Industek Blogas

2021 06 01 Kokie yra Daikin Altherma šilumos siurbliai ir ką pasirinkti jums?


Kaip pasaulinis šildymo ir oro vėdinimo sprendimų gamybos lyderis, Daikin tikrai turi platų įvairių gaminių asortimentą, kurį galite panaudoti savo buityje ar biure. Tačiau, jeigu mūsų dėmesys būtų nukreiptas į šilumos siurblius? Ką reikėtų žinoti juos renkantis, kokie parametrai yra svarbiausi ir kuo viena sistema skirsis nuo kitos? Mes, INDUSTEK UAB, esame oficialus DAIKIN Europe NV atstovas Lietuvoje, todėl turime pasiūlyti plačiausią Daikin Altherma šilumos siurblių gamą. Apžvelgsime kiekvieną jų tipą, privalumus ir svarbiausią informaciją, ką reikia žinoti, prieš pasirenkant!

Daikin Altherma šilumos siurbliai - tipai

Kiekvienas pirkėjas turi bent kelias skirtingas opcijas, kuomet renkasi Daikin šilumos siurblius.

Žematemperatūriai oras-vanduo šilumos siurbliai

Daikin Altherma šilumos siurbliai yra puikus pasirinkimas visiems, kurie nori aukščiausio efektyvumo mažiausiomis sąnaudomis. Ištisus metus šie siurbliai gali šildyti patalpas bei tiekti karštą vandenį pagal poreikį. Tai net iki A+++ energinio efektyvumo klasę pasiekiantys įrenginiai.

Aukštatemperatūriai oras-vanduo šilumos siurbliai

Bene efektyviausias karšto vandens paruošimas, didžiulė papildoma autonomiškai šildoma vandens talpa. Aukštatemperatūriai Daikin Altherma oras-vanduo šilumos siurbliai taip pat turi net iki A+++ lygio energinio efektyvumo sertifikatą ir specialų kompresorių, kuris gali įšildyti vandenį net iki 70 laipsnių Celsijaus.

Hibridiniai siurbliai

Tai kombinuota sistema, kur išvien veikia šilumos siurbliai oras-vanduo ir dujinis katilas. Hibridinė technologija užtikrina dar mažesnes energijos sąnaudas ir bene didžiausią efektyvumą. Šiuos siurblius galima lengvai prijungti prie atsinaujinančios energijos šaltinio. Hibridinis siurblys – vienas iš efektyviausių sprendimų (technologiškai) rinkoje.

Gruntinis šilumos siurblys vanduo-vanduo

Daikin Altherma 3 GEO šilumos siurbliai yra jungiami prie geoterminio šildymo sistemos. Iš žemės ištraukiama šiluma, kuri itin pigiai ir paprastai panaudojama namuose. Gruntiniai šilumos siurbliai iš Daikin yra draugiškesni aplinkai už įprastus mat vien dėl pažangaus R32 šaltnešio, esančio sistemos viduje, anglies dioksido emisija iš vieno namų ūkio, sumažėja kone trimis ketvirtadaliais!

Dujinis katilas

Prie šilumos siurblių priskiriamas ir vienas našiausių bei ekonomiškiausių šildymo sprendimų – dujinis katilas. Šildymo efektyvumas iki ~108%, tylus veikimas, lengvas valdymas, solidus galingumas – tai tik dalis naudų, kurias gaunate iš tokio katilo.

Žematemperatūris monoblokinis siurblys

Monoblokas – tarsi kombinuoto tipo boileris. Šiuo pavadinimu vadinama iš vieno bloko sudaryta šildymo sistema, kurioje šilumos siurblys yra sudarytas iš beveik šildymo sistemos komponentų. Tai – kompaktiškas, ergonomiškas ir lengvai prižiūrimas šildymo sprendimas. Daikin Altherma monoblokas gali puikuotis įspūdinga A++ energinio efektyvumo klase.

Kuris šilumos siurblio tipas yra geriausias?

Kaip turbūt patys suprantate, nėra vienos sistemos, kuri būtų visa galva pranašesnė už kitas. Kaip ir visi sprendimai, taip ir įvairūs šilumos siurbliai turi savo privalumų ir trūkumų sąrašus.

Šilumos siurbliai siurbliai oras-oras yra bene populiariausias pasirinkimas Lietuvoje. Šie agregatai gali namus šildyti žiemą ir vėsinti vasarą. Juos dažnai įsirengia biurai, komercinių patalpų savininkai, bet jie taip pat naudingi ir buityje. Dažnu atveju šis sprendimas pasirenkamas kaip vienas mikroklimato valdymo variantas. Tai reiškia, kad žmonėms užtenka tik tokio siurblio, prijungto prie A/C, nereikia kitų šildymo sprendimų ar papildomų investicijų. Netinkamai pasirinkus siurblį, esant dideliems šalčiams lauke, jo veikimas gali sutrikti.

