Industek Blogas

2021 06 28 Daikin Altherma šilumos siurbliai – idealus pasirinkimas pasyviems namams


Įsigaliojus naujausiems statybų reglamentams, visi naujai statomi namai privalo atitikti aukščiausią, A++ energinio efektyvumo klasę. Trumpiau tariant – statomas namas privalo būti pasyvus. Tai įpareigoja naujai namus besistatančius žmones bei vystytojus galvoti ne tik apie kaštų mažinimą, bet ir apie aplinkos saugojimą, tvarumą, ergonomiškumą bei ilgaamžiškumą. Pasyvus pastatas turi beveik nenaudoti šiluminės energijos, pasižymėti itin mažu šilumos laidumu, o didžiąją dalį energijos gauti iš atsinaujinančių energijos šaltinių. Tokiam namui tikrai būtų naudingi šilumos siurbliai oras-vanduo Daikin Altherma. Tačiau kodėl būtent jie, ir kokia A++ efektyvumo klasės, pasyviam namui nauda iš Daikin šilumos siurblių?

Kokie reikalavimai taikomi A++ klasės pasyviam namui?

Statybų ir pastatų eksploatavimo reglamentas aiškiai apibrėžia keturis svarbiausius punktus:

●      Šilumines pastato savybes;

●      Sandarumas ir oro apsikeitimas (rekuperacija)

●      Atsinaujinančios energijos šaltiniai

●      Mechaninis namo vėdinimas

Visi šie reglamentai buvo įvesti tam, kad būtų galima bendrai mažinti taršą (anglies emisijas) bei kurti tvaresnius, žalesnius namų ūkius. Dabar apie kiekvieną pasyvaus namo kriterijų po truputį.

Pastato šiluminės savybės yra visi jo parametrai bei rodikliai, rodantys, kaip gerai namas sulaiko šilumą. Trumpiau tariant, kaip efektyviai galėsite jį šildyti ir koks jo sandarumas. Galime pasakyti, kad per porą metų reikalavimai statiniams pasidarė maždaug ~20-30% aukštesni (nuo A iki A++ klasės) ir dabar pvz., pastatų sandarumo koeficientas turi būti ≥0,6, stogo šilumos laidumas 0,08 m2K/W, langų 0,7 m2K/W ir taip toliau. Tai šiek tiek didina statybos ir reikalingų medžiagų kainą, nes statytojai bei savininkai negali rinktis pačių pigiausių medžiagų, mat, privalo atsižvelgti į reikalavimus.

Oro apsikeitimo reikalavimai nurodo, kiek namas turi būti apšiltintas bei kokia turi būti natūrali oro infiltracija į namą.

Atsinaujinanti energetika. Viena iš svarbiausių sričių, kuri reikalauja ypatingo dėmesio. Būtent čia sprendimą siūlo Daikin Altherma šilumos siurbliai. Kadangi oras yra laikomas atsinaujinančiu šaltiniu (kaip ir vėjas), tai oras-vanduo bei oras-oras sistema gali padėti išspręsti šio punkto keliamus reikalavimus. Yra ir nemažai kitų atsinaujinančių energijos šaltinių, tačiau šilumos siurbliai oras-oras Daikin Altherma gamos turbūt bus pats ekonomiškai naudingiausias pasirinkimas.

Na ir vėdinimo sistema. Oras privalo cirkuliuoti. Patalpoje negali būti tvanku, tačiau neturi susidaryti ir skersvėjai. Viduje neturėtų kauptis dulkės, o nuolat cirkuliuojantis oras mažina virusų, nešvarumų ar net nemalonių kvapų atsiradimo riziką.

Daikin Altherma šilumos siurbliai

Pereikime prie Daikin Altherma šilumos siurblių. Pasaulyje yra tikrai ne viena ir ne viena dešimtis bendrovių, kurios gamina oras-oras, oras-vanduo ir kitokio tipo šildymo sprendimus. Tačiau tarptautinis koncernas Daikin jau daugelį metų yra lyderis šiame segmente. Kodėl? Visų pirma dėl to, kad nepaliauja inovuoti. Naujausi Altherma šilumos siurbliai suderina naujausias technologijas su laiko patikrintais sprendimais ir užtikrina didžiausią komfortą jūsų namuose.

Išskirti čia galima aukštatemperatūrius ir žematemperatūrius siurblius. Pastarasis Altherma šilumos siurblys oras-vanduo turi A+++ (tad aukštesnės nei reikia pasyviam namui) energinės efektyvumo klasės sertifikatą. Užimantis tikrai nedaug grindų ploto, žematemperatūrio siurblio vidinis blokas taip pat gali būti tvirtinamas ir prie sienos. Tačiau, jeigu rinksitės ne pastatomą, o prie sienos montuojamą modelį, reikės atskirai įsigyti boilerį mat pastatomi Daikin Altherma siurbliai turi ir integruotą net 180 arba 230l talpos boilerį. Tiek turėtų tikrai pakakti ir dviejų aukštų namui su dviem vonios kambariais.

