Industek Blogas

2021 05 11 Švaresnis oras namuose su DAIKIN oro valytuvais/drėkintuvais


Kas nenori kvėpuoti grynu ir švariu oru? Tačiau nuostabą gali kelti tai, kad dauguma mūsų darome labai mažai dėl to, kad pagerintume oro kokybę namuose, darbo patalpose ar kitose vietose, kur būname. Dažnai, įvertinus oro kokybę patalpoje būtų galima nustebti, nes rodikliai tikrai nesukeltų šypsenos. Ypač oro kokybės namuose gerinimas aktualus tiems žmonėms, kurie turi alergijų, gyvena sausose patalpose arba augina alergiškas atžalas. Šiame straipsnyje dėmesį norėtume atkreipti į DAIKIN oro valytuvus/drėkintuvus, kurie ne tik gerina oro kokybę patalpoje, bet ir saugo nuo virusų. Pažiūrėkime į tai, kaip šis DAIKIN gaminys prisideda prie komforto jūsų namuose!

Kas yra gamintojas DAIKIN?

Daikin yra multinacionalinė (t.y. tarptautinė) oro kondicionavimo ir šildymo sprendimų gamintoja iš Japonijos. Savo veiklą bendrovė pradėjo dar 1924 metais ir nuo pat pradžių ėmė lyderiauti rinkoje, siūlydama inovatyvius ir pažangius sprendimus. Jau nuo aštuntojo, praėjusio amžiaus dešimtmečio pradžios, ši kompanija ėmė gaminti sisteminius įrenginius Europos Sąjungoje – Belgijoje. „Daikin Europe“ padalinio produkcija keliauja ne tik į kitas ES šalis, bet ir po visą pasaulį. Daikin gaminami šilumos siurbliai oras-vanduo ir DAIKIN siurbliai oras-oras taip pat atkreipia daugybės vartotojų dėmesį, kaip vieni iš pažangiausių mikroklimato valdymo sprendimų dabartinėje rinkoje. Vienas garsiausių šios kompanijos įdiegtų sprendimų yra DAIKIN Bluevolution – R32 kategorijos šaltnešis, su kurio pagalba mažinama CO2 emisija ir didėja techninių sprendimų efektyvumas.

Šildymo, vėsinimo ir mikroklimato kokybę gerinantys techniniai sprendimai iš DAIKIN – puiki investicija kiekvienam namų ūkiui. Šis gamintojas didelį dėmesį teikia ne tik funkcionalumui, tačiau ir energetiniam efektyvumui, kad pavyktų gauti naudą nepadidinant išlaidų už energiją. DAIKIN oro valytuvai ir drėkintuvai MCK55W ir MC55W – bene geriausi pasirinkimai rinkoje, siūlantys kone neprilygstamą kainos ir kokybės santykį. Tad, jeigu jus domina oro kokybės gerinimas ir efektyvi apsauga nuo virusų, DAIKIN oro valytuvai ir drėkintuvai turėtų atkreipti jūsų dėmesį.

Kokia oro valytuvo nauda?

JAV veikianti Aplinkos apsaugos agentūra (EPA) nustatė, kad kai kuriais atvejais oras patalpoje gali būti net penkis kartus labiau užterštas už orą lauke. Dėl cirkuliacijos stokos, oras patalpoje užsistovi ir dėl to jame gali įsivyrauti įvairios kenksmingos medžiagos. Oro valytuvai gali įpūsti šviežio oro gūsį ir tuo pačiu sumažinti įvairių sveikatos sutrikimų riziką, sumažinti kitų problemų tikimybes. Pamėginkime išskirti didžiausias oro valytuvo naudas jūsų namams:

Palengvina astmos simptomus – astma serga tarp 7% ir 9% žmonių. Šis bronchinių kvėpavimo takų uždegimas yra labai pavojingas ir dėl įvairių žiedadulkių ar kitų kenkėjų poveikio, žmogui, sergančiam astma, kyla itin didelis diskomfortas. Alergijų sezono metu arba pvz.,, gyvenant su augintiniais, reikia dar didesnės oro cirkuliacijos. Su oro valytuvu sumažėja astmos simptomų ir priepuolių tikimybė.

Iš oro pašalinami pavojingi chemikalai – jeigu gyvenate mieste, net ir uždarę langus, duris ar kitas angas, vis tiek negalite visu 100% eliminuoti azoto dioksido arba anglies monoksido iš oro. Jie vienaip ar kitaip patenka į patalpas ir po truputėlį kenkia jūsų savijautai. Mažėjant kontaktui su azoto dioksidu ir anglies monoksidu, proporcingai mažėja ir silpnaprotystės, Alzhaimerio ir vėžinių susirgimų rizika.