Oras-vanduo sistemos gali būti kiek brangesnės įrengti, tačiau yra pagrindinis pasirinkimas ten, kur montuojamos šildomos grindys. Šis sprendimas dažniausiai kombinuojamas su papildomais oro vėdinimo ir šildymo sprendimais.

Geoterminio šildymo siurblio nesumontuosite mieste ar labai mažame sklype. Jam reikia nemažai investicijų bei daug vietos. Tačiau laikui bėgant, ši investicija greitai atsiperka, nes šilumos visada užtenka, o jos savikaina – itin maža.

Hibridinės sistemos yra brangesnės, tačiau jos suteikia dvigubą naudą – šildo patalpas ir vandenį. Visgi gali reikėti papildomai įsigyti ar rasti vietos bei montuoti boilerį.

Kodėl verta rinktis būtent Daikin Altherma šilumos siurblius?

Pradėti reikėtų nuo to, kad Daikin kompanija jau eilę dešimtmečių sėkmingai gamina aukščiausios kokybės technologinius sprendimus šildymui bei oro vėdinimo srityje.

Dėka įvairiausių inovacijų bei pažangių techninių sprendimų, Daikin Altherma šilumos siurbliai veikia itin ekonomiškai, pasižymi ergonomišku dizainu bei ilgaamžiškumu. Dauguma jų yra labai universalūs, todėl juos galėsite prijungti prie įvairiausių šildymo sistemų naujuose, ar senesnės statybos namuose.

Lyginant kainos ir kokybės santykį, retas gamintojas gali vartotojams pasiūlyti tiek įvairių naudų, kaip Daikin. Paimkime paprasčiausią pavyzdį – Daikin Altherma oras-vanduo žemetemperatūriai šilumos siurbliai. Juos namuose yra įsirengę daugybė Lietuvos žmonių. Bene kiekvienas namų ūkis su Daikin Altherma šilumos siurbliu gali džiaugtis dėl:

●      Ergonomiškumo – jeigu montuojamas ant grindų, jis užima mažiau nei pusę kvadratinio metro grindų ploto (vos apie 0,37m2), tad šis šilumos siurblys tinka visose patalpose. Grindinis modelis turi integruotą boilerį. Tiesa, šis siurblys gali būti montuojamas ant sienos ir papildomai prie jo prijungiamas atskiras vandens talpos rezervuaras.

●      Patogaus valdymo – pagrindinis valdymo indikatorius yra centrinis Daikin informacinis ženklas – „Daikin Eye“, taip vadinamoji akis. Tai yra pagrindinis valdymo pultas bei sensorius, kuris leidžia sužinoti svarbiausią informaciją apie siurblio veikimą bei statusą.

●      Aplinkos tausojimas – šiais laikais svarbu įvertinti tvarumą bei ekologiškumą ir ekonomiškumą. Kadangi užpildomas nauju, labai gamtą tausojančiu R32 šaltnešiu, Daikin Altherma šilumos siurblys jūsų namų ūkio CO2 sąnaudas gali sumažinti labai stipriai. Negana to, jis turi A+++ energinio efektyvumo klasę, kurios galėtų pavydėti kone visi konkurentai.

Ir tai tik dalis naudų, kurias galite gauti pasirinkę būtent Daikin gaminius.

Ar kokybiškas šilumos siurblys tikrai padės sumažinti išlaidas šildymui?

Ne vienas tyrimas ir ne viena klientų patirtis aiškiai rodo, kad investicija į pažangius šildymo sprendimus bei pačią šildymo sistemą – atsiperka. Kaip pavyzdys - geoterminis šildymas. Tokio tipo Daikin Altherma 3GEO šilumos siurbliai turi nuolatinę prieigą prie kone neriboto energijos šaltinio – iš Žemės vidaus sklindančios šilumos. Sumontavus šio tipo siurblį, šildymo sąskaitas galima sumažinti nuo 50% iki kone 70%.

Negana to, pasirinkus būtent tokį sprendimą, geoterminio šildymo sistemos įrengimą iš dalies finansuoti gali ir valstybė. Tiesa, tokios paramos laikas yra ribotas, tačiau pasinaudojus šia priemone, įmanoma dar paprasčiau esamą šildymo sistemą pakeisti naujesne ir našesne arba jau nuo pat pradžių įsirengti geriausią sprendimą.

Galiausiai, reikia pabrėžti tą faktą, kad daug kas priklauso ir nuo jūsų pačių poreikių. Jeigu šildymo valdymą automatizuosite ir nustatysite optimaliausius, ekonomiškiausius režimus savo Daikin Altherma šilumos siurbliui, tikrai galite tikėtis sumažėjusių išlaidų. Valdyti galima per išmaniajame įrenginyje esančią programėlę ir taip prisidėti prie dar taupesnio namų šildymo.