Industek Blogas

2021 09 01 Daikin Altherma šilumos siurbliai ir kitos svarbios investicijos į namų mikroklimatą


Nuosavo namo statybos yra vienas iš svarbiausių ir rimčiausių žingsnių kiekvienos šeimos ir žmogaus gyvenime. Į namo statybas ir paruošimą gyvenimui įeina tiek daug mažesnių procesų ir dalykų, kad kartais sunku aprėpti projekto visumą. Mūsų straipsnis skirtas tik planuojantiems arba dar visai neseniai nuosavo namo statybas pradėjusiems žmonėms. Pažvelgsime į tai, kokių sprendimų labiausiai reikia tam, kad namas taptų komfortiškas gyvenimui ir jame vyrautų geras mikroklimatas. Straipsnyje figūruos Daikin Altherma šilumos siurbliai, oro kondicionieriai ir kiti sprendimai. Pradėkime!


Kertinis elementas – šiluma žiemą (Daikin Altherma šilumos siurbliai)


Kartais net beveik aštuonis mėnesius per metus (protarpiais arba be sustojimo) yra reikalingas silpnesnis ar stipresnis namų šildymas. Lauke esančio oro temperatūra, paprasčiausiai, per maža tam, kad būtų galima ramiai ir komfortiškai leisti laiką – būtina šildytis.


Šildymui yra naudojami patys įvairiausi įrenginiai, tačiau šilumos siurbliai oras-vanduo Daikin Altherma yra sąrašo viršuje. Daikin Altherma šilumos siurbliai savo segmente visuomet išsiskiria keletu aspektų: ergonomišku dizainu, patogiu valdymu, labai inovatyviomis technologijomis.


Šie siurbliai leis sumažinti į aplinką išmetamo anglies dvideginio kiekį, tuo pačiu nė kiek nepadidindami jūsų išlaidų šildymui ir net priešingai – jas sumažindami. Svarbu paminėti ir tai, jog našumu Daikin Altherma šilumos siurbliai mažai nusileis ir pačioms moderniausioms technologijoms, mat, turi tikrai įspūdingą efektyvumo koeficientą, kuris lenkia daugumą tradicinių šildymo sprendimų.


Šilumos siurbliai oras-oras Daikin Altherma bei oras-vanduo sistemos vasarą taip pat veikia, kaip oro kondicionieriai. Toks pliusas be galo naudingas visuose namuose. Jeigu jus domina Daikin Altherma šilumos siurbliai ir jūsų miestas Vilnius – atvykite į INDUSTEK, UAB – oficialų Daikin Europe N.V. atstovą Lietuvoje, kur galėsite išsirinkti iš gausaus prekių asortimento bei gauti ekspertų rekomendacijas. Konsultuojame ir aptarnaujame ir klientus iš visos Lietuvos!


Oro kondicionierius – gaivumas garantuotas


Jeigu apžvelgėme, kaip svarbu yra geras šildymas, turime skirti dėmesio ir oro vėdinimui. Jeigu žiemą yra šalta, tai pastaruoju metu vasaromis būna nepakeliamai karšta. Kai kuriuose namuose temperatūros periodiškai pasiekia daugiau nei 25,5 laipsnio Celsijaus, kas yra tikrai didelis diskomfortas. Praverti langai ne visada yra išeitis, ypač, jeigu gyvenate pirmuose aukštuose arba arti triukšmingos ar taršios gatvės. Ventiliatorius? Gera, bet laikina ir nepatogi išeitis, kadangi pučiantis vėjelis yra sunkiai reguliuojamas ir nedaro realios įtakos oro srautams namuose, tik jį pučia, bet nevėsina ilguoju laikotarpiu.


Jeigu namuose jau yra šildymo sistema, jums reikia oro kondicionieriaus. Jis – tikrai pravers, kadangi ant sienos montuojamas blokas vasarą gali vėsinti, o žiemą – šildyti. Be to, oro kondicionierius yra ganėtinai taupus elektros energijos sąnaudų atžvilgiu, todėl nauda tikrai atsvers išlaidas. Jeigu įrenginys – išmanus, tuomet valdymas visai nereikalaus jokių pastangų, galite gulėti lovoje ir reguliuoti mikroklimatą.


Jau minėjome apie oro siurblių pritaikymą, kaip oro kondicionierių. Tačiau, jeigu jūs, savo namuose turite kitokią šildymo sistemą, galbūt pasvarstykite apie jos pakeitimą. Tačiau, jeigu sistema – nauja arba tikrai jus tenkina, verta įsigyti ir sumontuoti oro kondicionierių, kad išspręstumėte nemalonius pojūčius, kylančius karštą vasaros dieną.


