Naujienos

2021 07 12 DAIKIN griauna mitus apie oro valytuvus


Šiandien niekas nebeabejoja valytuvų ir drėkintuvų nauda siaučiant virusams, žiedadulkėms bei kitiems alergenams. INDUSTEK, UAB pristato moderniausius ir sparčiai populiarėjančius DAIKIN mikroklimato valdymo sprendimus – oro valytuvus ir drėkintuvus – pažangias technologijas savijautai ir sveikatai gerinti. 

Šiuolaikinių oro valytuvų ir drėkintuvų darbo efektyvumu neleidžia abejoti juose instaliuoti technologiniai sprendimai: trigubi dulkių ir kvapo jutikliai, triguba filtravimo sistema, DAIKIN „Streamer“ ir aktyvių plazmos jonų technologijos, drėkinimo funkcionalumas. Kuri iš technologijų DAIKIN įrangoje yra svarbiausia oro švarinimo darbe - sunku išskirti. Bendras jų derinys garantuoja efektyvią apsaugą, švarų ir tyrą patalpų orą. (Plačiau skaitykite Švarus ir tyras oras, kuriuo rūpinasi DAIKIN).
 
Tačiau žmonės, prieš įsigydami oro valytuvus, dažnai turi įvairiausių klaidingų įsitikinimų. Toliau pateikiame gajausius mitus ir juos griaunančius INDUSTEK ekspertų išaiškinimus.

juostele daikin.jpg

Garsus veikimas. Tai viena pagrindinių baimių - ramybės ir namų tylos sutrikdymas dėl veikiančios įrangos garso. Šį mitą išsklaido DAIKIN oro valytuvai, kurių išskirtinumas – tylus veikimas. Tylusis režimas siekia vos 19 dBA (drėkinant 25 dBA), kas reiškia, kad dirbti, skaityti ar miegoti netrukdys joks foninis garsas. DAIKIN oro valytuvas yra kompaktiškas, efektyvus ir tylus dėl inovatyvios struktūros.

Energinis ir ekonominis efektyvumas. Prieš įsigyjant įrangą, kiekvienas domimės, koks jos energinis efektyvumas, nes nuo to priklauso ir mūsų apmokami tos įrangos veikimo kaštai. Baimė, kad galinga ir efektyvi įranga stipriai padidins sąskaitas už elektrą yra viena didžiausių. Bet, paskaičiuokime, ar išties tai brangiai kainuoja? DAIKIN oro valytuvas MC55W, veikdamas Turbo (galingiausiu) režimu per 3h (laikas, pakankamas sunaikinti 99,9% koronaviruso) sunaudoja 0.111kWh elektros energijos, kas šiandieninėje Lietuvoje finansine išraiška yra 1,6 ct. Taigi, DAIKIN prietaisai atitinka ne tik aukštą energinio naudingumo klasę, bet ir yra ekonomiškai patrauklūs.
 
Aukšta kaina. Paskaičiavę įsitikinome, kad veikimo kaštai yra visiškai nebaisūs, bet yra dar viena gąsdinanti kaštų dedamoji - tai iškart reikiama sumokėti suma. Tačiau, įvertinę gaunamą naudą savo komfortiškam gyvenimui ir sveikatai, investicinę grąžą pastebėsime greitai. Į pagalbą pasitelkdami skaičius ir padarę keletą prielaidų ekonomikos teorijos pagrindu (pvz., kad trumpalaikio turto gyvavimas yra 5 m., kas praktikoje dažnai viršijama), matysime, kad įrangos kaina skaičiuojama naudojimo mėnesiui yra žema, o sveikatos gerinimo išlaidos, jeigu prireiktų, yra gerokai aukštesnės.
 
Daugiau apie DAIKIN oro valytuvus ir drėkintuvus skaitykite čia.
 
Head foto-e681c92dbc6b1d81622b80096ea49737.jpg