Aukštatemperatūriai šilumos siurbliai taip pat atitinka A+++ klasės standartą. Jie suvartoja trigubai mažiau elektros negu pagamina šilumos, o likusią, veikimui reikalingą energiją pasiima iš oro. Toks sprendimas taip pat idealiai tinka ir modernaus namo eksploatavime nes į aplinką išmeta itin mažai CO2. Paslaptis slypi ypatingos Daikin Bluevolution technologijos šerdyje. Dėka inovatyvių sprendimų, anglies dioksido emisijos gali sumažėti daugiau nei perpus, lyginant su įprastais oras-vanduo siurbliais.

Daikin Altherma sistemos, tiesa, gali būti montuojamos ir senos statybos namuose. Jums nebūtina konvertuoti esamus šilumos mazgus, galima siurblį pritaikyti prie dabartinės sistemos.

Patogus valdymas, lengvas eksploatavimas

Pasvyaus namo konceptas turėtų suteikti namų šeimininkams ir savininkams ne tik daugiau laisvės eksploatuojant, bet ir sumažina galvos skausmą dėl išlaidų. Pasaulyje stovi daugybė įspūdingo dydžio arba ganėtinai gražių senovinių namų, tačiau be renovacijų jų neįmanoma eksploatuoti žiemos ar vasaros laikotarpiu. Dėl per prastos ventiliacijos, nesandarumo bei energetinio efektyvumo reikalavimų nepaisymo tų statinių neįmanoma įšildyti, juos apninka pelėsis, greičiau dėvisi konstrukcija.

Dėl to naujuose pastatuose dėmesys atkreipiamas ne tik į estetiką, bet ir funkcionalumą, ergonomiškumą bei praktiškumą. Jeigu namas nereikalauja didelių išlaidų, reiškiasi jis yra geras – būtent tokia filosofija vyrauja dabartinėje statybų bei būsto įrengimo rinkoje.

Daikin Altherma šilumos siurbliai oras-vanduo beveik idealiai atitinka šios filosofijos koncepciją. Užuot vargus dozuojant malkas, nuolat bėgant į katilinę ir mažinant arba didinant kaitrą prie katilo ar per radiatorius, viską galite valdyti išmanios programėlės pagalba. Sujungus siurblį ir sistemą su WIFI tinklu, patogi programėlė leis akimirksniu padidinti arba sumažinti temperatūrą tiek, kiek jūs norite. Pvz., Altherma 3 H HT aukštatemperatūris oras-vanduo siurblys idealiai veikia net kai temperatūra lauke krenta iki minus 28 laipsnių Celsijaus.

Pranašumai, lyginant su įprastomis sistemomis

Ekologiškumas ir dėmesys tvariai energetikai. Tai – pirmasis ir dabar bene aktualiausias privalumas, kurį šios sistemos turi prieš konkurentus, kietą kurą deginančius arba senesnio modelio šilumos siurblius. Dizainas bei į akis nekrentanti, subtili estetika leis ramiai pastatyti siurblio vidinį bloką bet kurioje namų vietoje. Jis pernelyg nekris į akis bei leis toliau užsiimti įprasta veikla. Integruojamas kartu su vandens boileriu, toks siurblys išspręs visus šildymo klausimus, nes nereikės papildomo boilerio pirkti atskirai. Na ir galiausiai – taupumas. Fiziškai neįmanoma, kad kurą deginantis katilas galėtų turėti daugiau nei 100% efektyvumą. Kažkoks, kad ir labai minimalus energijos nuostolis neišvengiamas. Oro ir kompresorių pagalba dirbantis siurblys Daikin generuoja šilumą su oro srauto pagalba, todėl energijos jis suvartoja mažiau nei gali pagaminti. Lyginant su katilu, jūsų sąnaudos šildymui tikrai turėtų sumažėti labai ženkliai, jeigu rinksitės oras-oras arba oras-vanduo Daikin sistemą. Moderniam ir pasyviam A++ namui tai yra puikus, visus galvosūkius išsprendžiantis pasirinkimas.

Jeigu jus domina Daikin Altherma šilumos siurbliaiVilnius yra tas miestas, kur galite rasti INDUSTEK UAB – oficialų Daikin Europe partnerį Lietuvoje. Čia galėsite bene geriausiomis sąlygomis įsigyti naujausius Daikin Altherma šilumos siurblius bei oro kondicionavimo sistemas!