, jūsų patiriamos išlaidos bus gerokai mažesnės, jeigu jas palyginsime su alternatyvių sprendimų kaštais. Negana to, valstybė dažnai suteikia paramą, subsidijų arba lengvatų forma tiems namų ūkiams, kurie taršius šildymo sprendimus keičia atsinaujinančios energijos aparatūra. Renkantis efektyvų siurblį, už 1kW elektros energijos turėtumėte gaut 3-4 kW šilumos, kas reiškia maždaug 300-400% šiluminį efektyvumą. Be abejonės, efektyvumui įtakos turi ir namo šiluminė izoliacija, konstrukcijos sandarumas, tačiau Daikin Altherma oras-oras šilumos siurbliai bei oras-vanduo sistemos tikrai turėtų palengvinti galvosūkius dėl namų šildymo.

Net, jeigu ir jaudina tai, kad pradinės investicijos yra nemažos bei patys darbai gali kiek užtrukti, sprendimą įsirengti šilumos siurblį, priimti tikrai verta. Po tam tikro laiko gautos naudos ir sutaupytų lėšų kiekis persvers pradines investicijas, o dėka siurblių ilgaamžiškumo bei patvarumo, dar ilgai neš tą naudą. Be to – prisidėsite prie tvaresnio savo namų šildymo ir apsaugosite gamtą į ją išskirdami mažiau anglies dvideginio ar kitų kenksmingų dalelių.

Į ką dar kreipti dėmesį, kuomet renkatės šilumos siurblį?

Atkreipėme dėmesį į technologines savybes ir efektyvumą, tačiau yra ir daugiau kriterijų, kurie daro įtaką tam, kuris šilumos siurblys bus geriausias.

Tai yra:

·Valdymas – kuo lengviau kontroliuoti ir reguliuoti siurblio veikimą, tuo geriau vartotojams. Išmanusis valdymas – pats patogiausias.

·Dizainas – nors per daug apie tai negalvojame, tačiau svarbu, kad siurblys neatrodytų gremėzdiškas ir derėtų prie interjero, kadangi ne visuomet turime pakankamai erdvės, jog jį pavyktų visiškai paslėpti

·Ergonomiškumas – įrenginys turėtų būti našus, tylus ir kompaktiškas. Kuo mažiau sienos ar grindų ploto jis užima – tuo geriau.

Daikin Altherma šilumos siurbliai

Daikin – tai vienas lyderių šilumos siurblių ir mikroklimato valdymo sprendimų rinkoje. Daikin išsiskiria inovatyviais ir labai technologiškai pažangiais gaminiais. Dėl to Daikin Altherma šilumos siurbliai oras-oras arba sistemos oras-vanduo bei kiti įrenginiai išsiskiria savo našumu, ergonomiškumu bei ilgaamžiškumu.

Daikin gali pasiūlyti: Altherma žematemperatūrius, aukštatemperatūrius, hibridinius, gruntinius šilumos siurblius, monoblokus ir dujinius katilus. Visi šie sprendimai turi savo pliusus ir geriausiai tinka skirtingomis aplinkybėmis.

Rinktis Daikin – geras sprendimas, kadangi su kiekvienu savo pirkiniu gaunate patikimo gamintojo garantiją, o moderniausius Altherma šilumos siurblius su išmaniu valdymu galite kontroliuoti per savo mobilųjį telefoną ar planšetę. Modelių gausa ir asortimentas yra tikrai didelis, tad pasirinkimas jūsų namams ar patalpoms tikrai bus.

Susisiekę su įgaliotais Daikin Europe N.V. atstovais Lietuvoje – INDUSTEK, UAB, jūs galėsite gauti konsultaciją ir patarimus dėl to, kurį įrenginį pasirinkti.