Nebelieka nemalonių kvapų – tam tikri chemikalai kambario temperatūroje skyla, dėl to jame gali nusistovėti nemalonus kvapas. Nors pravėdinimas padeda, tačiau tai yra laikinas poveikis. Be to, kai kurie kvapai ne tik, kad nemalonūs, jie gali sukelti rimtas sveikatos problemas. HEPA arba aktyvuotos anglies filtrai, esantys oro valytuve, sulaiko minėtas dujas ir taršias daleles bei sukuria gaivos pojūtį.

Pagerina miego kokybę – šis punktas yra ir glaudžiai susijęs su tuo, ką minėjome rašydami apie astmos simptomų palengvinimą. Įvairios patalpose esančios ir alergijas keliančios dalelės (bakterijos, grybelis, dulkių erkutės ir t.t.) gali sukelti alergijas. Dėl to žmonėms bėga nosis, trūksta oro, sunkiau įkvėpti, ašaroja akys. Visi šie simptomai trukdo užmigti ir gerai miegoti, kas vėliau atsiliepia jūsų savijautai ir produktyvumui. Oro valytuvai paprasčiausiai iš oro pašalina dauguma šių alergenų ir taip prisideda prie miego kokybės gerinimo.

Kodėl svarbu namuose išlaikyti tinkamą oro drėgmės lygį?

Trumpai tariant, oro drėgmės lygis yra labai svarbus jūsų sveikatai ir buičiai.

Jeigu namuose oras yra pernelyg drėgnas, dėl to gali kilti labai nemažai problemų. Pati opiausia ir greičiausiai pastebima – pelėsio atsiradimas. Pelėsis mėgsta drėgnas ir vėsias patalpas, tad, jeigu namuose vėsoka ir drėgna, reikia kreipti ypatingai atidų dėmesį į vietas, kurias pakenkti galėtų pelėsis. Šalia pelėsio, pernelyg drėgnas oras kaupia kondensaciją, kuri nusėda ant langų ar kitų paviršių ir gadina apdailą bei kuria palankesnes sąlygas pelėsio atsiradimui. Negana to, drėgmė leidžia įsivyrauti nemaloniems kvapams, o tarp nematomų poveikių dar atsiranda ir naminės dulkių erkutės...

Na, o per mažai drėgmės turintis (per sausas) oras taip pat nėra gerai. Jeigu įdomu, optimali santykinė drėgmė gyvenamojoje patalpoje turėtų būti tarp 30 ir 60 procentų. Išimtiniais atvejais tinka ir Kuomet ore trūksta drėgmės, dažnai džiūsta burna, kosėjama sausu kosuliu, jaučiamas odos išsausėjimas, suskeldėja lūpos. Kai kada pastebima, kad sausą orą galima susisieti net ir su galvos skausmu ar suprastėjusia koncentracija. Jeigu oras kambaryje yra per sausas, drąsiai galima įsigyti oro valytuvą ir/ar drėkintuvą. Jeigu oras per drėgnas, dar reikėtų pagalvoti, ar toks pirkinys tikrai padėtų pagerinti sąlygas. Galbūt pirmiau vertėtų išspręsti esamas problemas ir tik tada įsigyti drėkintuvą.

Kodėl būtent DAIKIN oro valytuvai ir drėkintuvai?

Šio gamintojo valytuvai orui yra apginkluoti įvairiausiomis moderniomis technologijos, kurios maksimalizuoja įrangos naudą ir sumažina nemalonius pojūčius. Būtent DAIKIN MCK55W ir MC55W turi daugybę pliusų, kuriuos verta paminėti:

●      Flash Streamer arba Staigaus srauto technologija – ši technologija DAIKIN oro valytuvuose yra pritaikyta tam, kad sunaikintų pavojingus virusus. Moksliniai laboratoriniai tyrimai įrodė, kad Flash Streamer technologija neutralizuoja ir COVID-19 virusą sukėlėją.

●      Į pačius oro valytuvus yra sumontuota trigubo filtravimo sistema. Pirminiai oro filtrai veikia išvien su HEPA filtrais bei oro srovės regeneravimo ir dezorodarvimo filtrais. Sugaudoma net iki 99% visų ore esančių dalelių, vos nuo 0,1 mikrometro dydžio.

●      Itin tyliai veikiantis įrenginys, kuris ramybės (tylos) režime veikia vos 19dB garsumu (tyliau už šnabždesį), o galingiausiame režime veikia girdimu, tačiau tikrai ne itin garsiu 53dB lygiu (tyliau už įprastą kalbėjimą).

●      Puikus kainos ir kokybės santykis.

●      Specialus anti-žiedadulkių režimas, patogus valdymas su specialiu pulteliu.

Be to, galima papildomai paminėti ir pačių įrenginių ergonomiškumą. Abu modeliai, tiek MCK55W, tiek MC55W yra ganėtinai kompaktiški, vos 27 cm pločio ir storio. Skiriasi tik jų aukštis – MC55W yra pusės metro, o MCK55W – 70 centimetrų aukščio. Tad orą drėkinanti DAIKIN technika tilps kone kiekvienoje patalpoje ir neužims pernelyg daug vietos.