Naujienos

2020 09 24 DAIKIN VRV5 jau pradeda užkariauti pasaulį


INDUSTEK didžiuojasi, galėdamis pristatyti Lietuvos klientams didžiausią šių metų naujieną – DAIKIN VRV5. Sukurtas ir pagamintas Europoje DAIKIN VRV5 – tai naujos kartos kintamo šaltnešio tūrio kondicionavimo sprendimas, optimizuotas inovatyviausiu R32 šaltnešiu.

Lyginant su R-410A, DAIKIN pristatyta inovacija leidžia ženkliai sumažinti anglies dvideginio išmetimą bei užtikrinti dar didesnį tvarumą, energinį efektyvumą ir ekonominį naudingumą.

Nuo 2013 metų, kuomet DAIKIN pirmą kartą panaudojo R32 šaltnešį kondicionavimo tikslais, inžinieriai nenustoja ieškoti klimato kontrolės sprendimų, leidžiančių minimaliai įtakoti globalinio atšilimo poveikį. Su šia modernia VRV5 įranga montuotojo darbas paprastėja ir spartėja, nes sistema lengvai ir universaliai įrengiama, dėl kompaktiško dizaino paprastai transportuojama, o vieną kartą įdiegus pagrindinius elementus (vienas išorinis įrenginys, vienas vamzdynas, prie jų jungiamas reikiamas kiekis galutinio vartotojo įrenginių) sistemos papildymas dar keliais įrenginiais sutaupo papildomo laiko ir kaštų. 

DAIKIN VRV5 pagrindiniai privalumai:

  • minimalus neigiamas poveikis aplinkai (71% sumažėjimas, lyginant su R-410A šaltnešiu);
  • vienkomponentis šaltnešys lengviau perdirbamas ir utilizuojamas;
  • didesnis energinis efektyvumas;
  • kompaktiškas dizainas, paprasta transportuoti ir montuoti;
  • integruota klimato kontrolė;
  • valdoma moderniais pulteliais, kurie ir toliau išlieka stilingo interjero detale;
  • tyla ir maksimalus šildymo bei vėsinimo efektyvumas.

"DAIKIN dar kartą įrodė, kad yra nepralenkiamas kondicionavimo sistemų pasaulio lyderis. Atsižvelgdamas į tai, kad VRV rinka auga, DAIKIN investuoja į tvarią aplinką, taip atsiliepdamas į vis kintančius vartotojų poreikius. Toks tendencingas ir gerai apgalvotas DAIKIN žingsnis, be jokios abejonės, teisingas ir vertas pastangų. Matome, kad DAIKIN, vystydamas aplinką tausojančias inovacijas, nenustoja galvoti ir apie žmogų", - sako INDUSTEK vadovas Vaidas Ragaišis.

VRV5 inovacija galutiniam vartotojui sukuria dar aukštesnį komforto lygį, kuomet vienu metu galima valdyti kelias skirtingų temperatūrų oro kondicionavimo zonas. DAIKIN ir šįsyk nepamiršo apgalvoti dizaino bei stiliaus detalių, jas papildyti technologinėmis inovacijomis, kurių pagalba VRV5 klimato kontrolės sistema gali būti valdoma per nuotolį ar balsu.

Verta paminėti, kad prie naujos VRV5 sistemos DAIKIN papildomai siūlo modernius įrankius, specialiai suprojektuotus ir pritaikytus naudoti su R32 šaltnešiu, ypač tinkamus itin mažoms ir gerai izoliuotoms patalpoms, vizualiai prisitaikančius prie ribotos erdvės (pavyzdžiui, visiškai plokščias, telpantis viename įrengiamų lubų elemente ir išsikišantis tik 8mm žemiau lubų).