Oro valytuvas – alergijoms tarkite „Sudie“


Turbūt nustebtumėte sužinoję, kiek daug bakterijų, mikrobų ir taršių mikrodalelių tvyro jūsų namų ore. Atlikus didelį tyrimą ES paaiškėjo, kad apie dviejų trečdalių namų ūkių oro kokybė yra nepatenkinama arba labai prasta. Didelė to priežastis yra ta, kad žmonės paprasčiausiai neatkreipia į tai dėmesio. Bloga oro kokybė jiems asocijuojasi tik su tvankumu ir nemaloniais kvapais, tačiau pamirštama pagalvoti apie tas daleles, kurios kenkia po truputėlį, yra pavojingos, nors jų neužuosime ir nepamatysime.

 

Oro valytuvas yra ne tik naudingas, kai kada jis ir būtinas. Jeigu namuose yra alergiškų vaikų arba labai sunkiai su alergijomis kovojančių žmonių, valytuvą įsigyti tikrai verta. Iš oro jis gali pašalinti net iki 99% visų dalelių, įskaitant ir virusus (daugiausiai kam, šiuo metu, aktualus – COVID virusas, kurį Daikin valytuvai) irgi gali pašalinti. Tačiau šie įrenginiai taip pat iš oro pašaliną ir kietąsias daleles, toksinus ar iš lauko galinčias patekti kenksmingas medžiagas. Išmanieji įrenginiai taip pat gali realiu laiku stebėti oro kokybę patalpoje, rodyti rodmenis jūsų išmaniojo įrenginio ekrane bei, reaguodami į situaciją, valyti orą.


Na ir galiausiai dar reikėtų išskirti tai, kaip gerai oro valytuvai suvaldo nemalonius kvapus. Kaip žinote, juos, beveik visada, sukelia ore tvyrančios kenksmingos dalelės. Norint, kad kvapo nebeliktų, patalpas ne visada užtenka išvėdinti, kartais reikia ir dezodoruoti. Daikin oro valytuvai gali tai įgyvendinti su pirminių ir elektrostatinių HEPA filtrų pagalba, jūsų valytuvas sugaus daleles, kurių skersmuo – vos 0,1 mikrometro.


Apie oro kokybę daug kas nepagalvoja, tačiau moksliškai įrodyta, kad ji turi įtakos mūsų savijautai, produktyvumui ir net gyvenimo trukmei.


Oro sausintuvai ir drėkintuvai – kad mikroklimatas nekeltų diskomforto


Dar viena didelė mikroklimato problema yra susijusi su drėgme. Jos gali būti per daug, arba per mažai. Normaliomis sąlygomis namuose turėtų tvyroti 35-65% santykinė drėgmė. Jeigu jos yra daugiau, tuomet tai yra ne tik kenksminga jūsų daiktams ir būstui, tačiau ir jums patiems. Per didelė drėgmė skatina atsirasti pelėsį, veistis mikrobams ir nemaloniems kvapams. Pelėsis – problema, kurią labai sunku išvaryti, todėl jos reikia „neįsileisti“.


Per maža drėgmė taip pat yra negerai, nes viršutiniai kvėpavimo takai turi gauti pakankamai drėgmės iš oro, kad atliktų savo funkciją – sulaikytų kenksmingas daleles. Jeigu oras labai išsausėja – sausėja ir jūsų gleivinės, dėl ko virusams ir kenksmingoms dalelėms pasidaro lengviau patekti į jūsų organizmą. Maža drėgmė taip pat kenkia jūsų odai – ji ima sausėti... Jeigu turite jautrią odą, tuomet problemos pasidarys dar opesnės, nes dažnės šerpetojimas, gali imti niežėti, skilinėti lūpos. Ypač sausas oras negerai veikia Acne turinčius arba egzema sergančius asmenis. Dar viena problema – statinės elektros iškrovos. Galbūt nepatikėsite, tačiau visų mūsų namuose yra šiek tiek statinės elektros. Ji, dėka drėgmės ore, išsisklaido. Bet, jeigu tos drėgmės nėra daug, gali sulipti įvairūs audiniai (pvz., antklodės ar pledai), o prisilietimai prie durų rankenų arba metalinių paviršių privers nemaloniai pasijusti dėl iškrovų.


Sausas oras dar namams kenkia ir dėl to, kad pvz., mediniai baldai susiduria su didele deformacijos rizika dėl to, kad sausas oras ištrauks drėgmę iš įvairių vietų, o deformavusios ir pažeistos grindys ims girgždėti.


Oro sausintuvai iš oro pašalina drėgmę ir ją perkelia į specialią talpą. Minusas tas, kad jie turi būti įjungti beveik be sustojimo. Na, o drėkintuvai gali veikti kiek rečiau ir periodiškai pakelti drėgmės lygį patalpoje.